باسلام مقاله ای که برای دوستان تهیه کردیم ترجمه شده از یک سایت معتبر میباشد.در این مقالهترجمه شده توسط مترجیمن بذرکو مباحثی از قبیل خواب بذر کاکتوس | سرمادهی بذرهای کاکتوس صحبت شده این مقاله وسوال پاسخ ها میتواند پاسخ خیلی از شما در مورد خواب بذر کاکتوس باشد:
خواب بذر کاکتوس | سرمادهی بذرهای کاکتوس:
به من توصیه کردند که بذرهای کاکتوسم را داخل یخچال نگه دارم. درحالیکه این کار میتواند ایدهی خوبی باشد، اما خیلی در مورد منطق علمی آن مطمئن نبودم و نمیدانستم آیا باید آن را بر تمامی گونهها اعمال کنم یا صرفاً بر گونههایی که بهصورت طبیعی تا حدودی در زمستان سرد میشوند.
در جستجوی اطلاعات مربوطه، شخصاً با یک نفر دارندهی مدرک دکتری در نگهداری بذر «مصاحبه» کردم. اطلاعاتی که از او گرفتم بدین ترتیب است که بهنوعی توصیههای پیشین را تایید میکنند:
تمامی بافتهای زنده (ازجمله بذرها) نفس میکشند؛
هرقدر جو داغتر و مرطوبتر باشد، آن بافت بیشتر نفس خواهد کشید؛
نفس کشیدن موجب افزایش سن هر بافت میگردد؛
بنابراین اگر مقدار تنفس را کاهش دهیم ایدهی خوبی است و میتوان این کار را با کاهش درجهی حرارت و رطوبت انجام داد؛
بذرها میتوانند از جو رطوبت بگیرند یا به آن رطوبت بدهند؛ اگر هوا خشک است، بذرها (تا حدی معین) خشک خواهند شد بدون اینکه ویژگیهای جوانهزنی خود را از دست بدهند؛
از دست رفتن ۱ درصد از رطوبت نسبی و انتقال آن به هوای خشک، باعث میشود طول عمر بذر دو برابر گردد؛
همچنین به ازای هر ۵ درجه کاهش دما، طول عمر بذر دو برابر خواهد شد؛
بیانات فوق برای هر بذر ارتدکس صدق میکنند (تعریف پایین را ببینید)، حتی بذرهایی که از اقلیمهای استواییِ داغ و مرطوب میآیند؛
بذرهای ارتدکس معمولاً در اتاقکهای خشک در دمای ۱۰ درجه و رطوبت ۲۰ درصد نگهداری میشوند؛
یخچالها خشکتر از هوای اتمسفری هستند (البته هوای اکثر نقاط دنیا)؛ دمایشان هم در محدودهی ۶ تا ۱۰ درجهی سانتیگراد است (اما شاید نیاز باشد خودتان آن را بررسی کنید)
با توجه به تمام این گفتهها، ایدهی خوبی است که بذرهایتان را در یخچال نگهداری کنید!
نکتهی مهم: ۴۸ ساعت پیش از کاشت، بذرها را از داخل یخچال بیرون بیاورید. بسیار مهم است که بگذارید بذر بهآرامی از جو رطوبت بگیرد. در غیر این صورت، خیلی زود آب را از بستر خود میمکد و دچار شکافخوردگی میشود که مانعی برای جوانهزنی است.
این اطلاعات را یک پروفسور به من داد. حال به بحث خواب بذر کاکتوس | سرمادهی بذرهای کاکتوس بذر برمیگردیم:
بذرهای کاکتوس احتمالاً ارتدکس هستند، زیرا آنها در محیطهای خشک آزاد میشوند. بررسیهایی هستند که میگویند اکثر دانههای کاکتوس رفتار ذخیرهسازی ارتدکس را از خود نشان میدهند.
پس بنا به اعتقاد من، نگهداری دانههای کاکتوس در یخچال کار خوبی است. آیا کسی هست که اطلاعات/دیدگاه متفاوتی داشته باشد؟
تعاریف (بر اساس ویکیپدیا):
بذرهای ارتدکس، بذرهایی هستند که در حین نگهداری در جای دیگر میتوانند از خشک شدن و/یا یخ زدن زنده بمانند. بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی آمریکا، توانمندی بذرهای ارتدکس برای تحمل در برابر خشک کردن یا نگهداری با یکدیگر فرق میکند و برخی بذرها حساستر از سایرین هستند. بنابراین برخی بذرها از نظر توانمندی ذخیرهسازی شرایط بینابینی دارند، درحالیکه سایرین کاملاً ارتدکس هستند. یکی از نمونه بذرهای ارتدکس با عمر طولانی که از ذخیرهسازی تصادفی جان سالم به در برده و متعاقباً توانسته در شرایط کنترلشده جوانه بزند، یک درخت نخل یهودی ۲۰۰۰ ساله است که در سال ۲۰۰۵ با موفقیت سبز شد. این بذر بخصوص را بهعنوان قویترین بذر عملیاتی میشناسند، اما هنوز کسی بیشترین زمان زنده ماندن بذرها در صورت نگهداری صحیح را نمیداند.
بذرهای سرکش و سرسخت (که در ادامه غیرارتدکس نامیده میشوند)، آنهایی هستند که از یخ زدن و خشک شدن در محل نگهداری پیشین زنده نمیمانند. بهطورکلی این بذرها نمیتوانند در برابر اثرات خشک شدن یا دماهای کمتر از ۱۰ درجه مقاومت کنند، بنابراین نمیتوانند همانند بذرهای ارتدکس برای مدت طولانی ذخیره شوند، زیرا کارکرد خود را از دست میدهند. گیاهانی که بذرهای غیرارتدکس تولید میکنند شامل آووکادو، انبه، منگوستن، سرخالو، کاکائو، درخت کائوچو، برخی از درختهای گلدار و برخی از گیاهان مورد استفاده در طب سنتی نظیر گونههای ویرلا و پنتاکلترا میشوند.
ترجمه شده:توسط تیم بذرکو
هرگونه کپی برداری از مطلب پیگیرد قانونی دارد
۲ نظرات
با سلام و احترام
خدمت اساتید محترم.
سوالهایی داشتم و ممنون میشوم راهنمایی فرمایید.
من بذرهای پیتایا (دراگون فروت) از “وانیا سید” و آزتکیوم ریتری رو از سایت دیگری غیر از شما خریداری کردم.
۱) آیا این بذرها نیاز به دوره سرما دارند؟
۲)برای دوره سرما بایستی از بستهبندی اونها رو خارج کنیم؟
۳)من بذرهای آزتکیوم رو تو تاریخ ۰۳-۰۹-۱۳۹۹خریداری و سپس بدون دوره سرمادهی تو تاریخ ۱۸-۰۹-۱۳۹۹ تو منطقه اقلیمی تبریز به صورت زیر کاشتم:
۱-۳)یک ظرف پلاستیکی دربدار (ظرف “پاستیل” رو از پلاسکو فروشی خریدم) که هم خود ظرف هم درب شفاف هستش.
۲-۳)ظرف رو با الکل ۹۶ درصد ضدعفونی کردم.
۳-۳)ماسه دریاچه رو با الک ۱ میلیمتر الک کردم و سپس شستم تا خاک و گرد و غبارش شسته بشه و سپس توی قابلمه ریختم و روش آب ریختم و سپس حرارتش دادم تا آب جوش بیاد. یه نیم تا ۱ ساعت بعد گاز رو خاموش کردم و ماسه ها رو رو الک گذاشتم تا آب اضافی تخلیه بشه.
۴-۳)توی ظرف استریل شده با الکل ۹۶ درصد، نصف لیوان آب مقطر ریختم و سپس یک تا دو قطره هیدروژن پروکساید ۱۲% رو به آب مقطر اضافه کردم.
۵-۳)بذرها رو به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه توی ظرف گذاشتم تا علاوه بر خیس شدن، هیدروژن پروکساید اگه مواد اُرگانیکی روی بذر باشه رو از بین ببره تا بعداً دجار مشکل و بیماری نشه.
۶-۳)مقداری ورمی کومپوس رو توی ظرف ریختم و ۳۰ تا ۴۰ ثانیه توی مایکروفر گذاشتم.
۷-۳)بعد، به نسبت ۵ به ۱ (به طور مثال به ازای ۵ قاشق ماسه، یک قاشق ورمی کومپوس اضافه کردم) شن رو با ورمی کومپوس قاطی کردم.
۸-۳)بذر ها رو از محلول در آوردم و روی دستمال کاغذی گذاشتم تا خشک بشن.
۹-۳)خاک مخلوط شده رو درون ظرف استریل شده (پاستیل) که درب دار هستش ریختم و روش با آب مقطر آبپاشی کردم تا علاوه و ایجاد رطوبت، مقادیری از ورمی کومپوسها از سطح برن پایینتر.
۱۰-۳)بعدش یک لایه نازک خاک گربه برای جلوگیری کردن از ایجاد شدن خزه ریختم و بعد روش آب اسپری کردم.
۱۱-۳)بذرها رو روی خاک ریختم.
۱۲-۳)باز هم آب اسپری کردم و درب ظرف رو بستم.
۱۳-۳)ظرف رو پشت پنجره شمال که آفتاب میخورد گذاشتم.
۱۴-۳)با اینکه بذر ها خیلی ریز بودن ولی بعد از ۲ هفته که درب ظرف همچنان بسته بود هیچ آثاری از رشد بذر ها مشاهده نشد.
۴-ممنون میشم اگه کارم ایراد داشته اون رو بفرمایید.
۵-آیا بایستی بذرها رو در فصل خاصی کاشت ؟
با تشکر.
با سلام
واقعا” نیاز به این همه حساسیت در کاشت نیست ابتدا از فروشنده خود سوال می کردید که آیا سرمادهی انجام شده یا نه در بیشتر مواقع فروشنده ها سرمادهی را انجام می دهند چون بذرها را در مکان خنک قرار می دهند. داخل همون بسته می توانید داخل یخجال قسمت جا میوه ای به مدت ۱۰ روز قرار دهید سپس خارج کرده و اجازه دهید در محیط بیرون به مدت ۱ الی ۲ روز بماند سپس کاشت کنید.شما طبق روشی که از فروشنده خریداری کردید استعلام بگیرید ما روش کاشتی که تست شده و مورد تایید بوده رو نوشته ایم. دقت بفرمایید سه اصل در جوانه زنی مهم است ۱- دما ( باید دما بین ۲۳ الی ۲۸ درجه باشد اینکه این مقدار رو نوشتیم به این دلیل است که داخل بستر شما دما بیش از این است و دو درجه معمولا” بیشتر است. هر چه دما کمتر از این باشد جوانه زنی کمتر، یا اصلا انجام نمی شود یا اینکه مدت زمان طول خواهد کشید. ۲- رطوبت مورد نیاز خصوصا برای جوانه زنی اولیه رطوبت باید زیاد باشد در کاکتوس ها – ۳- نور یه مقدار جزیی باید نور باشد که بذرها شب و روز را احساس کنند. باقی مواردی که زدید حساسیت بیش از حد شما است . استفاده از زغال خورد شده و قارچ کش نیز طبق دستوری که زیدم فراموش نشود. موفق باشید