از آفات درخت گردو چه می دانید؟
درختگردو درست عکس هیبت عظیم و چهره بزرگ و چوب سخت و تنه سترگی که دارد، گیاه بسیار حساسی است. به راحتی اسیر آفات می شود و به آسانی محصول باارزش خود را در اسارت آفات از دست می دهد.
گردو از جمله درختان بر پایه بهره برداری های اقتصادی می باشد. میوه درخت گردو یک میوه گران قیمت و باارزش است. این ارزش بالا در گردو باعث شده تا بسیاری از باغبانان در طول سالیان متمادی، همراه با زحمت های بسیار سعی در ایجاد باغات گردو داشته باشند. همان طور که می دانید، درخت گردو از آن دست درختان است که خیلی دیر به بار می نشیند؛ اما به بار نشستن آن نیز خالی از زحمت نیست.
درختگردو درست عکس هیبت عظیم و چهره بزرگ و چوب سخت و تنه سترگی که دارد، گیاه بسیار حساسی است. به راحتی اسیر آفات می شود و به آسانی محصول باارزش خود را در اسارت آفات از دست می دهد.
آفات درخت گردو | آفات گردو
آفات یکی از مشکلات همیشگی در پرورش درختان گردو است. مشکلی که می تواند تبعات سنگینی در اقتصاد باغدارانی که گردو می کارند داشته باشد. شاید بتوان دردسر های درخت گردو را در بزرگی بیش از اندازه آن دانست. به هر حال این درخت در زمان بلوغ از چنان رشد و پهنایی برخوردار می شود که دیگر نمی توان به آسانی تمام فضا های درخت را سمپاشی نمود. وقتی درختی به خوبی سمپاشی نمی شود، احتمالاً به راحتی در اسارت آفات گرفتار شود.
یکی از اصول تعریف شده در خلق باغات گردو، استفاده از نهال های نژاد هایی است که در نهایت درختان عظیم خلق نمی کنند. البته می توان از طریق روش هایی مانند هرس کردن اصولی، استفاده از پایه های پاکوتاه و یا انتخاب ارقامی که به طور جانبی محصول می دهند، به نوعی از تبعات سمپاشی ناقص کاست.
در نگهداری اصولی از درختان گردو، تدابیر بهداشتی حرف اول را می زنند. اینکه نگذاریم آفات گردو پدید آیند، خیلی بهتر است که بخواهیم با آفات پدید آمده مقابله کنیم. کاشت درختان سالم، ایجاد ساز و کار های اصولی با هدف جلوگیری از انتقال آفات و بیماری ها، هرس اصولی برگ ها و شاخه های بیمار شده و سوزاندن آنها و… از جمله اقدامات پیشگیرانه در نگهداری درختان گردو می باشد؛ ولی جدا از این تدابیر، برای نگهداری از یک درخت گردو باید متوجه آفات گردو باشید.
آشنایی با آفات درخت گردو باعث می شود تا در زمان بیماری، سرعت عمل بهتری داشته باشید و منطقی تر مانع از رشد و توسعه آفات در بطن درخت گردو شوید. از این رو در معرفی عمده آفات درخت گردو داریم.
عمده آفات درخت گردو
آفات و بیماری های درخت گردو
- کرم میوه Paramyelois Transitella: یک نوع آفت حشره ای است که شبیه به کرم هایی بسیار کوچک در توده هایی همراه هم، در داخل میوه درخت گردو ظاهر می شود. راه نفوذ این آفت از طریق پوست سبز ترک خورده در مسیر درخت گردو می باشد. در شیوه مبارزه با این آفت می توان اقدامات زیر را انجام داد:
- حذف میوه های مومیایی شده
- مبارزه با بلاسیت گردو
- برداشت سریع میوه ها قبل از ترک خوردن پوست سبز در میوه درخت گردو
- نگهداری از میوه های نارس از طریق سمپاشی های گازی شکل
- کرم گردو Laspeiresia Pomonela: کرم گردو که در محافل علمی از آن با نام کارپوکاپس نیز یاد می شود، یک نوع پروانه است که علاقه زیادی در تخم گذاری و رشد لارو های خود در بطن میوه های دانه دار، خصوصا گردو دارد. خسارت هایی که این آفت می تواند بر بدنه درخت گردو و میوه های آن وارد کند، مقدار قابل توجهی است. البته برای مهار این آفت باید از تخم ریزی پروانه ها جلوگیری کرد. پروانه های این آفت در نیمه های فصل بهار مابین ماه های اردیبهشت تا خرداد ظاهر می شوند. این آفت می تواند درست در زمان گلدهی درخت گردو ظاهر شده و مانع از به بار نشستن گل ها باشد. راه مبارزه با این آفت به مانند اکثر آفت ها از مسیر سمپاش تامین خواهد شد. برای این منظور سموم دیازنیون و کارباریل بهترین انتخاب هستند.
- شپشک گردو Alcidodes Porrectirostris: شپشک بر سطح میوه های نارس تخم گذاری می کند. لارو ها پس از رهایی از تخم به راحتی جذب میوه نارس شده و آن را از درون خورده و در نهایت باعث ریزش میوه ها می شوند. از لارو تا شفیرگی و بعد از آن تبدیل شدن به شپشک های بالغ در بطن همان میوه صورت خواهد گرفت. شپشک گردو در زمان بلوغ نزدیک به یک سانتی متر قد خواهد داشت و از رنگی کرم مایل به سفید برخوردار است. راه مبارزه با این آفات گردو در زمان قبل از مرحله شفیرگی است که همراه با سمپاش کارباریل صورت خواهد گرفت.
مبارزه با آفات گردو
- مگس میوه خوار Rhagoletis Cingulata: مگس میوه خوار که با نام مگس پوست میوه خوار گردو در نزد باغداران گردو شناخته می شود، یک نوع حشره است که تغذیه خود را همراه با پوست سبز میوه درخت گردو کرده است. از این رو این حشره باید منتظر رشد نهایی گردو باشد. این حشره فقط به میوه های دیررس خسارت وارد می کند. شاید مگس میوه خوار نتواند خسارتی به مغز اصلی میوه وارد کند؛ اما در نهایت شکل ظاهری میوه گردو را آنچنان خسارت خورده خواهد کرد که میوه مناسب برای عرضه در بازار نخواهد شد. برای مقابله با این حشره باید در زمان بلوغ میوه ها در هنگامی که مراحل رشد نهایی را طی می کنند، مراقبت های دائمی از درخت همراه با سمپاشی های احتمالی صورت گیرد.
- شته گردو Chromaphis Jugtanicola: حشره ای است که از شیره گیاهان تغذیه می کند. از این رو این حشره را غالباً در زیر برگ ها و یا روی شاخه های درختان پیدا خواهید کرد. شته، حمله ای به جانب میوه درخت گردو ندارد؛ اما خود درخت گردو را هدف تهاجم خود قرار خواهد داد. از این رو همراه با تخریب درخت گردو باعث آسیب بر محصول نهایی درخت خواهد شد. شته گردو یک آفت همیشگی است.
تقریباً در تمام روز های گرم سال می توانید شاهد حضور تهاجم گونه آنها باشید؛ اما بیشتر، اثر آفت گونه آنها در زمان های پس از بارندگی های طولانی مدت می باشد. راه مبارزه با این آفت در خاک اطراف تنه درختان نهفته است. از آنجا که شته از شیره درخت تغذیه می کند، کافی است در مسیر تغذیه حشره، سموم آفت کش را قرار دهید. برای این منظور گرانول و سولفاتان را با خاک اطراف تنه درخت گردو مخلوط می کنند.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Walnut
https://www.researchgate.net/publication/326761805_Pests_of_Walnut