مزایای گیاه جعفری برای سلامتی
متأسفانه برای یافتن گیاهان خوب و فوقالعاده سراغ سرزمینهای دوردست میرویم، درحالیکه به گیاهان موجود در آشپزخانهی خودمان کمتر نگاه میکنیم. جعفری یکی از نمونهها است. گاهی اوقات جعفری صرفاً به عنوان یک گیاه تزئینی نگریسته شده و برای زیباسازی کنار بشقاب استفاده میشود؛ اما تعداد کمی از افراد اهمیت مصرف یک مشت جعفری یا چای ساختهشده با آن را درک کردهاند. در اینجا نگاهی به مصارف دارویی جعفری و نقش آن در جلوگیری از بیماریها میکنیم.
مزایای مصرف گیاه جعفری به عنوان یک غذا
بخشی از عواید دارویی گیاه جعفری به محتوای مواد مغذی آن نسبت داده شده است.
اگر میخواهید بیشترین عواید جعفری را به عنوان غذا دریافت کنید، مصرف چند شاخهی کوچک از آن را فراموش کرده و سراغ مصرف مداوم و زیاد جعفری تازه در سالادها و سسها بروید.
ویتامینهای جعفری
جعفری دارای مواد مغذی زیادی میباشد که میتوان به ویتامین سی و آ در میان آنها اشاره نمود. همچنین مقدار ویتامین K در جعفری نیز بسیار زیاد است و به همین دلیل برای سلامت استخوانها و قلب مفید واقع میشود.
مزایای مصرف جعفری به عنوان یک ادرارآور
جعفری به عنوان یک داروی مؤثر برای سیستم ادرار محسوب میشود. برگها و ریشههای جعفری به عنوان ادرارآور استفاده شده و به همین دلیل بیماران دارای عفونت مجرای ادراری، سنگ کلیه، کیست و سوزاک میتوانند از آن بهره ببرند.
ریشهی جعفری نسبت به برگهایش، خاصیت ادرارآوری بیشتری داشته و معمولاً به صورت جوشانده یا چای استفاده میشود.
مزایای گیاه جعفری در نقش بادشکن
جعفری علاوه بر دادن چهرهی خوب به بشقاب شامتان، میتواند به گوارشتان نیز کمک کند. بوی دهانتان بد است؟ جعفری تازه بخورید. نشانههایی از هضم نادرست نظیر نفخ، یبوست یا گاز معده دارید؟ جعفری را امتحان کنید. اگر اشتها ندارید، قبل از رفتن به سفرهی غذا خوردن چند شاخه جعفری را امتحان کنید.
جعفری تازه به تنهایی میتواند برای گوارش مفید واقع شود. میتوانید آن را با رازیانه ترکیب کنید تا در مواردی که گوارشتان مشکل جدی دارد، درمان بهتری داشته باشید.
مزایای استعمال بیرونی جعفری
امروزه کمتر از جعفری برای استعمال بیرونی و درمانهای موضعی استفاده میشود، اما بسیاری از مراجع قدیمی هستند که از برگ جعفری به عنوان ضماد استفاده میکردند. مصرف آن برای درمان اکزما، نیش حشره، شورهی مو، چشمان ملتهب و غدد متورم توصیه شده است.
مزایای گیاه جعفری برای التهاب و بیماری قلبی
نهتنها جعفری دارای آنتیاکسیدان و فلاوانوئید میباشد، بلکه میتواند مزایای سایر آنتیاکسیدانها را نیز دوچندان نماید.
امروزه آگاهی بیشتری داریم که التهابات مزمن درون بدن میتوانند ریشهای برای بسیاری از بیماریهای مزمن نظیر بیماری قلبی و سرطان باشند. خوردن غذاهایی نظیر جعفری که آنتیاکسیدان بالا دارند، میتواند از آسیبهای اینچنینی بکاهد.
همچنین از جعفری برای سلامت قلبی-عروقی استفاده میشود. از آن برای فشار خون بالا نیز بهره گرفته میشود (بیشتر به خاطر خاصیت ادرارآور آن). همچنین این گیاه از تجمع پلاکتها جلوگیری میکند و بدینترتیب مشکلات مربوط به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد.
آمادهسازی گیاه جعفری
آیا جعفری خشک مفید است؟ برگهای خشکشدهی جعفری میتوانند مفید باشند، اما بهتر است که آن را به صورت تازه استفاده کنید بهتر است که آن را در باغ خود پرورش دهید یا آن را از فروشگاهها تهیه کنید.
اما اگر میخواهید برای درستکردن چای برگ جعفری خشک استفاده کنید، حتماً نوع مرغوب این گیاه را تهیه کرده و خشک نمایید.
گیاه جعفری
جعفری یک گیاه دوساله از خانوادهی چتریان است. در اولین سال، بوتهای از برگهای پَرمانند روی آن شکل میگیرد. جعفری دارای دو نوع برگ فری و ساده میباشد. در سال دوم یک ساقهی گل چتری روی آن رشد میکند که میتواند ارتفاعش به ۱ متر نیز برسد. رنگ گلهای این گیاه سبز متمایل به صورتی یا سبز هستند.
جعفری دارای سیستم ریشهی تاپروت میباشد که رنگ سفید دارد.
تفاوت میان جعفری دارای برگ صاف و فر چیست؟
یکی از راههایی که میتوانید به کمک آن تفاوت میان این دو را تشخیص دهید، طعمشان است. میتوانید این موضوع را امتحان کنید.
ولی بهطور کلی هرقدر گیاه جعفری رایحهی قویتر و طعم تندتری داشته باشد، میتواند خاصیت دارویی و ادرارآوری بیشتری داشته باشد.