بذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)

هر بسته شامل 8 عدد بذر اسفناج مالابار قرمز می باشد
این محصول دارای درجه کیفی بسیار بالا می باشد
محصول 100% تست شده می باشد

B1-006

محصول جدید

• گیاهی خزنده و بسیار خوشمزه برای آشپزی
• دارای خواص بسیار زیاد
• منظره بسیار زیبا در صورت پر شدن
• کاشت بسیار آسان برای هر سطحی
• قوه نامیه بسیار عالی بذرها
·

527 قلم

موجود در انبار

3,600 تومان

3,600 تومان به ازای بسته 8 عددی

نام محصول: بذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)
نام علمی: Malabar spinach مالابار اسپاناش
نام رایج: اسفناج خزنده مالابار قرمز
رنگ گل: سبز با ساقه های قرمز
این گیاه هم جنبه خوراکی داشته و هم زینتی در مناطق سرد سیر عمر یکساله و در مناطق معتدل تا گرمسیری چند ساله می باشد.گیاه بسیار خوش طعم بوده و در آشپزی های حرفه ای در انواع غذاها کاربرد دارد و طعم آن بسیار نزدیک به اسفناج معمولی می باشد.همچنین از نظر رشدی رشد بسیار بالا و نگهداری و شرایط بسیار ساده ای دارد (حتی یک کودک)
بذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)




 اسفناج مالابار ساقه‌قرمز

مقدمه
:
یکی از سبزیجات مورد علاقه بسیاری از مردم در اقلیم گرم، اسفناج مالابار ساقه‌قرمز است. پرورش این سبزی آسان بوده، از تنوع زیادی در غذاها برخوردار است و البته طعم بسیار خوبی دارد. این نوع خاص با اسفناج معمولی متفاوت بوده، اما برگ‌های بزرگ و گوشتی تولید می‌کند که از نظر شکل و طعم بسیار مشابه با اسفناج معمولی می‌باشند. این گیاه در قیاس با اسفناج معمولی، مطابقت بیشتری با کشت در تابستان دارد.فراموش نکنید که این گیاه بسیار زیباست و در صورت رویش به صورت یکدست، منظره‌ی زیبا و جالبی را خلق خواهد کرد.

نام گذاری:
 اسفناج مالابار نام‌های متعدد دیگری همچون اسفناج سیلان، اسفناج هندی، اسفناج پیچکی و تاجریزی مالابار دارد. این گیاه، بومی هند و اندونزی می‌باشد (مالابار یک منطقه‌ی ساحلی در جنوب غربی هند است) و به صورت سنتی از جانب غرب تا غذاهای کشور ژاپن و از جانب شرق تا غذاهای کشورهای آفریقایی نفوذ پیدا کرده است. همچنین این گیاه به حوزه‌ی آمریکای جنوبی و دریای کارائیب نیز نفوذ کرده است.
گونه‌های معمولی اسفناج مالابار دارای ساقه‌هایی متمایل به زرد و برگ‌های سبزرنگ هستند و چهره‌ی جالبی را از خود نشان می‌دهند، اما این گونه‌ی ساقه‌قرمز است که چشم‌گیر می‌باشد (چه در داخل گلدان کاشته شود و چه داخل کاسه‌ی سالاد مشاهده گردد). ساقه‌های کلفت و قرمزرنگ گیاه با برگ‌های سبز، گرد و 5 الی 10 سانتی‌متری‌شان، تضاد رنگی خاصی ایجاد می‌کنند. وجود رگه‌های قرمز در برگ‌ها نیز سطح دیگری از تضاد رنگی را به وجود می‌آورد.


توصیف ظاهری:
این گیاه حالت پیچکی و رونده، ساقه‌ی نرم دارد، به‌سرعت تاارتفاع 240 الی 300 سانتی‌متر رشد کرده و گل‌های صورتی کم‌رنگ و متمایل به سفیدی را در محل اتصال برگ به شاخه تولید می‌کند. پس از کودرسانی، گل‌ها تبدیل به میوه‌های توت‌مانند، کوچک، تک‌دانه و کاملاً تزئینی می‌شوند. آب موجود در این میوه‌ها دارای رنگ بنفش شدیدی می‌باشد. از رنگ این میوه‌ها به عنوان رنگ طبیعی در شیرینی و کیک استفاده می‌شود.
 برگ‌های  این گیاه کلفت، نیمه‌ساکولنت و قلب‌شکل این گیاه دارای طعمی ملایم و بافتی لعاب‌دار می‌باشند. این برگ‌ها غنی از ویتامین آ و سی و مواد آلی نظیر آهن و کلسیم هستند. البته تعدادی فیتوکمیکال فنلی و ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی نیز برای آن‌ها ذکر شده است.
دو گونه‌ی سبز و قرمزرنگ برای اسفناج مالابار وجود دارند. تفاوت این دو گونه در رنگ ساقه‌شان می‌باشد و برگ‌های هر دو سبزرنگ هستند.


شرایط نگهداری:
اسفناج مالابار در نواحی گرم و استوایی رشد بهتری داشته و می‌تواند هر روز تا 30 سانتی‌متر هم بلندتر شود. در مقابل سرما نمی‌تواند از خود مقاومت نشان دهد.
اسفناج مالابار، خاک غنی از حمص، ماسه‌ای و لومی را در حضور نور کامل آفتاب ترجیح می‌دهد. بذرها می‌توانند پس از عبور از فصل سرما، در موقعیت نهایی‌شان کاشته شده یا هشت هفته پیش‌ از آخرین دوره‌ی سرما، در محیط داخلی کاشته شوند و سپس منتقل گردند. برای پشتیبانی رشد گیاه می‌توانید از چوب، فنس یا هر چیز دیگری که دوست دارید، استفاده کنید. اسفناج مالابار به‌شدت در مقابل حشره و آفت مقاوم می‌باشد. در پورتوریکو، ملخ‌ها می‌توانند به صورت ارتشی حمله کرده و کل گیاهان را در یک شب نابود کنند، اما اسفناج مالابار دست‌نخورده باقی می‌ماند.
همواره تکثیر از طریق بذر ترجیح داده می‌شود و خوشبختانه، اسفناج مالابار ساقه‌قرمز از طریق بذرهای واقعی پرورش داده می‌شود. استخراج بذر هم بسیار راحت است: می‌توانید صرفاً میوه‌ی درخت را خشک کرده و سال بعد همان را بکارید. البته با استفاده از قلمه‌زدن ساقه و نوک گیاه نیز می‌توانید فرایند تکثیر را انجام دهید.

فواید:
برگ‌های ساکولنت و نوک ساقه‌های گیاه غنی از ویتامین آ و سی بوده و منبع خوبی از آهن و کلسیم هستند. آن‌ها را می‌توانید به صورت خام در سالاد، و یا به صورت پخته، بخارپز و سرخ‌شده در سوپ، به عنوان ساید کنار غذا یا حتی در ادویه‌ها استفاده کنید. البته از آن‌جایی که اسفناج مالابار ساقه‌قرمز، پس از پختن مقدار زیادی از رنگ خود را از دست می‌دهد، برای داشتن غذای زیباتر بهتر است که آن را به صورت خام استفاده کنید.

ملزومات خاک و اقلیم:
اسفناج مالابار به خوبی تحت نور کامل آفتاب و در اقلیم‌های گرم و مرطوب و موقعیت‌های جغرافیایی که ارتفاعشان از دریا زیر 500 متر است، رشد می‌کند. این گیاه بومی مناطق استوایی در آسیا می‌باشد. رشد آن در دماهای پایین اندک بوده و حاصل کمی در پی دارد. گل‌دهی این گیاه در ماه‌هایی که روز کوتاه دارند، یعنی در حدفاصل ماه‌های آبان تا بهمن رخ می‌دهد. خاک لومی و ماسه‌ای و غنی از مواد ارگانیک، در محدوده‌ی pH 5.5 تا 8 را ترجیح می‌دهد.

منبع: bbg


نحوه‌ی کاشت بذر اسفناج مالابار

ابتدا بستری از کوکوپیت و پیت ماس تهیه کنید (50-50) فقط دقت کنید بستر تمیز و قارج کشی شده باشد میتوانید برای قارچ کشی بستر از کاربندازیوم 60% به میزان 2 در هزار استفاده کنید که در فروشگاه ما موجود میباشد و از مسئول فروشگاه بذرکو درخواست کنید. بذرها را به خوابیده بروی بستر پخش کنید یک لایه خیلی نازک اندازه قطر بذر حدود 0.1 سانتی متر یا 1میلی متر روی بذرها از بستر بپاشید .
2-بعد انجام مراحل قبل روی بستر را با آب پاش اسپره کنید دقت کنید منظور از اسپری همان مه پاشی هست و باید بستر  مرطوب شود با خیس شدن اشتباه نگیرید! چنانچه فشار آبی که روی بستر میریزید زیاد باشد ممکن است بذرها به انتهای بستر رفته و جوانه زنی ایجاد نشود
3- روی بذرها را یک نایلون سفید یا همان مشمبا فریزر کشیده تا رطوبت به اندازه 100 درصد برود و درب آن را محکم ببندید
4- بذرها در دمای حدود 20 الی 25 درجه قرا گیرد .دقت کنید کم بودن و زیاد بودن این دما تاثیر بسزایی در جوانه زنی دارد زیاد بودن این دما باعث ایجاد رشد علفهای هرز و کم بودن نیز عدم جوانه زنی بذرها را خواهد داشت البته در نظر داشته باشید برای جوانه زنی احتیاجی به نور نداریم فعلا بحث نور برای زمانی هست که بذرها جوانه زده و چند برگ شدن هست
5- بعد از جوانه زنی بذرها که تعداد برگ ها به 4 عدد یا بیشتر رسید نایلون روی بذرها را با خودکار سوراخ کرده و رطوبت آن را به نصف می رسانید و بستر را مقابل نور قرار دهید بهترین منبع نور پشت پنجره در فاصله 30 سانتی متری می باشد
6- بعد از رشد گیاه میتوانید آنها را جدا کرده و به گلدان جدید انتقال دهید در این کار دقت لازم را داشته باشید که ریشه صدمه نبیند
چند نکته:
1-بستر بدون کود باشد دقیقا مطابق با دستوری که نوشتیم
2- بعضی مناطق دارای آب سنگین بوده بهتر این است که آب معدنی جوشیده شده سرد شده (هم دمای محیط) استفاده شود
3-دما ثابت و درجه 20 الی 25 درجه باشد
4-هنگامی که گیاه کمی رشد کرد با توجه به اینکه گیاه خزنده می باشد برای رشد گیاه کنار آن قیم قرار دهید (منظور از قیم میله یا چوبی است که باید گیاه را به آن ببندید که رشد به بالا داشته باشد)

کد کالاB1-006
نوع گیاهسبزی خزنده
نام علمیMalabar Spinach
خانوادهMalabar spinach
نام فارسی گیاهبذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)
نامهای دیگر گیاهاسفناج قرمز خزنده-اسفناج سیلان، اسفناج هندی، اسفناج پیچکی و تاجریزی مالابار
بومی منطقه (زیستگاه اصلی)هند
رنگ بندیسبز با ساقه قرمز
فضای مورد استفادهفضای داخل مکان نور گیر و تهویه دار هوا و فضای بیرون خیلی سرد نباشد
درجه بندی کاشتبسیار آسان
نور محیطآفتاب زیاد
آبیاری و رطوبتکمی مرطوب
دمای ایده آلدمای معتدل 14-16 درجه سانتی گراد در شرایط سرما عمر یکساله دارد
خاکبرای کاشت: طبق توضیحات، برای گیاه بالغ: خاک باغچه همراه با کود
قوه نامیه95%
درصد خلوص100%
تعداد بذر هر بسته8 عدد
راهنمای کاشت بذردر توضیحات قید شده است
1
پرسش و پاسخ
  • 1397-01-28

    سلام.آیا زمان برای خرید بذر و کاشت مارابلا یا بیبی اسفناج باقی مونده یا دیر شده؟

    پاسخ مدیر:

    با سلام این فصل بهترین زمان کاشت است

پرسش خود را مطرح کنید
*
*
*

فقط کاربران ثبت نام کرده می توانند عکسهای خود را قرار دهند برای ورود اینجا کلیک کنید

عکسی آپلود نشده

رتبه 
1396-07-08

مالابار

سلام حدود دوماه پیش بذر مالابار از شما خریداری کردم بذرها رو در بستر پرلیت و کوکوپیت کاشتم پلاستیک کشیدم و ... بذرها سبز شدن و دو برگ دادن خیلی زود ولی تو همون اندازه موندن تو این مدت هیچ رشدی نکردن. ب نطرتون مشکل از کجاست. تو نور کامل پشت پنجره هم قرار دارن

    بررسی خود را بنویسید!

    نوشتن نظر

    بذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)

    بذر کمیاب اسفناج خزنده مالابار قرمز (Red Malabar Spinach)

    • گیاهی خزنده و بسیار خوشمزه برای آشپزی
    • دارای خواص بسیار زیاد
    • منظره بسیار زیبا در صورت پر شدن
    • کاشت بسیار آسان برای هر سطحی
    • قوه نامیه بسیار عالی بذرها
    ·

    برچسب ها

    بالا