خیلی ها هستند که می خواهند همنشین گل های لاله باشند، آنها را پرورش دهند و در باغ و باغچه و حتی گلدان هایی که دارند میزبان اینچنین میهمان گرانقدری باشند. برای این دست از گل دوستان چه چیزی مهمتر از فراگیری اصول آموزش کاشت پیاز گل لاله
هر آنچه از آموزش در کاشت پیاز گل لاله باید بدانید
گل های زیبا همنشین لطیفی برای هر فضایی هستند. از کنج اتاق یک خانه تا باغی بزرگ و شاید دشتی پهناور. در این بین برخی از گل ها هستند که در تنهایی زیبا هستند و چون در کنار هم آیند، مناظری چشم نواز خلق خواهند کرد. مانند گل لاله که برای هر انسانی مبدا شوری هیجانی از زیبایی است. بعید است در سطح مردمان کشور ها و فرهنگ های سراسر جهان بگردید و کسی را پیدا کنید که علاقه ای در تماشای انواع گل لاله نداشته باشد.
هیجان در تماشای زیبایی های بی پایان انواع گل لاله برای برخی فراتر از این تماشای عادی خواهد شد. خیلی ها هستند که می خواهند همنشین گل های لاله باشند، آنها را پرورش دهند و در باغ و باغچه و حتی گلدان هایی که دارند میزبان اینچنین میهمان گرانقدری باشند. برای این دست از گل دوستان چه چیزی مهمتر از فراگیری اصول آموزش کاشت پیاز گل لاله.
پرورش گل لاله چندان امر دشواری نیست. اندکی دقت می خواهد و مقداری حوصله و در نهایت انتظاری شیرین تا میهمان شما سر از خاک درآورد. با ما همراه باشید تا در کلامی مفصل به آموزش کاشت پیاز گل لاله بپردازیم.
گل لاله در کجای دنیای گل ها قرار دارد؟
انواع گل لاله یک گونه از گل های وحشی است که در همراهی با بیش از ۱۰۰ گونه در سراسر جهان دیده می شود. البته این گل زیبا از تیره سوسنیان است و زادگاه اصلی آن در همینجا که هستیم یعنی فلات ایران است. این گل از آسیای میانه تا افغانستان و ایران و حتی سوریه به شکل خودرو در پهنه دشت های معتدل منطقه می روید.
اما در یکی دو قرن اخیر مسیر پرورش آنها در دست انسان های گل دوستی افتاده است و خیلی ها در آن سوی جهان، مثلاً هلندی ها در ازدیاد گونه های متنوعی از گل لاله دست بالایی پیدا کرده اند. تا آنجا که برای کاشت پیاز گل لاله انجمن سلطنتی به راه انداخته اند و در دسته بندی پیاز این گل همتی شگرف به خرج داده اند. جالب است بدانید که گل لاله، گل ملی در فرهنگ کشور های فارسی زبان، مانند ایران، افغانستان و آسیای مرکزی است؛ اما در خط مقدم تولید آن، کشور هایی در آن سوی قاره سبز مانند هلند قرار گرفته اند.
به هر صورت خارج از این حرف ها، گل لاله از جمله گل های پیازی شکل است. برگ های طویلی دارد و ساقه ای که همراه با یک گل در رأس آن از میان این برگ ها سر در آورده است. کاشت پیاز گل لاله از مقاومت بالایی در مقابل انواع شرایط بد اقلیمی مانند سرما های سخت و یا خشکسالی های طولانی برخوردار است؛ اما تا زمانیکه شرایط اقلیمی مساعد نباشد، هرگز جوانه نزده و سر از خاک بر نخواهد آورد؛ ولی در نهایت اگر سر از خاک درآورد و به گل نشیند، گل های لاله دارای سه گلبرگ و سه کاسبرگ در رنگ بندی های گوناگون هستند. آن چیزی که می تواند موجب خلق تنوع در انواع گل لاله باشد، همین تنوع در رنگ بندی گلبرگ های آن است. در این مقاله همواره قید بر آن است که قبل از کاشت متوجه رنگ نهایی گل لاله باشید تا در نهایت باغ و باغچه و گلدان خود را در رنگ مورد علاقه ای که دارید تزئین کنید. در رنگبندی گل های لاله می توانید در انواع گوناگون آن شاهد رنگ های قرمز، زرد، نارنجی، صورتی، بنفش و… باشید.
مقدمه ای بر آموزش کاشت پیاز گل لاله
پیاز گل لاله در ابتدای بهار همراه با دم زندگانی که هر گیاهی را از خواب بیدار می کند، بیدار خواهد شد، جوانه خواهد زد و خیلی زود رشد خواهد کرد. تا جاییکه تقریباً در اوایل اردیبهشت می توانید شاهد زیبایی های گل های رنگارنگ آن باشید. پس برای کاشت پیاز باید در زمانی قبل از فصل بهار اقدامات لازم را انجام دهید. البته کاشت پیاز گل لاله نیاز به حضور طولانی در خاک برای گذراندن دوره طبیعی خواب خود دارد. از این رو بهترین زمان به جهت کاشت در روز های منتهی به پایان فصل پاییز خصوصاً در آذر ماه می باشد.
در آموزش کاشت پیاز گل لاله، همواره نگاه دقیق بر دمای خاک در زمان کاشت می باشد. این دما باید در حدود ۱۰ درجه سانتیگراد باشد تا پیاز گل لاله توانایی ریشه دواندن را پیدا کند. در دما های پایین، پیاز گل لاله همچنان در خواب می ماند و در دما های بالاتر پیاز گل لاله اسیر فساد خواهد شد و می میرد. از سوی دیگر همواره در آموزش کاشت پیاز گل لاله نظر أکید بر کاشت پیاز گل لاله در اعماق مطلوبی از خاک می باشد. غالباً بسته به نوع خاک، دمای محیط و شرایط اختصاصی گل، این عمق را بین ۱۰ الی ۳۰ سانتیمتر از عمق خاک انتخاب می کنند.
در نوع خاک مطلوب برای کاشت پیاز گل لاله نیز مانند تمام گل های پیازی شکل نیاز به یک خاک سبک احساس می شود. از این رو پس از شخم زنی و زیر و رو کردن کامل خاک، بهتر است خاک را همراه با مقداری شن نمود. کود گاوی نیز می تواند در غنی سازی خاک به جهت کاشت پیاز گل لاله مطلوب باشد.
در تعیین عمق مطلوب به جهت کاشت پیاز گل لاله بسته به نوع محیط و میزان دما در سطح خاک باید اقدام کنید. اگر محیط در مناطق گرم واقع شده است، بهتر است پیاز گل لاله در عمقی با اندازه ای سه برابر ارتفاع پیاز قرار گیرد. در مناطق با شرایط آب و هوایی معمولی تر می توانید این اندازه را تا حدود دو برابر ارتفاع پیاز گل لاله کاهش دهید.
دقت داشته باشید که در کاشت پیاز گل لاله با یک گل حساس به تابش مستقیم نور آفتاب روبرو هستیم. از این رو ممکن است در اثر کاشت در مناطقی که در آینده در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می گیرند، با گل هایی که چندان سرحال نیستند مواجه باشید. برای این منظور حدالامکان کاشت پیاز گل لاله را در محیط هایی که در قسمت هایی از روز می توانند در سایه و یا تابش ملایمی از آفتاب بمانند بکارید. بدین ترتیب همراه با کاشت پیاز گل لاله در فضایی مطلوب می توانید از ماندگاری بالاتری در زمان های آتی بهره مند شوید.
در آموزش کاشت پیاز گل لاله غالباً تاکیدی همیشگی در مسیر آبیاری برای تکامل رشد گیاه می شود. پیاز گل لاله نسبت به رطوبت زیاد خاک نیز ضعیف است. از این رو آبیاری را تنها به مدت متوالی در هفته ای یکبار به انجام رسانید. اگر خارج از آبیاری های هفتگی ای که دارید، شرایط جوی دچار بارندگی ها و یا بارش برف باشد، از آنجا که رطوبت خاک یقینا تامین شده است، تا زمانیکه احساس کنید خاک خشک نشده است، از آبیاری های مجدد پرهیز کنید.
اما اگر قصد تکثیر از گل لاله را دارید، پس باید بتوانید به نوعی بر پیاز این گل به شکلی اصولی دست پیدا کنید. این دستیابی این طور نیست که خاک را بکنید و پیاز گل لاله را بیرون بکشید؛ بلکه باید پیاز مستعد به تکثیر را آماده سازید. برای این منظور پس از فصل گلدهی و نمایش زیبایی های گل لاله، برای گل آنقدر آب بریزید که برگ و ساقه گیاه کاملاً زرد و خشک شود. در این موقع است که می توانید پیاز های آماده شده را از دل خاک بیرون کشیده و در جای خشک و دور از نور آفتاب برای کاشت در سال بعد نگهداری کنید.
البته در این آموزش صحبت خاصی در نحوه تکثیر آن نخواهد شد. چرا که به راحتی می توانید با حضور در یک مرکز تکثیر گیاهان تزیینی، پیاز گل لاله مورد نظر خود را تهیه کنید؛ اما اگر می خواهید صفر تا صد کار برای خودتان و یا اینکه یک سال گل لاله را میزبانی کرده اید و حالا می خواهید همان نسل را برای سال بعد پرورش دهید، بعد از خارج کردن پیاز های گل لاله از دل خاک، آنها را در پودر گوگرد به شکلی ملایم بغلتانید تا مانع از فساد آن شود. سپس تمام پیاز ها را در محیطی سرد، خشک و تاریک به شکلی که جدا از هم باشند نگهداری کنید.
آموزش کاشت پیاز گل لاله در گلدان
درست است که گل لاله در ظاهری که ما می بینیم، چندان فضایی را اشغال نمی کند؛ اما در خاک به اندازه ای که لازم است نیاز به فضایی برای تکثیر کامل ریشه هایش دارد. از این رو حداقل باید یک دایره به شعاع ۷ سانتیمتر که پیاز گل لاله در مرکز نهاد خواهد شد، برای تکامل رشد ریشه هر پیازی در نظر بگیرید. به همین سادگی می توانید گلدان های مطلوب برای کاشت پیاز گل لاله را انتخاب کنید و یا اگر می خواهید آنها را به شکل دسته جمعی در یک گلدان بزرگ داشته باشید، باید پیاز ها را در فاصله ای ۱۵ سانتیمتری از یکدیگر بکارید.
خاک مطلوب به جهت کشت گلخانه ای، ترکیبی از خاک کلوم، ماسه و خاک برگ می باشد؛ اما بهتر است به جهت زهکشی مناسب در گلدان، از آن جهت که پیاز گل لاله به رطوبت بالای خاک حساس است، مقداری سفال شکسته و یا سنگریزه های درشت قرار دهید. به این ترتیب اطمینان خواهید داشت که رطوبت خاک گلدان به مقدار مطلوبی کشیده خواهد شد.
آبیاری به گلدان ها درست مانند زمانیکه برای آموزش در باغ و باغچه توضیح دادیم، رفتار خواهد شد. هفته ای یکبار، آن هم به اندازه ای که خاک را مرطوب نماید.
در سرمای سخت زمستان نیز باید به نحوی از پیاز های مانده در خاک مراقبت کنید. برای این منظور، اگر گلدان در خارج از محیط خانه است و یا پیاز در خاک باغچه خاک شده است، می توانید سطح کاشت پیاز را را با ماسه بپوشانید. این ماسه مانع از یخ زدگی خاک و پیاز گل لاله خواهد شد. در ابتدای فصل گرم سال می توان این ماسه ها را از روی خاک جا به جا نمود.
منابع:
https://www.almanac.com/plant/tulips
https://www.longfield-gardens.com/article/7-Tips-For-Planting-Tulips