فواید میوه جات و سبزیجات
میوه ها و سبزیجات به دلیل داشتن خواص زیاد بسیار، شناخته شده اند. بیشتر سبزیجات کالری کمی دارند، اما سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر بسیار هستند.با این حال ، برخی از سبزیجات و میوه ها با سایر مزایای اثبات شده برای سلامتی ، مانند توانایی مبارزه با التهاب یا کاهش خطر ابتلا به بیماری ، از بقیه متمایز می شوند.در این مقاله ما بصورت کلی از فواید میوه جات و سبزیجات بیان خواهیم کرد
یک میوه به عنوان قسمت خوراکی یک گیاه تعریف می شود، که از دانه ها و بافت های اطراف آن تشکیل شده است ، در حالی که سبزیجات گیاهانی هستند که برای استفاده در خوراکی ها کشت می شوند. میوه ها و سبزیجات یکی از مهم ترین منابع مغذی و فیبرهای غذایی هستند. فواید میوه جات و سبزیجات به جلوگیری از بیشتر بیماری ها کمک می کنند. با توجه به اینکه فواید میوه جات و سبزیجات بسیار زیاد است ، می تواند برای نتیجه گیری بهتر در رژیم های غذایی موثر باشند.
نگاهی اجمالی به فواید بعضی از میوه جات و سبزیجات
- انبه
انبه کالری کمی دارد و سرشار از فیبر است، و می تواند برای جلوگیری از یبوست مفید باشد. انبه حاوی منیزیم است که به تنظیم فشارخون کمک می کند. ویتامین A ، یک نقش محافظت کننده در سلامت چشم است و به محافظت از ساختار DNA کمک می کند. بهره مندی از فواید میوه جات و سبزیجات امری ضروری در زندگی هر فرد است. میوه انبه به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و می تواند از برخی سرطان ها جلوگیری کند. انبه برای ترمیم بافت های مغزی مفید است زیرا اثر اضطراب ، افسردگی و بی خوابی را کاهش می دهد.
- آناناس
یکی نمونه ی دیگر از فواید میوه جات و سبزیجات به میوه ی آناناس مربوط می شود. این میوه حاوی کلسیم ، پتاسیم ، کربوهیدرات ، فیبر خام و ویتامین C است.. میوه آناناس دارای خاصیت ضد التهابی طبیعی هستند و می تواند گزینه ی خوبی برای هضم غذا باشد. مصرف آب آناناس به ساخت استخوانهای سالم و ترمیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند. علاوه بر این ، مصرف آناناس به بدن کمک می کند تا از حالت تهوع ، یبوست و عفونت های خلاص شود.
- اسفناج
فواید میوه جات و سبزیجات بسیار زیاد است. آنها حاوی منابع مهم مواد مغذی از جمله پتاسیم ، فیبر غذایی ، فولات (اسیدفولیک) ، ویتامین A و ویتامین C هستند. اسفناج یکی از سالم ترین سبزیجات به حساب می آید. آنتی اکسیدان های موجود در اسفناج موجب پیشگیری از بیماری است. بهتر است هر شخصی از فواید میوه جات و سبزیجات در زندگی خود آگاه باشد، چون استفاده از اسفناج و دیگر میوه ها ممکن است برای سلامتی قلب مفید باشد، چون مصرف اسفناج می تواند فشار خود را کاهش دهد.
مطلب ۱۵ مزیت و خواص درمانی گیاه خارقالعادهی شوید را هم ببینید
- آووکادو
یکی دیگر از فواید میوه جات و سبزیجات را میتوان به میوه ی آووکادو نسبت داد. این میوه ها غنی از فیبر و کالری زیاد هستند. آنها حاوی تانن هایی هستند که خاصیت ضد التهابی و ضد زخم دارند. همچنین حاوی ویتامین ها (A ، E ، K ، فولات ، تیامین ، نیاسین) ، مواد معدنی (آهن ، مس ، منیزیم ، منگنز) و همچنین پتاسیم است که می تواند به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک کند.
- نخود سبز
یکی دیگر از فواید میوه جات و سبزیجات مربوط به نخود فرنگی است. نخود فرنگی یک سبزی نشاسته ای به حساب می آید. و به این معناست که آنها مقدار بیشتری کربوهیدرات و کالری نسبت به سبزیجات غیر نشاسته ای دارند و مصرف زیاد آن ممکن است بر قند خون تاثیر بگذارد. با این وجود نخود سبز بسیار مغذی است. فواید میوه جات و سبزیجات شامل وجود فیبر در این سبزیجات هستند و از آن جا که نخود سرشار از فیبر است، می تواند باعث تقویت باکتری های مفید در روده شود و به سلامت گوارش بدن کمک کند.
مطالب مربوط به گیاه بومادران معمولی | معرفی و خواص گیاه دارویی را هم ببینید
- سیب
سیب سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. زمانی که از فواید میوه جات و سبزیجات مطلع باشید، می توانید از آن ها برای رژیم و لاغر شدن استفاده کنید. مصرف میوه سیب به کاهش وزن کمک کرده و سلامت مغز را تقویت می کند و می تواند از برخی سرطان ها جلوگیری کند.
- خرما
خرما دارای کالری بالایی ، پروتئین و چربی کمی ، منابع متوسط ویتامین A ، مقادیر کافی پیریدوکسین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، ریبوفلاوین و ویتامین K. است و همچنین سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم ، منگنز ، سلنیوم و پتاسیم ، مس ، آهن و کلسیم. بهره مندی از فواید میوه جات و سبزیجات می تواند کم خونی و بسیاری از بیماری های دیگر را درمان کند. خرما کم خونی، شب کوری ، یبوست و اسهال را درمان می کند. از سرطان شکم جلوگیری می کند و باعث تقویت استخوان ها می شود.
- بادمجان
یکی دیگر از فواید میوه جات و سبزیجات به بادمجان مربوط می شود. بادمجان ها کربوهیدرات کم و فیبر بالایی دارند که به بدن را در کنترل سطح قند خون را کمک می کند. به دلیل داشتن منبع غنی از اسید فولیک ، به جلوگیری از نقص نوزاد در هنگام تولد کمک می کند. علاوه بر این ، به دلیل داشتن فیبر، به هضم غذا کمک می کند. آهن و مس موجود در بادمجان نیز در مقابله با کم خونی مفید است.
- خیار
خیارها حاوی استرول هایی هستند که می توانند سطح کلسترول خون را کاهش دهند و به همین ترتیب ، در درمان فشارخون پایین و بالا نیز خوب است. فواید میوه جات و سبزیجات می تواند سلامت کلی بدن را تامین کنند. منبع خوبی از سیلیس هستند که بافتهای همبند را تقویت می کنند. علاوه بر این ، مصرف خیار باعث رفع بوی بد دهان می شود ، به کاهش وزن و هضم غذا کمک می کند.
مطالب مربوط خواص و مزایای بیتر ملون یا کارلا | مزایای سلامتی کدو تلخ را هم ببینید
- زنجبیل
ریشه زنجبیل به عنوان ادویه در همه چیز از غذاهای گیاهی گرفته تا دسرها استفاده می شود. بنا به بسیاری از مطالعه هایی که در مورد زنجبیل انجام شده این است،که می تواند تاثیرات مفیدی بر حالت تهوع داشته باشد. زنجبیل همچنین حاوی خواص ضد التهابی قوی است ، که می تواند در درمان اختلالات مرتبط با التهاب مانند ورم مفاصل ، لوپوس یا نقرس مفید باشد. زنجبیل همچنین می تواند برای درمان دیابت هم مفید باشد.
- مارچوبه
مارچوبه سرشار از مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است. این ماده غذایی عالی برای هر رژیم غذایی مناسب است. دریافت مقدار کافی فولات از منابعی مانند مارچوبه می تواند از بیماری ها پیشگیری کند.
- پیاز
پیاز، بدن را از بیماری های قلبی عروقی ، برخی عفونت ها و سرطان معده محافظت می کند. همچنین عملکرد ریه را بهبود می بخشد. حاوی کوئرستین است که خون را رقیق می کند ، سطح کلسترول خون را پایین می آورد و با آسم مبارزه می کند. پیاز همچنین می تواند از لخته شدن خون جلوگیری می کند و به عنوان یک سبزی آرام بخش و ضد التهابی و ضد ویروسی عمل می کند. مصرف سبزیجات به سم زدایی بدن ، درمان بی خوابی ، بهبود دستگاه گوارش و حافظه کمک می کند.
منبع : https://www.healthline.com/nutrition/14-healthiest-vegetables-on-earth#section3
۱ دیدگاه
عالییییییییییی بود من واقعا لذت بردم و این مطالب برای من بسیار مفید بود . با تشکر 🌈🌈🌷