مشکلات ونوس مگسخوار
ونوس مگسخوار یکی از گیاهان گوشتخوار است که از حشرات دارای بدن نرم تغذیه میکند. تلههای این گیاه که در انتهای برگهایش واقع شدهاند، با کرکهای خیلی حساسی پوشانده شدهاند که ورود حشره روی خودشان را حس میکنند. وقتی که تله بسته شد، سیالات درون تله باعث هضمشدن حشره میشود. ونوسهای مگسخوار دارای نیازهای آب و نور خاصی هستند. اگرچه آنها در مقابل خیلی از آفات یا بیماریها آسیبپذیر نیستند، اما این گیاهان گوشتخوار میتوانند با مشکلاتی برخورد کنند که تیم تخصصی بذرکو طی چند روزه تحقیقات وسیعی را در این مورد انجام داده و مجموع فشرده و جالب چند لینک معتبر ادغام شده را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد امیدوارم مورد پسند قرار داد هشود خواهشمندم کپی مطالب با ذکر منبع بذرکو در انتها باشد
شتهها
شتهها معمولاً کوچکتر از آن هستند که بخواهند در چنگ ونوس مگسخوار گرفتار شوند و البته میتوانند آسیبهایی را به گیاه وارد کنند. شتهها باعث انحراف برگها در تاج گیاه میشوند، اما نمیتوانند گیاهتان را از بین ببرند. بهترین روش برای کنترل این است که گیاهتان را۱۵ دقیقه تا نزدیک سر گلدان در آب مقطر غوطهور کنید.گیاه را بیرون آورده و هفتهی بعد دوباره همین درمان را تکرار کنید. روغنهای باغبانی و صابونهای حشرهکش هم میتوانند هجوم شدید شتهها را کنترل کنند.در نر داشته باشید حشره کش بصور غیر مستقیم عمل شود .
مگس قارچ
مگسهای قارچ بزرگسال معمولاً در نقش یک مزاحم برای ونوس مگسخوار ظاهر میشوند، اما لارو آنها میتواند آسیبهای تغذیهایِ قابل توجهی را علیالخصوص در گیاهان جوانتر به وجود بیاورد. لارو مگس قارچ در داخل ساقههای گیاه پنهان شده و از برگهایی که سطح خاک گیاه را مورد تماس قرار میدهند، تغذیه میکند. آسیب ریشهای میتواند یک مشکل باشد و گیاهتان را در برابر عفونت بیماریهای قارچی آسیبپذیر کند. کنترل طبیعی مگسهای قارچ میتواند با استفاده از باکتری باسیلوس تورینجینسیس (Bt) انجام گیرد. آن را به صورت محلول وارد خاک میکنند تا لارو مگس را بکشد. مگسهای قارچ، خاکهای مرطوب و دارای تورب را برای رشد قارچی ترجیح میدهند، پس خاکتان را مرطوب نگه دارید، اما خیلی آن را خیس نکنید تا از جذبشدن این حشرات جلوگیری شود.
کپک خاکستری(قارچ)
ونوسهای مگسخوار در مقابل بسیاری از بیماریهای قارچی و باکتریایی آسیبپذیر نیستند، اما کپک خاکستری میتواند مشکلساز باشد، علیالخصوص اگر برگها به صورت مداوم مرطوب بمانند. کپک خاکستری بر روی ونوس همانند کپکی است که بر روی نانهای کهنه ظاهر میشود، اما اولین نشانهی آن، ظاهرشدن یک لکهی ناشی از خیسی آب روی ساقهها یا شاخوبرگ ونوس میباشد. بخشهای عفونتی گیاه بعدها خم شده و متلاشی خواهند شد. در شرایطی که رطوبت بالا است، یک پوشش خاکستری-قهوهای یا تارها و تخمهای قارچی توسعه پیدا خواهند کرد. شرایط سرد و مرطوب عفونت را تشویق میکند. تمیزکردن برگهای مرده و آثار مخروبهی گیاه و همچنین دادن مقدار زیادی نور، گرما و چرخش هوای مناسب برای خشکماندن برگها، میتواند از عفونت جلوگیری نماید. برای گیاهانی که تا کنون به کپک خاکستری دچار شدهاند، میتوانید بخشهای عفونتی از گیاه و خاک را جدا کنید تا توسعهی بیشتری پیدا نکنند.راه دیگر استفاده از قارچ کش است”
عفونت زدایی و استفاده از قارچ کش ها
مبتلا شدن گیاه به قارچ معمولا در اکواریوم یا تراریوم یا بطور کل فضای بسته بیشتر است تا فضای باز.در فضای باز این روند به دلیل جریان داشتن هوا کمتر صورت می گیرد.اگر روی خاک سطح سفید رنگی دید راههای مختلفی وجود دارد ابتدا میتوانید مقداری اب مقطر را در ظرفی که سطح آبمقطر تا لبه گلدان باشد ریخته و محلول کاربندازیوم را به نسبت ۱.۵ در هزار (از مقدار پیشنهادی ۲ در هزار کمتر) ریخته و گیاه را درون آن قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید این عمل یک مزیتی که دارد این است که آفاتی مثل شته که درون خاک هستند نیز کشته می شود سپس آن را بیرون آورده و درجای با دمای مناسب ۲۵ درجه قرار دهید تا آب خشک شود چون گیاه شما بخاطر ابدهی بیش از اندازه بخ این صورت شده و خوب نیست بیشتر از این خاک مرطوب باشد .این روند را مجددا ۱۰ روز بعد انجام دهید.
راه دوم استفاده ازمحلول وتابل گوگردی با رقت دو در هزار تهیه کنید و به گیاه و محیط اطراف آن اسپری کنید. می توانید از قارچ کش سیستمیک پنکونازول (از خانواده تری آزول ها) به شخصه این کار را تست کرده و نتیجه خوبی گرفتم
راه سوم و اصلی :اگر پیش پزشک رفته باشید بعضی از آنها داروی قوی تر را همیشه تجویز میکنند آخرین نتیجه این است که خاک گیاه را تعویض نمایید به این صورت که خاک را با قارچ کش بنومیل یا کاربندازیوم(که بهتر است) ضدعفونی نمایید و کل خاک را تعویض کنید دقت فرمایید بهترین ترکیب پیت ماس شسته شده و یا ترکیب کوکوپیت و پرلیت به نسبت مساوی می باشد در نظر داشته باشید خاک ونوس باید فقیر باشد یعنی کود نداشته باشد
بهتر است برای از بین بردن قارچ ها و همچنین پیشگیری از رشد آنها از قارچ کش ها استفاده کرد ٬ برای این منظور هر دو هفته یک بار محلول وتابل گوگردی با رقت دو در هزار تهیه کرده و به گیاه و محیط اطراف آن اسپری کنید. می توانید از قارچ کش سیستمیک پنکونازول (از خانواده تری آزول ها) به همان شیوه ٬ ولی هر هفته دو مرتبه ٬ استفاده کنید . اثر پنکونازول بسیار عالی است ٬ همچنین گیاه را در برابر قارچ ها مقاوم کرده و عوارض کمتری برای گیاه دارد .
مشکلات کشت
وجود برگهایی که کوچک هستند و به نظر رشد سریعی ندارند، یا برگهایی که بلند اما باریک و سست هستند، این موضوع را نشان میدهند که نور کافی به گیاهتان نمیرسد. ونوس مگسخوار نیاز به نور کامل آفتاب یا در محیط داخلی، نیاز به نور روشن فلوئورسئنت به میزان ۱۴ ساعت در روز دارد. تلههایی که به سرعت بسته نمیشوند، نشان میدهند که گیاهتان احساس سرما میکند. هرقدر فضا گرمتر باشد، ونوس انرژی بیشتری خواهد داشت. دما را حدود ۲۷ درجهی سانتیگراد نگه دارید تا مکانیزم بستهشده تلهها کند نشود.
تغذیه
ونوس مگسخوار حشرههای کوچکی نظیر عنکبوت و مگس را میخورد. اگر حشرهی خیلی بزرگ به ونوستان بدهید، گیاه نمیتواند آن را هضم کرده و حشره پوسیده شده و تلهی ونوس را سیاه میکند. معمولاً تلههای قدیمی در برگهای قدیمیتر گیاه سیاه شده و با موارد جدید جایگزین میشوند. اگر تلهای به واسطهی تغذیهی بیش از حد یا چرخهی طبیعی عمر سیاه شود، میبایست از روی گیاه جدا گردد. هیچگاه به ونوس مگسخوارتان هیچ نوع گوشت نخورانید. این کار باعث میشود که تلهی گیاه پوسیده شده و انرژی گیاهتان هدر برود. هیچگاه به ونوس مگسخوار کود ندهید؛ این کار ریشههایش را سوزانده و گیاهتان را میکشد.
۲ نظرات
سلام
ایا گل ونوس در خاک مخلوط شن و ماسه هم رشد می کنه یا نه؟
سلام روی این بستر حقیقتا” تا بحال تجربه نداشتم. اما در هر صورت گل ونوس باید در بستری بدون کود باشد بهتر است پیت ماس+ کوکوپیت باشد پیت ماس رو انقدر بشورید تا مواد آلیش از بین برود همچنین حتما” حتما” از اب مقطر استفاده کنید میتوانید از آب کولر گازی ها که دور ریخته می شود یا از خشکشویی ها بگیرید