گل بگونیا در تمامی قاره های امریکا، آسیا، آفریقا پراکنده هست و گونه های بسیار زیادی دارد. گونه هایی از آن دائمی هستند با نام b.sempevirrns هست که دارای گل های کوچک وکم و برگ های بزرگ هستند. این گونه علفی بوده که ساقه آن گوشتی و برگ ها حالت بیضی کروی هستند گلها به رنگ سفید، قرمز، صورتی می باشند. از دیگر گونه های معروف b.tuberosa hybr است که همانند گونه قبلی و دارای غده های گرد می باشد.
گل بگونیا یا گل همیشه بهار یکی از بهترین گونه ها از نظر شکل می باشد و واقعا”متنوع می باشند که حدود ۱۲۰۰ نوع شناخته شده که حتی بونسای آن از نوع درختچه نیز در طبیعت می باشد. گونه های دیگر آن حالت خزنده و آویزان بوده که در جلوی منزل ها معمولا” استفاده می شود.
علت نام گذاری گل بگونیا :
این گل را اولین بار فردی به نام چارلز پلوییر در سال ۱۶۹۰ در سن دومینگو پیدا کرد و بخاطر استادش که میشل بگون نام داشت گیاه را نام گذاری کرد. بعد از آن نژادهای بگونیای پیازی، بگونیای برگ چناری و… را گسترش دادند.
طریقه کاشت و ازدیاد گل بگونیا:
با توجه به اینکه تنوع آنها زیاد است روش های مختلفی در ازدیاد آنها وجود دارد، ولی در کل مخیط شرجی را دوست دارند و اگر دقت کرده باشید در مناطقی از شمال وجنوب کشور ایران دیده می شود و در تهران و سایر شهرهای آلوده حساسیت نشان می دهند.
خاک گل بگونیا: خاک سبک، زهکشی عالی و اسیدی کم میتوان برای آن خاک باغچه +خاک برگ پوسیده+ ماسه و شن ریز استفاده کرد.
اگر به خاک مقداری کود اضافه کنیم در گل دهی و رشد آن تاثیرخوبی دارد.
نوردهی برای گل بگونیا: بهتر است نور غیر مستقیم و سایه آفتابی باشد چون در این شرایط رشد عالی دارد.
آب دهی گل بگونیا: آب دهی بهتر است زمانی باشد که خاک آن کاملا” خشک شده باشد و زمان آبدهی مقدار آن زیاد باشد.
کاربرد بگونیا: بیشترین استفاده این گیاه گونه آپارتمانی آن می باشد که بخاطرزیبایی آن طرفدارهای زیادی دارد. در فضای باغچه، جلوی دیوار منزل از نوع خزنده آن و نوع درخت آن نیز برای پروش بونسای عالی است.