همیشه از قدیم گفتند پیشگیری بهتر از درمان است.گیاهان هم مانند انسانها عمل میکنند اگر شرایط نوری،رطوبت، آبیاری مناسب و تغذیه آن کافی باشد میتواند در برابر آفات مقاومت کند مقاله ای که برای شما حاضر کردیم درباره عوارض ( آفات،بیماریها و کمبود عناصر غذایی)درگیاهان آپارتمانی می باشد و برای دوستداران گل وگیاه مفید می باشد
عوارض ( آفات،بیماریها و کمبود عناصر غذایی)درگیاهان آپارتمانی
آفت چیست؟
به حشراتی که با فرو بردن خرطوم خود به داخل بافت گیاهی شیره گیاهی را مکیده و یا با جویدن بافتهای گیاهی باعث اختلال در اعمال حیاتی گیاه میگردند آفت اطلاق میگردند. در مبارزه با آفات دو نوع سم به کار میرود
۱) سم نفوذی زمانی آن را مورد استفاده قرار میدهیم که آفت مورد نظر مانند شته ها و یا کنه ها مکنده بوده و از شیره ی گیاهی تغذیه می نماید و ما مجبور به مسموم کردن شیره گیاهی هستیم.
۲) سم تماسی هنگامی آن را به کار میبریم که حشره (مانند سوسکها)بافتهای گیاهی را پاره نموده و از آنها تغذیه مینماید.
بیماری گیاهی کدام است؟
باکتریها, قارچهای بیماری زا و ویروسها عامل بیماری در گیاهان هستند. در بین بیماریها, بیماری های باکتریایی کم اهمیت و بیماریهای ویروسی غیر قابل درمان ولی قارچها را که تعداد انگشت شماری از آنها مانند سفیدکها, کپکها, قارچ بوتری تیس و ریزوکتونیا به گیاهان زینتی حمله مینمایند با آثار و علایم آنها روی اندامهای گیاهی میتوان با سموم قارچ کش بر علیه آنها مبارزه کرد.
کمبود عناصر
عناصر غذایی مورد نیاز گیاه ۱۶ عنصر است که تعداد زیادی از آنها در خاک گلدان موجود و تعداد کمی از آنها را باید با تغذیه مصنوعی و اضافه نمودن کودهای کمکی به خاک و یا آب آبیاری، تامین نمود.
اصولی را که باید در سمپاشی رعایت کنیم
۱- میزان سم و غلظت مورد استفاده را باید بدانیم چون ماده موثر سموم با یکدیگر متفاوت هستند ولی اصولا” غلظت ۵/۲در هزار که جهت سمپاشی بر علیه آفات و امراض مناسب است میزان تقریبی آن برابر است با یک قاشق مربا خوری سم در یک آبفشان یک لیتری.
۲-میزان سم لازم را در داخل آبفشان ریخته, به آن آب اضافه نموده و به شدت تکان دهیدتا سم با آب مخلوط گردد محلول شیری رنگ بدست آمده آماده برای سمپاشی است.
۳-از حساسیت و مقاومت گیاه مخصوص نسبت به سم اطلاع و شناخت کامل داشته باشید.گلهای گیاه را به طریقی بپوشانید چون گلها نسبت به سموم خیلی حساس هستند.
۴- گیاه را خارج از آپارتمان و هنگام صبح یا عصر وبدون جریان شدید هوا سمپاشی نمایید.
۵-اگر ناچار به سمپاشی با دو سم بر علیه دو بیماری یا آفت هستید هیچ وقت سموم را با یکدیگر مخلوط ننمایید.
۶-کلیه اندام گیاهی بخصوص سطح زیرین برگها و بجز گلها را با سمپاش آغشته به سم نمایید. _از مخلوط آب وسم فقط یک بار استفاده کنید.
۷-پس از تهیه محلول سم میتوان مقداری سم را روی پنبه اسپری نموده و لکه های روی برگها را با آن خیس کرد.
۸-سمپاشی را طبق دستور هر هفته یا هر دو هفته یک بار انجام دهید تا علایم کاملا” برطرف گردند.
۹- غبار پاشی با آب به منظور تامین رطوبت در کاهش آفات و متاسفانه در ازدیاد عوامل بیماری زای قارچی موثرند. بنابراین دفعات غبارپاشی و آبیاری را طبق دستور انجام دهید.
۱۰-گرد پاشی با گوگرد در بعضی موارد بر علیه سفیدکها توصیه شده اند, در صورت لزوم مقداری گرد گوگرد را درون بشقابی ریخته و با اسفنج ویا برس ظریف گرد پاشی نمایید.
نکته ی عمومی بازدید مرتب از جوانه های انتهایی, گیاهان خانگی شما را از حمله شته ها با اطلاع میسازد.