میتوانید با استفاده از گل نیلوفر، حوضچهی زیبایی برای خودتان بسازید. دقت کنید که نیلوفر نیاز به حوضچهای بزرگ دارد، زیرا این گیاه رشد زیادی داشته و فضای زیادی را اشغال میکند. شما هم میتوانید نیلوفر را به صورت مستقیم در کف حوضچه بکارید و هم اینکه آنها را در محفظهی جداگانهای بکارید و سپس محفظه را به داخل حوضچه منتقل کنید.
روش ۱: حفر حوضچهی نیلوفر
۱- در قسمتی آفتابگیر از باغچه، گودالی بزرگ برای حوضچه حفر کنید. نیلوفر در حوضچههای بزرگ و شبیه باتلاق رشد بهتری داشته و به نور آفتاب زیادی نیز احتیاج دارد.
گلهای نیلوفر رشد زیادی دارند و ابعاد بزرگی پیدا میکنند: برگهای آنها معمولاً به طول ۶۰ سانتیمتر هم میرسند. البته نوع خاصی از نیلوفر تحت عنوان نیلوفر کوتوله وجود دارد که ابعادش کوچکتر است اما آنها نیز نسبتاً قدبلند هستند.
اگر گونهای معمولی از نیلوفر را میکارید، میبایست حوضچهتان حداقل ۲/۱ متر عرض و ۵/۰ متر عمق داشته باشد تا گیاه نیلوفر فضای کافی را برای رشد داشته باشد.
بگذارید زمستان تمام شود و سپس عملیات کندن زمین را آغاز کنید تا کار برایتان راحتتر باشد.
۲- مادهی خاصی را برای پوشاندن کف حوضچهتان انتخاب کنید. میتوانید از پلاستیکهای مخصوص این کار یا هر مادهی انعطافپذیر دیگری استفاده نمایید. فضای لازم برای حوضچهتان را حفر کرده و آن را با هر مادهای که دوست دارید بپوشانید.
اگر از پارچهی مخصوص برای پوشاندن کف حوضچه استفاده میکنید، مطمئن شوید که پارچه به مقدار ۳۰ سانتیمتر از هر یک از لبههای گودال بیرون زده باشد.
در ادامه باید این مقدار اضافی از پارچه در لبهها را زیر گردوخاک، سنگ یا سنگریزه قرار دهید. این کار هم باعث پنهانشدن پارچه شده و هم آن را در سرجای خود نگه میدارد.
۳- ترکیبی از کمپوست و کود کشاورزی را در کف حوضچه بریزید. کف حوضچه را تا ارتفاع ۲۰ سانتیمتر با استفاده از این ترکیب بپوشانید. سپس روی این ترکیب، حدود ۵ سانتیمتر ماسه و سنگریزه بریزید.
میتوانید از سنگهای بزرگ کنار رودخانه برای لبههای حوضچه استفاده کنید که قیافهی جالبتری به آن بدهد. البته دقت کنید که پارچه خیلی کش نیاید و پاره نشود.
۴- حوضچه را با آب باران پر کنید. اگر فقط آب شیر دارید، چند روزی آن را باز نگه دارید تا سطح مواد شیمیایی در آن کمتر شود (علیالخصوص اگر میخواهید به حوضچهتان ماهی هم اضافه کنید).
آب را با شدت در حوضچه رها نکنید، زیرا میتواند لایههای ماسه، سنگریزه و خاک را که در بخش قبل ذکر شد بر هم بزند و مخلوط گلآلودی به وجود بیاورد.
بایستی صبر کنید تا دمای آبتان حداقل به ۲۱ درجهی سلسیوس برسد و سپس نیلوفرها را در کف حوضچه بکارید.
۵- ریزومهای نیلوفر را در زمانی بکارید که دما به مقدار قابل قبول رسیده باشد. وقتی که آمادهی کاشتن نیلوفر هستید، ریزوم را بر روی لایهی ماسه در انتهای حوضچه بگذارید و یک مشت سنگریزه روی آن بریزید.
اگر حوضچهتان بزرگ است، میتوانید ریزوم را در محفظهای جداگانه بکارید تا فضای مخصوص به خودش را داشته باشد.
۶- در حین رشد، از نیلوفر مراقبت کنید. نیلوفرها گیاهان گرسنهای هستند که در ماههای تابستان نیاز به کود دارند. شما میتوانید برای این کار، قرصهای کود محلول در آب را خریداری نمایید.
میتوانید در تیرماه از نصف میزان کود طبق دفترچهی راهنما استفاده کرده و در دو ماه دیگر تابستان، مقدار کامل کود را استفاده کنید. در پاییز و حوالی آبانماه، گیاه وارد دورهی رکود میشود. در این دوره است که برگها قهوهای شده و از گیاه جدا میشوند. حتماً این برگها را از روی سطح آب برداشته و حوضچه را تمیز نگه دارید.
نیلوفر در مقابل سرما مقاوم است اما در مناطق سردسیر، محفظهی حاوی نیلوفر را به اعماق آب فرو ببرید. دلیل این کار، این است که اعماق آب کمتر یخ میزنند.
۷- نگذارید که آب حوضچه بدون حرکت و ثابت بماند. پشهها از آبهای ساکن برای تغذیه استفاده میکنند. میتوانید از کنترلهای شیمیایی استفاده کنید یا اینکه فوارهای در حوضچه نصب کنید تا آب را به حرکت درآورد. این حرکت باعث میشود که حشرات به حوضچه نزدیک نشوند.
منبع: wikihow
تهیه و ترجمه توسط تیم تخصصی بذرکو
هرگونه کپی داری با ذکر منبع سایت بذرکو بلامانع می باشد در غیر اینصورت پیگرد قانونی خواهد داشت