۱- غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها
میوه رامبوتان غنی از بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است گوشت آن در حدود ۲گرم فیبر داشته دقیقا همان چیزی که شما در پرتقال و گلابی یافت می کنید
۲- کمک کننده به آهن:
برای جذب آسان آن همچنین غنی از ویتامین c که به عنوان یک آنتی اکسیدان
عمل کرده و در برابر آسیب های مضرر سلول های بدن شما کمک محافظت می کند .
جالب است بدانید خوردن ۵-۶ میوه ۵۰ درصد نیازهای روزانه ویتامین های شما را
تامین کند
همچنین دارای مقدار مناسبی از مس می باشد که در رشد مناسب و نگهداری سلول های مختلف از جمله استخوانها ، مغز و قلب شما دارد
خوردن ۳.۵ اونس (۱۰۰گرم) می تواند مقادیری از منگنز، پتاسیم آهن و روی را در شما ارائه دهد
بنظر
می رسد پوست و بذر رامبوتان منابع غنی از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و
سایر ترکیبات مفید می باشد اگر چه خیلی ها آن را نمی خورند و خوراکی نیست
همچنین خوردن دانه در بعضی جاها اشاره شده سمی می باشد و بعضی ها با شستن و
پختن آن آن را
می خوردند اما بهرحال در این زمینه اطلاعات کافی نداریم
و بهتر است شما نیز استفاده از دانه ها و پوست آن را بعنوان خوراکی انجام
ندهید
۳-کمک به هضم غذا:
به دلیل محتوای بالای فیبر در گوشت سفید این میوه به شما در هضم غذاها
کمک بسیار زیادی می کند بدین دلیل که حدود نیمی از فیبر در گوشت آن غیر قال
حل بوده و در روده شما بی حرکت می شود این فیبر نامحلول به مدفوع شما
افزوده شده و به افزایش سرعت
حرکت در روده کمک می کند بنابراین احتمال
به یبوست را کاهش می دهد . همچنین نمیه دیگر فیبر محلول اس و برای مواد
معدنی مفید می باشد و به نوع خود با کمک اسیدهای چرب سلولها را تغذیه می
کند این اسیدهای چرب باعث التهاب و بهبود علائم روده، از جمله
سندرم روده ، بیماری کرون و ولیت زخمی را تسکین و درمان می کند
۴-کاهش وزن:
همانند بیشتر میوه هایی که کم کالری هستند مثل دراگون فروت ها، این میوه
نیز از افزایش وزن جلوگیری می کند و در طول زمان باعث کاهش وزن می شود.
هر ۱۰۰ گرم میوه رامبوتان تنها حدود ۷۵ کالری دارد این باعث می شود که شما با این اندازه دریافت کالری به مرور وزن خود را کاهش دهید
بعلاوه
فیبر محلول در رمبوتان می تواند در آب حل شده و یک ماده ژل مانند در روده
شما ایجاد می کند و به کاهش سرعت هضم و جذب مواد مغذی کمک کند همانند سیب
می تواند سبب کاهش اشتها و افزایش احساسات میل به غذا را کاهش دهد. همچنین
میوه رمبوتان
حاوی مقادیر زیادی از آب است و می تواند به شما کمک کند تا هیدراته را حفظ کنید
۵-یک میوه با خاصیت بالای عفونت درمانی (مبارزه با عفونت)
میوه رمبوتان ممکن است به چندین روش به سیستم ایمنی شما در بدن کمک کند
ویتامین c درون میوه ممکن است تولید سلول های سفید خون را به بدن شما نیار به مبارزه با عفونت را تشویق کند
پوست
رمبوتان برای قرن ها برای مبارزه با عفونت استفاده شده مطالعات آزمایشی
نشان می دهد که این پوست دارای ترکیباتی است که می تواند بدن شما را در
برابر ویروس ها و عفونت های باکتریایی محافظت کند
سایر مزایای استفاده ار میوه رامبوتان:
خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
مناب برای افراد با بیماریهای قلبی
مناسب برای افراد دیابتی : در واقع حساسیت انسولینی را افزایش داده و باعث کاهش قند خون شود
چگونه رامبوتان را مصرف کنیم:
میوه دارای یک پوست جالب چرمی بوده که با یک کارد میتوانید دور تا دور
آن را یک شکاف کوچ ایجاد کرده و گوشت سفید داخل آن را میل کنید .میوه به
صورت های مخلف نیر کاربرد دارد هم بصورت خام میتوان مصرف کرد( عاما به این
صورت مصرف می
شود) یا در مربا یا کنسرو ها مصرف می شود
معایب و مضررات میوه رامبوتان:
همانطور که از مزایای آن گفتیم میوه دارای مضرراتی است البته مضررات
بیشتر به استفاده بیش از حد بر می گردد بطور مثال گزارش شده پوست این میوه
اگر بیش از حد استفاده شود سمی می باشد و نباید افراط کرد.بذرهای رامبوتان
دارا ی خاصیت ضد دردی
و مسکن مصرف می شود و اگر مصرف بیش از اندزه باشد باعث خواب آلودگی و کما می شود
منبع: healthline