جاروی زینتی: گیاهی است یک ساله که پس از رشد به اشکال مختلف مخصوصا” تخم مرغی در می آید. برگ های آن باریک، خطی و به رنگ سبز روشن است که با تغییرفصل در پاییز قرمز و بعد به رنگ بنفش در می آید.
نام علمی و لاتین:
kochia roth
chenopodiacees
ارتفاع این گیاه حدودا” ۸۰-۱۰۰ سانتیمتر ودور آن به ۵۰ سانتیمتر میرسد. رشد این گیاه سریع و برگهایش دارای انشعابات زیادی می باشد. گلهای کوچکش که در پاییز ظاهر می شوند قابل توجه نبوده و فقط تولید بذر می کنند.
دو رقم آن که بیش از همه معروف است. یکی k.trichophylla که در پاییز به رنگ قرمز در می آید.دیگری k.childsii که در پاییز سبز باقی می ماند.
خاک جارو زینتی:
جاروی زینتی در تمام خاک های باغچه که نسبتا” غنی باشد رشد می کند .نقاط گرم و آفتاب گیر را دوست دارند . این گیاه را می توان در جایی که از خاک دستی هم پر شده کاشت. در این شرایط اگر کود و اب مورد نیاز آن تامین شود به خوبی رشد می کند.
طریقه کاشت و ازدیاد جارو زینتی:
بذر جاروی زینتی را در ائایل فروردین در خزانه کاشته و در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت انها را نشاء می کنند و چون بوته آن خیلی ظریف و نازک است و در موقع جا به جایی آسیب می بیند و امکان از بین رفتن آنها هست باید عمل نشائ کردن باید دقت کامل و اختیاط انجام گیرد و بوته را طوری از خاک بیرون آورد که مقداری از خاک اطراف ریشه باقی بماند.بهتر است که بذر را در گلدان کاشته و پس از رشد کافی گیاه را با خاک از گلدان در آورده و در جای مناسبی کاشت. بذر را در محل اصلی به فاصله ۴۰-۶۰ سانتیمترکشت نموده و زمان کاشت آن همانطور که گفت شد در اواخر فروردین می باشد.
کاربرد جارو زینتی:
از جاروی زینتی برای حاشیه و تقسیم پلات – باندها و پوشاندن دیوارها و حصارها استفاده می کنند. این گیاه را به صورت تکی یا گروه های کوچک و بزرگ در چمن ها، جلوی ساختمان و… می کارند.همچنین می توان در گلدانهای بزرگ برای تزیین موقتی بالکن ها و تراس ها استفاده کرد .اگر کنار تپه ها یا راه روهای باغچه با فاصله کم و نزدیک به هم کاشته شوند می توان آنها را با قیچی چمن زنی به اشکال مختلف هندسی آرایش داد که به زیبایی باغ می افزاید.