بذر گیاه چای ترش یا رز چینی (چای قرمز)

رز چینی در زبان فارسی به چای ترش یا چای مکه معروف می باشد از گلهایآن بعنوان یکی از بهترین نوشیدنی های دنیا (چای ترش) استفاده می شود که دارای خواص بسیار فراوان می باشد

افزودن به فهرست علاقه‌مندی‌ها
مرجع:
C3-001
180 تومان
(180 تومان هر عدد بذر می باشد.حداقل خرید در قسمت تعداد مشخص شده است)
ناموجود
حداقل تعداد سفارش برای این محصول 20 عدد است.
توضیحات

بذر گیاه چای ترش یا رز چینی (چای قرمز)

چای ترش یا چای قرمز با نام های رز چینی، رزول، راسل، هيبيسكوس،  Belchanda ، Tengamora  نیز شناخته می شود این گیاه با نام علمی (Hibiscus Sabdariffa) گیاهی علفی یکساله و گاها چند ساله از جنس بامیه و خانواده پنیرکیان بوده که ارتفاع آن حدود 2 متر می باشد. بومی غرب آفریقا بوده و تا حالا 200 گونه از آن شناخته شده است  ولی در کل دنیا علی الخصوص در هند، استرالیا، مالزی، و خیلی از کشورهای گرمسیر این گیاه کشت می شود.
برگ های رزو چینی دارای سه تا پنج لوب بوده که در ساقه ها مشاهده می شود .گل های این گیاه بزرگ به فقط 10 سانتی متر به رنگ سفید بسیار زیبا بوده که گلبرگ هایی به رنگ قرمز دارند و کاسه گوشتی که دو سانتی متر پهنا داشته  و زمان رسیدن به رنگ قرمز در می آید.در بعضی کشورها از الیاف ساقه‌های آن در تهیه وسائل استفاده می‌شود
در مورد مصرف این چای در دنیا همانطور که قبلا عرض کردم در کل دنیا مرسوم بوده در آمریکای لاتین بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است. مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده می‌شود.

بذر گیاه رز چینی  یا چای ترش (چای قرمز)  چای ترش یا چای قرمز با نام های رز چینی، رزول، راسل، هيبيسكوس،  Belchanda ، Tengamora  نیز شناخته می شود این گیاه با نام علمی (Hibiscus Sabdariffa) گیاهی علفی یکساله و گاها چند ساله


مصرف جهانی:

در اکثر نقاط آفریقا و آسیا مصرف دارد، در جامائیکا متداول است و هم بعنوان چای و هم بصورت نوشابه سرد فروخته می‌شود. در کشور پاناما بنام saril که از کلمه Sorrel جامائیکایی گرفته شده بصورت نوشابه با و یا بدون اضافه کردن مواد دیگر در ایام کریسمس و عید نو چینی‌ها مصرف دارد. در ایالات متحده آمریکا نیز بصورت چای مصرف می‌شود و از طریق اهالی مکزیک آورده شده و بخصوص در کالیفرنیا فراوان است. در کلیه کشورهای شمال آفریقا بصورت روزانه و در چایخانه‌های کنار خیابان و یا سیار عرضه می‌گردد.در اکثر کشورهای آسیائی مثل چین تایلند هند مالزی و خاورمیانه چای ترش مصرف دارد

مصرف جهانی:  در اکثر نقاط آفریقا و آسیا مصرف دارد، در جامائیکا متداول است و هم بعنوان چای و هم بصورت نوشابه سرد فروخته می‌شود. در کشور پاناما بنام saril که از کلمه Sorrel جامائیکایی گرفته شده بصورت نوشابه

خواص داروئی چای ترش:

ترشی آن بخاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین C می‌باشد ونیز دارای آنتی اکسیدان‌های ضد چربی خون است. عقیده بر اینست که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در کاسبرگ‌های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد. تحقیقات زیادی در ارتباط با مؤثر بودن آن در کاهش فشارخون محیطی و ادرار آوری آن انجام شده است
بعضی از بررسی‌های علمی نیز در ایران انجام شده و مؤثر بودن آن در کاهش فشارخون بیماران دیابتی را نشان داده‌است. از طرف دیگر در بعضی از مقاله‌های علمی این خاصیت چای زیر سؤال می‌باشد.همچنین طی یک سری آزمایشات در انجمن قلب  کشور آمریکا در سال 2008 با نوشیدن روزی دو الی سه مرتبه از این گیاه بعنوان نوشیدنی چای ترش حدود 14 درصد از فشار خون بالا را کاهش داد.

خواص داروئی چای ترش:  ترشی آن بخاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین C می‌باشد ونیز دارای آنتی اکسیدان‌های ضد چربی خون است. عقیده بر اینست که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در کاسبرگ‌های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد.

شرایط نگهداری و پرورش گیاه رز چینی یا چای ترش:


از نظر نوردهی بهتر است جایی قرار دهید که آفتاب کامل باشد. خاک آن باید کمی مرطوب باشد و زهکشی خوبی داشته باشد.خاک باغچه حاصلخیز باشد و مهمترین نکته اینکه این گیاه مناسب برای مکانهای گرمسیری می باشد و برای شهرهای سردی مثل اردبیل و ... مناسب نیست

شرایط نگهداری و پرورش گیاه رز چینی یا چای ترش:   از نظر نوردهی بهتر است جایی قرار دهید که آفتاب کامل باشد. خاک آن باید کمی مرطوب باشد و زهکشی خوبی داشته باشد.خاک باغچه حاصلخیز باشد و مهمترین نکته اینکه این گیاه مناسب برای مکانهای گرمسیری می باشد و برای شهرهای سردی مثل اردبیل و ... مناسب نیست

موارد استفاده گیاه راسل ، چای ترش، رز چینی:


اولین استفاده مهم این گیاه بعنوان چای ترش می باشد.از گیاه در ترشی ها، ژله ها، چای، مربا استفاده می شود.همچنین از ساقه این گیاه نیز برای ساخت الیاف استفاده می شود.در ضمن در کشورهایی اروپایی مثل آلمان بعنوان رنگ خوراکی استفاده شده همچنین بعنوان طعم دهنده به ماهی ، میگو و برنج



منابع:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%A7%DB%8C_%D8%AA%D8%B1%D8%B4

//www.motherearthliving.com/health-and-wellness/hibiscus-sabdariffa-zm0z12jjzdeb.aspx

(https://en.wikipedia.org/wiki/Roselle_(plant

جزئیات محصول
C3-001

مشخصات

کد کالا
C3-001
نام علمی
Hibiscus Sabdariffa
نام لاتین
ROSELLE
خانواده
MALVACEAE پنیرک
نام فارسی گیاه
چای ترش
نامهای دیگر گیاه
چای قرمز، چای مکه، رز چینی، رزول، راسل، هيبيسكوس، Belchanda ، Tengamora
بومی منطقه (زیستگاه اصلی)
آفریقا
عمر
یک ساله و چند ساله
رنگ بندی
تک رنگ
زمان گلدهی
اواخر تابستان
دوره بلوم
---
فضای مورد استفاده
محیط بیرون
درجه بندی کاشت
آسان
دوره سرمادهی
---
نور محیط
آفتاب زیاد
آبیاری و رطوبت
کمی مرطوب
دمای ایده آل
مناطق گرمسیری 20 درجه
خاک
خاک حاصلخیز
قوه نامیه
75%-85%
تغذیه و کود
اطلاعی نداریم
نظرات(7)
رتبه‌بندی کلی
3.3
7 نظرات
کیفیت محصول
(3.3)
ارزش خرید
(3.3)
سهولت کاشت
(3.3)
زیبایی گیاه
(3.3)
رشد گیاه
(3.3)
سلام من یه درخت چای دارم البته داخل گلدان بود وقتی خریدم دو تا ساقه حدودا 70 سانتی داشت متاسفانه یکی از ساقه ها پژمرده شد من هم بریدم الان اون یکی شاخه هم داره پژمرده میشه چی کار کنم
هفته ای سه بار بهش اب میدم همیشه هم پشت پنجره است نور خوبی هم بهش میرسه
لطفا راهنماییم کنید که چه کار کنم ا

شما هم نظر دهید

  • ارزش خرید:
  • رشد گیاه:
  • زیبایی گیاه:
  • سهولت کاشت:
  • کیفیت محصول:
این کالا را با استفاده از کلمات کوتاه و ساده توضیح دهید.
بارگزاری تصاویر:
تصاویر را در اینجا رها کنید و یا برای آپلود کلیک کنید.
گالری
گالری مشتریان

فقط کاربران عضو شده می توانند عکس های محصول را بارگذاری کنند برای ورود اینجا کلیک کنید

هیچ عکسی بارگذاری نشده است

فهرست

حساب کاربری

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم