بذر بونسای (درختچه) زیبای زالزالک قرمز و زرد (Crataegus oxycantha)
میوه زالزالک یک میوه هزار اعجاز خصوصا برای آنهایی که نارحتی قلبی دارند همچنین یکی از گزینه های عالی برای دوستداران بونسای می باشد
بذر بونسای (درختچه) زیبای زالزالک قرمز و زرد (Crataegus oxycantha)
تا حالا این میوه را حتما دیده اید این درخت دارای میوه های بسیار خوشمزه و جالب می باشد و داراری گونه های مختلف در دنیا می باشد گونه مورد فروش، فروشگاه بذرکو گونه Crataegus oxycantha می باشد این گونه کمیاب تر و جزو زیباترین ها از نظر زینتی می باشد این گونه از خانواده Rosaceae - گل سرخیان و بومی مناطق غرب آسیا، اروپا، آفریقا می باشد زالزالک، (نام علمی: Crataegus oxycantha نام انگلیسی:Crataegus hawthorn) یکی از گیاهان است با نام های دیگر دیگر در ایران نام آن در تهران زالزالک در فارس کیاسک در قاسملو (ارومیه) کویشک اسبی و در سردشت گوژ زرده. همچنین در کردستان، آذربایجان، کرمانشاه و بلوچستان با نام های محلی سرخ ولیک، سیاه ولیک، وجود دارد این درختچه دارای دونوع سفید و قرمز (شغالی) میباشد.
ارتفاع این درخت کوتاه و زیبا می باشد ومعمولا بصورت درختچه های کوچک و بسیار زیبا دیده می شوند.از نظر ظاهری تنه به رنگ قهوهای کم رنگ با شکاف نارنجی رنگ، ساقه های خاردارآن نسبت به گونه های دیگر کمتر می باشد، برگ های آن به حالت تخم مرغی شکل و گاها به شکل برگ انجیر بوده منتها کوچک . شاخه ها شلوغ داشته و پر از خار با میوه های خوشمزه به رنگ قرمز شغالی به اندازه 0.5 الی 1 سانتی می باشد.
گل دهی این درختچه در فصل بهار انجام می شود گل قرمز پرپر rosea flore pleno گل های صورتی پرپر و plena گل های سفید پر پر گونه C.ambigua (سیاه ولیک) گلهای آن نیز به رنگ قرمز بقدری زیباست که وقتی میبنید واقعا محو تماشای زیبایی آن خواهید شد. همچنین گلها بصورت معطر بوده وحشرات تغذیه کننده شهد مثل پروانه و زنبور عاشق آن هستند .این درختچه یکی از گزینه های بسیار جالب برای پرورش بونسای می باشد کافی است تا در مورد بونساهای ساخته و پرورش داده این درختچه تحقیق و جستجو کنید تا مشاهده کنید چقدر خروجی گرفته شده تمیز و شکیل می باشد .
راهنمای نگهداری درختچه زالزالک:نوردهی این درختچه باید در مکانی آفتابلی کامل -نیمه آفتابی با سایه قرا گیرد آبیاری نیز کمی مرطوب باشد البته به خشکی مقاوم هست، به هر خاکی تقریبا پاسخ گو می باشد خاک شنی لومی رسی برایش مناسب می باشد.
خواص داروئی زالزالک:متاسفانه این میوه هنوز به صورت یک سبد خرید در فروشگاهها به آن صورت که باید باشد اضافه نشده در صورتی که پر از خواص مفید می باشد و همانند سیب می توان از آن یک کتاب نوشت!عصاره این میوه بعنوان درمان نارسائی قلب توسط کتر گرین از ایرلند معرفی شد حتی در مورد آن در بهترین آزمایشگاهها و پژوهشگاههای معتبر آلمان و امریکا ( انجمن قلب نیویورک NYHA) تحقیقاتی انجام شده که وقتی خواندم، خودم در مورد اعجاز این میوه شگفت زده شدم !
زالزالک گیاهی از خانواده رز است که سرشار از ویتامینهای گروه B و ویتامین C میباشد. زالزالک یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی در اروپا است. گل، برگ و میوه زالزالک همگی مصارف درمانی دارند. مواد شیمیایی موثر موجود در زالزالک عبارتاند: از فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدینها، پروآنتوسیانیدینها و ... که همگی از آنتیاکسیدانهای بسیار موثر و قوی میباشند که حساسیت رگهای خونی را کاهش میدهند و از آسیب عوامل مخرب ایجادکننده اکسیداسیون (مانند آلودگیها، دود سیگار، مواد شیمیایی موجود در غذاها و...) در رگها جلوگیری میکنند. در نتیجه فعالیت این آنتیاکسیدانها، گرفتگی عروق کاهش مییابد و غذا رسانی به سلولهای قلبی تسهیل میشود، در نتیجه منجر به بهبود جریان خون قلبی و نهایتاً بهتر شدن عملکرد ماهیچههای قلب میگردد که خستگی را کاهش میدهد و بسیاری از دردهای آنژینی را تسکین میبخشد.
زالزالک که یک گیاه ضد نارسائی قلبی و کاهش دهنده فشارخون است، دارای خاصیت ضد اضطراب نیز می باشد. در یک مطالعه دوسوکور راندم همراه با گروه کنترل و دارونما اثربخشی عصاره گیاهی زالزالک در درمان اختلالات ناشی از اضطراب برروی 264 نفر مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که این دارو در درمان اضطراب کاملاً موثر اس
برخی خواص دیگر:
در طبی سنتی برای درمان اسهال، بیماری کیسه صفرا، بی خوابی، همچنین بعنوان یک عامل ضد اسپام در درمان آسم از زالزالک استفاده می شود.
در چین از زالزالک، برای انواع شرایط از جمله مشکلات گوارشی، چربی خون، گردش خون ضعیف، تنگی نفس مورد استفاده هست
بعنوان یک میوه خشک شده برای کمک کردن گوارش استفاده می شود و گاها بعنوان مربا، ژله، آب نبات یا موارد دیگر استفاده می شود.
این میوه در درمان ها بصورت تزریقی تنتور یا عصاره در داروخانه ها مورد استفاده می باشد و بعنوان یک عصاره مجاز قابل استفاده همگان می باشد البته در ایران را اطلاع ندارم.
منابع:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A7%D9%84%DA%A9
//www.hindawi.com/journals/ecam/2013/149363/
//www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=285931
//www.homeopathycenter.org/remedy/crataegus-oxyacantha
مشخصات
- کد کالا
- A41-012
- نام علمی
- Crataegus oxycantha
- نام لاتین
- Crataegus hawthorn
- نام فارسی گیاه
- زالزالک
- نامهای دیگر گیاه
- تهران زالزالک در فارس کیاسک در قاسملو (ارومیه) کویشک اسبی و در سردشت گوژ زرده. همچنین در کردستان، آذربایجان، کرمانشاه و بلوچستان با نام های محلی سرخ ولیک، سیاه ولیک
- خانواده
- ROSACEAE
- رنگ بندی
- قرمز، زرد
- بومی منطقه (زیستگاه اصلی)
- مناطق غرب آسیا، اروپا، آفریقا
- فضای مورد استفاده
- محیط بیرون
- نوع گیاه
- درختچه
- عمر
- چندساله
- زمان گلدهی
- اردیبهشت، خرداد
- درجه بندی کاشت
- حرفه ای
- دوره سرمادهی
- قبل از کاشت زالزالک، دوره گرمادهی و سرمادهی لازم دارد
- قوه نامیه
- 70%
- نور محیط
- آفتاب زیاد، متوسط
- آبیاری و رطوبت
- کمی مرطوب
- دمای ایده آل
- نیمه خشکی
- خاک
- خاک لومی، باغچه
- درصد خلوص
- 90%
- سایر توضیحات
- این بذر احتیاج به دو دوره گرمادهی و سرمادهی دارد.دستور کاشت بذر برای خریدار، بصورت کامل ایمیل می شود
- تغذیه و کود
- ---
گالری مشتریان
فقط کاربران عضو شده می توانند عکس های محصول را بارگذاری کنند برای ورود اینجا کلیک کنید
هیچ عکسی بارگذاری نشده است
(این بذر احتیاج به دو دوره گرمادهی و سرمادهی دارد.دستور کاشت بذر برای خریدار، بصورت کامل ایمیل می شود)
چیزی برای من ایمیل نشد جایی هم ننوشته بود چطور بکارم به چند تا سایت سر زدم.
شما هم نظر دهید