خانه پرورش گیاهانآموزش کاشت بذر آموزش نحوه‌ی پرورش و کاشت فلفل چیلی در منزل

آموزش نحوه‌ی پرورش و کاشت فلفل چیلی در منزل

توسط bazrcoir

باغبان‌هایی که به غذاهای تند علاقه دارند و طرفدار فلفل‎های تند هستند، می‌بایست پرورش فلفل‌های چیلی در باغ خودشان را مدنظر داشته باشند. حتی اگر فضای لازم برای کشت فلفل را در باغ ندارید، گونه‌های مختلفی از این گیاه موجود هستند که می‌توانند در داخل خانه پرورش داده شوند. در حقیقت، پرورش فلفل چیلی در داخل خانه برای تازه‌کارها راحت‌تر است، زیرا می‌توانند کنترل بهتری بر آب، درجه حرارت و نور (به عنوان سه عنصر حیاتی در تولید یک محصول موفق) داشته باشند. 

مرحله‌ی ۱: آماده‌سازی فلفل


گونه‌ی فلفل چیلی دلخواهتان را انتخاب کنید. گونه‌هایی از فلفل‌های تزئینی کوتاه‌قد موجود هستند که کاشتشان در داخل خانه راحت‌تر و بهتر است

۱- گونه‌ی چیلی دلخواهتان را انتخاب کنید. گونه‌هایی از فلفل‌های تزئینی کوتاه‌قد موجود هستند که کاشتشان در داخل خانه راحت‌تر و بهتر است، زیرا در صورت انتخاب گونه‌های بزرگ‌تر، امکان دارد فضای کافی برای رشد ریشه‌ی آن‌ها در داخل یک گلدان وجود نداشته باشد. 



انتخاب گلدان پلاستیکی نسبت به گلدان رسی بهتر است. گلدان‌های رسی (نظیر خاک‌های رس قرمزرنگ) تمایل زیادی به جذب رطوبت خاک، علی‌الخصوص در شرایط گرم و پرنور موردنیاز برای رشد

۲- انتخاب گلدان پلاستیکی نسبت به گلدان رسی بهتر است. گلدان‌های رسی (نظیر خاک‌های رس قرمزرنگ) تمایل زیادی به جذب رطوبت خاک، علی‌الخصوص در شرایط گرم و پرنور موردنیاز برای رشد فلفل‌های چیلی، دارند. این فلفل‌ها نیاز به میزان زیادی از رطوبت برای رشدشان دارند و امکان خشک‌شدن آن‌ها در گلدان رسی وجود دارد.



گلدانی را انتخاب کنید که دارای سوراخ تخلیه باشد. از آنجایی که فلفل‌های چیلی نیاز به آبیاری زیاد برای رشدشان دارند، می‌بایست سوراخ‌های تخلیه در گلدان وجود داشته باشد

۳- گلدانی را انتخاب کنید که دارای سوراخ تخلیه باشد. از آنجایی که فلفل‌های چیلی نیاز به آبیاری زیاد برای رشدشان دارند، می‌بایست سوراخ‌های تخلیه در گلدان وجود داشته باشد تا آب اضافی خارج شده و ریشه‌ها را غرق در آب یا پوسیده نکند. 



قبل از استفاده گلدان را ضدعفونی کنید. بسیاری از گلدان‌ها، علی‌الخصوص مواردی که قبلاً مورد استفاده قرار گرفته‌اند،

۴- قبل از استفاده گلدان را ضدعفونی کنید. بسیاری از گلدان‌ها، علی‌الخصوص مواردی که قبلاً مورد استفاده قرار گرفته‌اند، دارای باکتری‌ها یا تخم حشرات مخفی هستند که می‌توانند زندگی گیاه را به سمت نابودی بکشانند. گلدانتان را با استفاده از آب گرم و صابون بشویید تا این تهدیدها را خنثی نمایید.



مخلوط خاک گلدان تهیه نمایید. خاک باغچه معمولاً دارای باکتری‌هایی است که به بذرهای فلفل آسیب زده، از جوانه‌زدن جلوگیری کرده

۵- مخلوط خاک گلدان تهیه نمایید. خاک باغچه معمولاً دارای باکتری‌هایی است که به بذرهای فلفل آسیب زده، از جوانه‌زدن جلوگیری کرده و مانعی برای رشد بوته‌ها می‌شوند. می‌توانید مخلوطی از خاک و کمپوست را از فروشگاه‌ها تهیه نمایید تا کیفیت خاکتان افزایش پیدا کند. هرقدر کیفیت خاک بیشتر باشد، اختمال پرورش موفق گیاه افزایش پیدا خواهد کرد.
در ادامه کیفیت خاکتان را با افزایش مقداری ورمیکولیت افزایش دهید.







مرحله‌ی ۲: تسریع فرایند جوانه‌زدنی فلفل


 یک مشت بذر فلفل چیلی را میان ورقه‌های حوله‌ی کاغذی مرطوب بگذارید. بذرها می‌بایست به صورت صاف و تک‌لایه روی حوله قرار گیرند تا رطوبت به صورت مساوی میان آن‌ها توزیع شود.

۱- یک مشت بذر فلفل چیلی را میان ورقه‌های حوله‌ی کاغذی مرطوب بگذارید. بذرها می‌بایست به صورت صاف و تک‌لایه روی حوله قرار گیرند تا رطوبت به صورت مساوی میان آن‌ها توزیع شود.


بذرها و حوله‌ی کاغذی را در داخل محفظه‌ای دردار بگذارید. می‌توانید از یک ظرف غذای پلاستیکی با در محکم استفاده کنید

۲- بذرها و حوله‌ی کاغذی را در داخل محفظه‌ای دردار بگذارید. می‌توانید از یک ظرف غذای پلاستیکی با در محکم استفاده کنید. 



بذرها را در قفسه‌ای گرم و دارای تهویه بگذارید. هم گرما و هم رطوبت از موارد لازم برای جوانه‌زدن هستند.

۳- بذرها را در قفسه‌ای گرم و دارای تهویه بگذارید. هم گرما و هم رطوبت از موارد لازم برای جوانه‌زدن هستند.



پس از گذشت 2 الی 5 روز، بذرها را بررسی کنید. اگر متورم شده باشند، برای کاشت آماده هستند. حتی امکان دارد که جوانه‌های کوچکی از داخل برخی از بذرها بیرون زده باشد.

۴- پس از گذشت ۲ الی ۵ روز، بذرها را بررسی کنید. اگر متورم شده باشند، برای کاشت آماده هستند. حتی امکان دارد که جوانه‌های کوچکی از داخل برخی از بذرها بیرون زده باشد.







مرحله‌ی ۳: کاشت بذر فلفل


گلدان را با مخلوط خاک پر کنید. فاصله‌ی خالی حداقل 5/2 سانتی‌متری میان سطح بالای خاک و لبه‌ی گدان در نظر بگیرید

۱- گلدان را با مخلوط خاک پر کنید. فاصله‌ی خالی حداقل ۲.۵ سانتی‌متری میان سطح بالای خاک و لبه‌ی گدان در نظر بگیرید.



 بذرهایتان را در داخل گلدان بکارید. فاصله‌ی میان هر دو بذر می‌بایست 5 سانتی‌متر باشد

۲- بذرهایتان را در داخل گلدان بکارید. فاصله‌ی میان هر دو بذر می‌بایست ۵ سانتی‌متر باشد.



 مقدار کمی کمپوست روی بذرها بریزید. شما می‌بایست فقط حدود 5/0 سانتی‌متر کمپوست روی بذرها داشته باشید تا صرفاً مواد معدنی لازم برای خاک مهیا شود.

۳- مقدار کمی کمپوست روی بذرها بریزید. شما می‌بایست فقط حدود ۰.۵ نیم سانتی متر کمپوست روی بذرها داشته باشید تا صرفاً مواد معدنی لازم برای خاک مهیا شود. 



 با استفاده از اسپری آب روی بذرها بپاشید. هر چند وقت یک ‌بار این کار را انجام دهید تا رطوبت خاک حفظ شود.

۴- با استفاده از اسپری آب روی بذرها بپاشید. هر چند وقت یک ‌بار این کار را انجام دهید تا رطوبت خاک حفظ شود. آب برای فلفل‌های چیلی علی‌الخصوص در مراحل اولیه‌ی کاشت ضروری است.



وضعیت گلدان را برای مشاهده‌ی رشد بذرها رصد کنید. بسته به گونه‌ی فلفلی که انتخاب کرده‌اید، یک الی 6 هفته طول می‌کشد تا اولین جوانه بر روی خاک ظاهر شود.

۵- وضعیت گلدان را برای مشاهده‌ی رشد بذرها رصد کنید. بسته به گونه‌ی فلفلی که انتخاب کرده‌اید، یک الی ۶ هفته طول می‌کشد تا اولین جوانه بر روی خاک ظاهر شود. 







مرحله‌ی ۴: داشت و برداشت فلفل


 فلفل‌های چیلی را در نزدیکی یک پنجره‌ی آفتاب‌گیر بگذارید. پنجره‌ای را انتخاب کنید که رو به غرب یا جنوب باشد تا بهترین و گرم‌ترین نور برای گیاه فراهم شود

۱- فلفل‌های چیلی را در نزدیکی یک پنجره‌ی آفتاب‌گیر بگذارید. پنجره‌ای را انتخاب کنید که رو به غرب یا جنوب باشد تا بهترین و گرم‌ترین نور برای گیاه فراهم شود. فلفل‌های چیلی با استفاده از نور کامل آفتاب رشد می‌کنند، بنابراین گیاه را در نزدیک‌ترین فاصله‌ی ممکن به پنجره قرار دهید تا امکان برخورد نور آفتاب با آن ماکزیمم شود. 



نور فلوئورسنت برای گیاه فراهم کنید. اگر نمی‌توانید نور طبیعی کافی را برای گیاه در داخل خانه به وجود آورید، آن‌ها را در زیر نور مصنوعی فلوئورسنت قرار دهید.

۲- نور فلوئورسنت برای گیاه فراهم کنید. اگر نمی‌توانید نور طبیعی کافی را برای گیاه در داخل خانه به وجود آورید، آن‌ها را در زیر نور مصنوعی فلوئورسنت قرار دهید. این چراغ‌ها می‌بایست حدوداً ۲۰ سانت بالای گلدان قرار گیرند و بین ۱۴ الی ۱۶ ساعت در هر روز روی گیاه روشن باشند تا نور و گرمای کافی را برای آن فراهم کنند.



جریان هوای لازم را به صورت روزانه برای گیاه مهیا کنید اما از جریان‌های هوای شدید دوری نمایید.

۳- جریان هوای لازم را به صورت روزانه برای گیاه مهیا کنید اما از جریان‌های هوای شدید دوری نمایید. به مدت چند ساعت در روز، پنجره‌ای را باز کرده یا پنکه‌ای با دور کند روشن کنید. ایده‌آل این است که جریان هوا، دمای اتاق را در حالت نسبتاً گرم نگه دارد. جریان‌های شدید هوای داغ و سرد می‌توانند مانع رشد شوند، بنابراین بوته‌های فلفلتان را از وسائل تهویه یا دریچه‌های هواساز دور نگه دارید.



پس از مشاهده‌ی جوانه‌ها در بالای خاک، فلفل‌هایتان را کاملاً خیس کنید. هرگاه حس کردید سطح خاکتان خشک شده، فلفل‌های چیلی را آبیاری کنید.

۴- پس از مشاهده‌ی جوانه‌ها در بالای خاک، فلفل‌هایتان را کاملاً خیس کنید. هرگاه حس کردید سطح خاکتان خشک شده، فلفل‌های چیلی را آبیاری کنید. آن‌قدر به گیاه آب بدهید تا اینکه آب اضافی از طریق سوراخ‌های انتهایی گلدان تخلیه شوند. 



 فرایند رشد را با استفاده از کود سبزیجات به صورت ماهیانه تقویت کنید. از یک کود متعادل 15-15-15 که حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است، استفاده کنید.

۵- فرایند رشد را با استفاده از کود سبزیجات به صورت ماهیانه تقویت کنید. از یک کود متعادل ۱۵-۱۵-۱۵ که حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است، استفاده کنید.
سه عددی که روی کیسه‌ی کود نوشته شده، نشان‌دهنده‌ی درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در کود است. کود ۱۵-۱۵-۱۵ درصد یکسانی برای این سه عنصر دارد و این بدین‌معناست که شاخ‌وبرگ، سیستم ریشه، گل‌ها و میوه‌ی فلفل به اندازه‌ی مساوی از غذا بهره‌مند می‌شوند. نیتروژن باعث تقویت شاخ‌وبرگ می‌شود، پتاسیم به رشد گل‌ها و قدرت کلی گیاه کمک می‌کند و فسفر نیز کیفیت ریشه و میوه را ارتقا می‌دهد.



فلفل‌هایتان را به صورت جداگانه بچینید. به سایز و رنگ استاندارد (قرمز، نارنجی، زرد یا سبز) برای گونه‌ی چیلی خاصی که انتخاب کرده‌اید، توجه کنید

۶- فلفل‌هایتان را به صورت جداگانه بچینید. به سایز و رنگ استاندارد (قرمز، نارنجی، زرد یا سبز) برای گونه‌ی چیلی خاصی که انتخاب کرده‌اید، توجه کنید. هنگامی که فلفلتان به آن سایز و رنگ استاندارد رسید، از قیچی برای چیدن فلفل استفاده کنید و ساقه‌ی بالای میوه را جدا نمایید. بوته‌های فلفل چیلی ۹۰ روز پس از جوانه‌زدن، آماده‌ی بهره‌برداری هستند و می‌توانید فلفل‌هایشان را برداشت کنید.


منبع: wikihow
تهیه و ترجمه توسط تیم تخصصی بذرکو
هرگونه کپی داری با ذکر منبع سایت بذرکو بلامانع می باشد در غیر اینصورت پیگرد قانونی خواهد داشت

Related Posts

۱ دیدگاه

mehrdad_kc اردیبهشت ۹, ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۸ ب٫ظ

سپاسگزارم

کامل و مفید بود .
استفاده کردم .

پاسخ

ارسال نظر