نحوه‌ی چینه‌بندی سرد بذرها | انواع سرمادهی و شکستن خواب بذرها

تاریخ انتشار: 97-05-06 23:05:35 شنبه
نمایش: 465
(7 رای)

آموزشی که برای عزیزان قرار داده ایم به جرات میتوانیم عرض کنیم یک آموزش بسیار جامع می باشد که بابت این آموزش و ترجمه تیم بذرکو زحمات زیادی کشیده  این آموزش ساده از نحوه‌ی چینه‌بندی سرد بذرها  | انواع سرمادهی و شکستن خواب بذرها می باشد در این آموزش جامع شما سوالاتی که در ذهن دارید اعم از:

 چینه سرمایی
سرمادهی بذر
روش شکستن خواب بذر
خواب بذر
خواب بذر چیست
شکستن خواب بذر
روش های شکستن خواب بذر


نحوه‌ی چینه‌بندی سرد بذرها | انواع سرمادهی و شکستن خواب بذرها

بسیاری از گیاهان وحشی – علی‌الخصوص واریته‌های بومی – مکانیزم‌های هوشمندانه‌ای را در اختیار دارند که به آن‌ها در جوانه‌زنی خیلی زود در ابتدای بهار یا خیلی دیر در انتهای تابستان یاری می‌رساند. این واریته‌ها به‌صورت طبیعی تکثیر می‌شوند و به حالت رکود می‌روند تا زمان صحیح برای جوانه‌زنی‌شان فرا برسد. پرورش‌دهندگان بیشتر و بیشتری به مزایای پرورش واریته‌‌های بومی برای چشم‌اندازهای خود پی برده‌اند و با استفاده از یک تکنیک ساده تحت عنوان چینه‌بندی سرد، می‌توانید همین گل‌های وحشی را در فصل بهار به باغ‌های خود اضافه کنید.


چینه‌بندی سرد بذرها: چرا بذرها را خیلی ساده نکاریم؟

نحوه‌ی چینه‌بندی سرد بذرها برای کاشت در فصل بهار
بسیاری از گیاهان وحشی – علی‌الخصوص واریته‌های بومی – مکانیزم‌های هوشمندانه‌ای را در اختیار دارند که به آن‌ها در جوانه‌زنی خیلی زود در ابتدای بهار یا خیلی دیر در انتهای تابستان یاری می‌رساند. این واریته‌ها به‌صورت طبیعی تکثیر می‌شوند و به حالت رکود می‌روند تا زمان صحیح برای جوانه‌زنی‌شان فرا برسد. پرورش‌دهندگان بیشتر و بیشتری به مزایای پرورش واریته‌‌های بومی برای چشم‌اندازهای خود پی برده‌اند و با استفاده از یک تکنیک ساده تحت عنوان چینه‌بندی سرد، می‌توانید همین گل‌های وحشی را در فصل بهار به باغ‌های خود اضافه کنید.

سرمادهی بذرها آموزش


چینه‌بندی سرد بذرها: چرا بذرها را خیلی ساده نکاریم؟
بسیاری از واریته‌های یک‌ساله نظیر گل آهاری و آفتاب‌گردان، دارای پوسته‌های نرمی هستند و می‌توانند در فصل بهار روی خاک ساده پراکنده شوند. اما برخی از چندساله‌ها، علی‌الخصوص گل‌های وحشی و بومی، پوسته‌ی سختی دارند که از آن‌ها در برابر شکستن پوسته‌ی بیرونی و جوانه‌زنی زودهنگامشان محافظت می‌کند. همه‌ی ما گرمای غافلگیرکننده در میانه‌ی ماه‌های بهمن و اسفند را تجربه کرده‌ایم – این مکانیزم به بذرها کمک می‌کند که فریب نخورند و خیلی زود از دوران رکود خود خارج شوند تا اینکه زمان صحیح فرا برسد.
خبر خوب برای باغبان‌ها این است که چینه‌بندی سرد و طبیعیِ موردنیاز برای جوانه‌زنی می‌تواند تنها با استفاده از چند ماده، آب، یک یخچال و البته بردباری انجام شود.
 

اگر در حال کاشت واریته‌ها یا گل‌های وحشی طبیعی هستید که نیاز به چینه‌بندی سرد در فصل پاییز دارند، این گام ضرورتی ندارد. طبیعت به‌صورت خودکار اقدامات لازم در فصل زمستان را انجام خواهد داد و بذرها را سرمادهی می‌کند.



چینه‌بندی سرد بذرها: واریته‌ها:

چندین واریته‌ی بذر بومی و چندساله هستند که باید خروجشان از دوران رکود را به‌صورت دستی انجام دهید تا در باغ جوانه بزنند و رشد کنند. اگر در حال کاشت دانه‌های بومی هستید و مطمئن نیستید، به‌احتمال زیاد حداقل باید بذرهای خود را از رو بشکافید و بخیسانید و سپس سراغ کاشتشان بروید.
اغوان
جینکو
اقاقیا
خرمالو
انواع افرا
زبان گنجشک
انواع سروها
انواع کاج ها
ابریشم ها
کیوی
گلابی
آلبالوی تلخ
باران طلایی( بذرها باید خراش دهی نیز شوند)
شاه توت ها
توت فرنگی ها
زالزالک
انگورها
گوس بری
لینکون بری
زغال اخته
اورنج بری
انار
سیب
ازگیل
زرشک
بنه یا پسته وحشی
نوئل ها

Milkweed (Asclepias)
Lupine (Lupinus)
St. John’s Wort (Hypericum perforatum)
Prairie Coneflower (Ratibida)
Prairie Violet (Viola pedatifida)
Pincushion Flower (Scabiosa)
Marsh Marigold (Caltha palustris)
Perennial Sunflowers (Helianthus)
Wild Geranium (Geranium maculatum)
Rudbeckia (most varieties)
Coneflower (some varieties)
Soapwort (Saponaria ocymoides)
Primrose (Oenothera speciosa)
Larkspur (Delphinium)
Shooting Star (Dodecatheon meadia)
Heliopsis
Lavender/Hyssop (Agastache foeniculum)
Catmint (nepeta)
Ironweed (Vernonia gigantea)


چینه‌بندی سرد بذرها: جمع‌آوری مواد

چینه‌بندی سرد یک پروسه‌ی بسیار راحت است و زمانی که آن را انجام دادید، بی‌شک قلق آن دستتان می‌آید. اولین گام جمع‌آوری مواد لازم است که همه‌ی آن‌ها را می‌توانید در خانه یا فروشگاه نزدیکتان بیابید.

بذرهای که نیاز به سرمادهی دارند اعم از


مواد لازم برای چینه‌بندی سرد:
بذر
یک مخلوط خاک همه‌منظوره و/یا خزه‌ی تورب
حوله‌ی کاغذی
آب
کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار
یک ماژیک یا قلم برای علامت‌گذاری
کاسه برای مخلوط کردن
یخچال
چینه‌بندی سرد بذرها: پروسه‌ی گام‌به‌گام
حال که مواد خود را در اختیار دارید، می‌توانید از سه روش‎‌ مختلف برای چینه‌‎بندی سرد بذرهایتان بهره بگیرید. تمامی این روش‌ها عملکرد یکسانی دارند و رویکردهای مختلفی را برای مرطوب نگه داشتن بذرها در یخچالتان پیشنهاد می‌کنند تا اینکه زمان کاشت فرا برسد. هر سه را بررسی خواهیم کرد:


روش اول:ماسه/آب:

بذرها را یکی دو ساعت خیس کرده آماده برای چینه بندی کنید

یک‌چهارم پیمانه ماسه (یا بیشتر) را در کاسه بریزید.

 به‌آرامی آب اضافه کنید تا گلوله‌ای از مخلوط ماسه/آب تشکیل شود.

مقدار بذر مدنظرتان را به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید.

به‌آرامی آب اضافه کنید تا گلوله‌ای از مخلوط ماسه/آب تشکیل شود.

برای چینه بندی مقدار بذر مدنظرتان را به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید.

مقدار بذر مدنظرتان را به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید.

بذر/مخلوط بذر را داخل کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و آن را ببندید.
بذر/مخلوط بذر را داخل کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و آن را ببندید.

بذر/مخلوط بذر را داخل کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و آن را ببندید.

بر روی واریته برچسب چسبانده و تاریخ دقیق را روی آن بنویسید.
آن را به مدت 1 ماه پیش از کاشت داخل یخچال بگذارید. اگر جوانه‌ها شروع به رویش در داخل یخچال کردند، آن‌ها را بلافاصله بیرون آورده و در زمین یا داخل گلدان بکارید تا اینکه موعد کاشتشان در محیط بیرون فرا برسد.


روش دوم: خزه‌ی تورب/آب

این روش بسیار مشابه با روش ماسه بوده، اما از خزه‌ی تورب استفاده می‌کند (میتوانید بجای آن نیز از کوکوپیت یا پیت ماس نیز استفاده کنید)

یک‌چهارم پیمانه خزه‌ی تورب (یا بیشتر) را در کاسه بریزید. به‌آرامی آب اضافه کنید تا گلوله‌ای از مخلوط ماسه/آب تشکیل شود.
یک‌چهارم پیمانه خزه‌ی تورب (یا بیشتر) را در کاسه بریزید.

یک‌چهارم پیمانه خزه‌ی تورب (یا بیشتر) را در کاسه بریزید. به‌آرامی آب اضافه کنید تا گلوله‌ای از مخلوط ماسه/آب تشکیل شود.

به‌آرامی آب اضافه کنید تا گلوله‌ای از مخلوط ماسه/آب تشکیل شود.

مقدار بذر مدنظرتان را به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید.

مقدار بذر مدنظرتان را به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید.

بر روی واریته برچسب چسبانده و تاریخ دقیق را روی آن بنویسید.

بذر/مخلوط بذر را داخل کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و آن را ببندید.
بر روی واریته برچسب چسبانده و تاریخ دقیق را روی آن بنویسید.
آن را به مدت 1 ماه پیش از کاشت داخل یخچال بگذارید. اگر جوانه‌ها شروع به رویش در داخل یخچال کردند، آن‌ها را بلافاصله بیرون آورده و در زمین یا داخل گلدان بکارید تا اینکه موعد کاشتشان در محیط بیرون فرا برسد.


روش سوم:خیساندن/حوله‌ی کاغذی

این یکی از روش‌هایی است که به‌صورت گسترده برای بذرهای بومی  استفاده می‌شود. این روش ساده و سریع است و مواد لازم برای آن همان‌جا داخل آشپزخانه‌ی شما پیدا می‌‎شوند.

از حوله‌ی کاغذی یا صافی قهوه برای تخلیه‌ی آب بهره بگیرید.
از حوله‌ی کاغذی یا صافی قهوه برای تخلیه‌ی آب بهره بگیرید.

بذرها قبل کاشت درون آب قرار دهید بستگی به بذرها و درشتی بین 2 الی 12 ساعت

بذرها قبل کاشت درون آب قرار دهید بستگی به بذرها و درشتی بین 2 الی 12 ساعت

بذرها را روی حوله‌ی کاغذی پراکنده کنید بدون اینکه روی همدیگر قرار گرفته باشند.

بذرها را روی حوله‌ی کاغذی پراکنده کنید بدون اینکه روی همدیگر قرار گرفته باشند.

بذرها را روی حوله‌ی کاغذی پراکنده کنید بدون اینکه روی همدیگر

خواب بذر

یک حوله‌ی کاغذی خشک را به دور حوله‌ی مرطوب ببندید تا محتویات داخلی مرطوب بمانند اما خیلی خیس نشوند (که امکان تشکیل کپک هست).

شکستن سرما و خواب بذر
آن را داخل کیسه‌ی پلاستیکی زیپ‌دار گذاشته و زیپ را ببندید.
بر روی واریته برچسب گذاشته و تاریخ دقیق را روی آن بنویسید.
آن را به مدت 1 ماه پیش از کاشت داخل یخچال بگذارید. اگر جوانه‌ها شروع به رویش در داخل یخچال کردند، آن‌ها را بلافاصله بیرون آورده و در زمین یا داخل گلدان بکارید تا اینکه موعد کاشتشان در محیط بیرون فرا برسد.


چینه‌بندی سرد بذرها: کاشت
زمانی که باید بذرهای خود را داخل یخچال نگه دارید به واریته‌ی شما بستگی دارد، اما معمولاً 4-5 هفته برای اکثر گونه‌ها کفایت می‌کند. زمانی که دیگر احتمال سرمازدگی در منطقه‌ی شما نیست، بذرهای خود را از یخچال بیرون آورده و مثل حالت معمول در سطح خاک پخش کنید. پروسه‌ی ساده و سریع چینه‌بندی سرد می‌تواند به جوانه‌زنی سریع‌تر بذر و پرورش بهتر آن در بستر باغ یاری برساند.

منبع: americanmeadows

تهیه وتریجمه شده توسط تیم تخصصی بذرکو

هرگونه کپی برداری از مطالب پیگرد قانونی دارد

نظرات کاربران
(0)
هیچ دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه خود را بنویسید
*
*

بالا