آموزش جامع تصویری از نحوه پرورش نهال کوچک پاپایا | نگهداری خربزه درختی
پیرو آموزش قبلی که نحوه پرورش بذر پاپایا را قرار دادیم مبنا قرار دادیم تا مراحل بعدی را نیز برای عزیزان قرار دهیم تا بتوانند یک بوته قوی و سالم از پاپایا یا خربزه درختی را انجام دهند در این آموزش تصویری شما مراحل مراقبت از یک گیاه کوچک پاپایا را فرا خواهید گرفت
نحوه پرورش نهال کوچک پاپایا | نگهداری خربزه درختی
۱-هر دو هفته یک بار از کود استفاده کنید. هر ۱۰-۱۴ روز یک بار، کود را به گیاهان در حال رشد اضافه کنید و آن را بر اساس دستورالعمل کود رقیق نمایید. از یک کود «کامل» بهره بگیرید، نه کودی که بهصورت ویژه فرمولبندی شده است. به اعمال کود ادامه دهید تا گیاهانتان حداقل به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر برسند.
پس از اینکه گیاه به این اندازه رسید، پرورشدهندگان تجاری هر دو هفته یک بار به کوددهی پاپایا ادامه میدهند و از ۱۰۰ گرم کود کامل در نزدیکی پایهی گیاه بهره میگیرند، بدون اینکه با پایهی آن تماس داشته باشد. اگر دوست دارید رشد گیاه تسریع شود، این رویه را پی بگیرید و بهتدریج میزان کود و بازهی زمانی اعمال آن را افزایش دهید تا زمانی که به ۰.۹ کیلوگرم کود در بازهی ۲ ماه یک بار برسید.
۲- جوانههای پاپایا و گیاهان جاافتاده را بهصورت منظم آبیاری کنید. پاپایاها با قرار گرفتن در آب زیاد، میتوانند بهسادگی آسیب ببینند، اما بدون دسترسی به آب هم احتمالاً میوهی بزرگی را تولید نخواهند کرد. اگر در خاک لومی کاشتهاید که آب را خوب نگه میدارد، هر ۳-۴ روز یک بار آبیاری را انجام دهید. اگر خاکتان ماسهای یا سنگی است، در آبوهوای داغ بازهی آبیاری را به ۱-۲ روز کاهش دهید. در فصلهای خنکتر، بازهی چندروزه را میان هر دو آبیاری در نظر بگیرید.
۳- مالچ پوستهی درخت یا خردهچوب را استفاده کنید. از پوستهی درخت کاج، پوستهی سایر درختها یا خردهچوب در پیرامون پایهی گیاه بهره بگیرید تا میزان علف هرز کاهش بیابد و گیاه آب خود را از دست ندهد و پژمرده نشود. لایههای ۵ سانتیمتری از مالچ را پیرامون پاپایا بریزید و حداکثر ارتفاع ۲۰ سانتیمتر را در نظر بگیرید.
۴- برگها و پوستهی پاپایا را مدام وارسی کنید تا نشانههای بیماری و آفت را متوجه شوید. ظهور لک یا زردشدگی روی برگها یا پوسته نشاندهندهی بیماری احتمالی است. لکههای سیاه روی برگ معمولاً به میوه آسیب نمیزنند، اما درصورتیکه عفونت شدید باشد، میتوانید با قارچکش آنها را درمان کنید. ظهور انحنا در برگها میتواند بهواسطهی استفاده از علفکش در زمینهای مجاور باشد. سایر مشکلات شامل حشرات یا پوسیدگی کلی گیاه میشوند که در این صورت باید با متخصص باغداری یا سایر دپارتمانهای کشاورزی محل مشورت کنید.
۵- وقتی میوهی پاپایا به میزان دلخواهتان رسید، آن را برداشت کنید. میوههای سبز و ترش میتوانند بهعنوان سبزی خورده شوند، اما بسیاری از افراد میوههای زرد یا نارنجیِ کاملاً رسیده را به خاطر طعم شیرینش دوست دارند. میتواند پس از اینکه میوه تقریباً سبز-زرد شد آن را برداشت کنید و ادامهی فرایند رسیدن را در محیط داخل خانه و به دور از آفات پی بگیرید.
منبع:wikihow
تهیه وترجمه شده توسط تیم تخصصی بذرکو
هرگونه کپی برداری از مطالب پیگرد قانونی دارد