همراه با آموزش اصولی در کاشت پیاز نرگس
هر گلکاری می خواهد برای یکبار هم که شده تجربه کاشت گل های پیازی را داشته باشد. در این بین انواع گل های پیازی خودنمایی می کنند؛ اما گل نرگس چیز دیگری است. در این مقاله همراه ما باشید تا اندکی بیشتر از کاشت پیاز نرگس بدانید.
کاشت گل های پیازی همواره از جذاب ترین فعالیت های باغبانی است. برای آنها که اهل گل و گلکاری هستند، داشتن یک باغ و باغچه و شاید گلدانی که می تواند به یکباره در دنیایی از گل های پیازی پنهان شود، جذاب ترین روز های زندگی است. برای همین است که هر گلکاری می خواهد برای یکبار هم که شده تجربه کاشت گل های پیازی را داشته باشد. در این بین انواع گل های پیازی خودنمایی می کنند؛ اما گل نرگس چیز دیگری است. در این مقاله همراه ما باشید تا اندکی بیشتر از کاشت پیاز نرگس بدانید.
گل نرگس را تا چه اندازه می شناسید؟
اگر دوستدار گل و گیاه باشید، بعید است در زندگی گلگون خود ملاقاتی هر چند کوتاه با گل نرگس نکرده باشید. خصوصاً که این گل بومی سرزمین ایران است و در خاک این دیار به وفور یافت می شود. شهر های شیراز، دزفول و کازرون از قدیم الایام مشهور بوده اند که در دشت های وسیع خود میزبان گل های نرگس بوده و هستند. در این بین نرگس شهلا نمونه مشهور از نرگس های بومی در خاک ایران است و تقریباً در تمام این سرزمین به خوبی رشد می کند.
گل نرگس از دسته زنبق ها می باشد. یک گل بوته ای شکل که بسیار رنگارنگ است و از تنوع فراوانی برخوردار است. گل نرگس همراه با پیازی که دارد کاشته می شود. از این رو این گل از مشهورترین گل های پیازی شکل است. البته پیاز آن به نسبت دیگر رقبا در این عرصه از قیمت به مراتب مناسبی برخوردار است. از این رو اگر در تکاپوی آموزش کاشت پیاز نرگس هستید، خوب گلی را انتخاب کرده اید. چرا که نرگس گلی است کم هزینه در زمان خرید پیاز آن، راحت در زمان کشت، بی دردسر خاصی در زمان داشت و در نهایت زیبا در زمان گلدهی آن.
فصل گلدهی نرگس در دورانی است که اصولاً هیچ گلی جرأت شکوفا شدن ندارد، یعنی از میانه زمستان تا اواسط بهار. درست در زمانیکه باقی گل ها در خواب زمستانی آرمیده اند، گل نرگس سر بر می آورد تا دنیا را از زیبایی های گل ها خالی نگذارد. البته کاشت پیاز نرگس به مانند تمام گل های پیازی هیجان خاص خودش را دارد. باغچه ای را فرض کنید که عاری از هر گیاهی است. آنگاه آن را قسمت بندی می کنید و در هر قسمت از آن کاشت پیاز نرگس در رنگ ها و گونه های متنوع از آن را به انجام می رسانید. سپس در انتظار می نشینید تا سرمای زمستان به سر آید و جوانه های نرگس از بطن خاک سر بر آورند.
آشنایی با گل نرگس
از این لحظه است که هیجان شیرین داشتن باغچه ای پر از گل های نرگس شما را پر خواهد کرد. هیجانی که تا اواسط بهار در اوج لذت رهایتان نمی کند. چرا که تازه در نیمه بهار قرار است صاحب باغچه ای با یک دنیا زیبایی آمده از گل های بیشمار نرگس در گونه ها و رنگ های متنوع از آن باشید.
این همه هیجان شیرین کاشت پیاز نرگس است. کاشتی که از یک گلدان ساده تا یک باغ بزرگ را در یک زیبایی خیره کننده ای فرو خواهد برد. شما که می خواهید صاحب این زیبایی باشید، باید از آموزش کاشت پیاز نرگس بدانید. چرا که خارج از اطلاع کافی هرگز موفق به خلق چنین شکوهی نخواهید شد. این شکوه در خانه های شما، ما را بر آن داشته تا آموزش کاشت پیاز نرگس را همراه این مقاله کرده باشیم.
دستورالعمل هایی ساده در آموزش کاشت پیاز نرگس
کاشت گل های پیازی به نسبت پرورش دیگر گل های متداول و آشنا دشوارتر می باشد. مهارتی نسبی از باغبانی در کنار دانش کاملی از گل ها را طلب می کند؛ اما اینها را نگفتیم که بگوییم بی خیال کاشت پیاز نرگس شوید و قید آن را بزنید؛ بلکه برعکس، اگر کاشت پیاز نرگس را برای زیباسازی گلدان ها و باغچه های خود انتخاب کرده اید، تصمیم بسیار درستی اتخاذ نموده اید. چرا که کاشت پیاز نرگس از ساده ترین کاشت، در گیاهان پیازی شکل برخوردار است. فقط اولین نکته در خرید پیاز مرغوب است.
غالبا پیاز را در اواسط پاییز تهیه می کنند. در آموزش کاشت پیاز نرگس یک توصیه همیشگی وجود دارد. هر چه پیاز نرگس بزرگتر باشد، لاجرم از گلی بزرگتر و زیباتر و سرحال تر در آینده ای نزدیک میزبانی خواهید کرد.
پیاز نرگسی که خریداری می کنید باید کاملاً سالم باشد. عاری از هر گونه خراش، بریدگی، پوست پوست شدن و یا خشکی باشد. پیاز در گل نرگس همراه با یک دماغه به جهت جوانه زدن است. گاهی دیده می شود که پیاز گل نرگس با دو دماغه هم وجود دارد. در کاشت پیاز نرگس متوجه سلامت این دماغه ها باشید. چرا که گل های زیبای شما از این نقاط است که سر بر می آورند. هر پیازی برای رشد کردن در خاک باید قبل از کاشت صاحب ریشه ای باشد؛ اما جوانه ای در آن سبز نشده باشد.
آموزش کاشت پیاز نرگس
کاشت پیاز نرگس نیازمند به چه نوع خاکی است؟
وقتی پیازی را در خاک می کارید، باید متوجه باشید که این پیاز نیاز به رشد بسیار سریع دارد، چرا که طول عمر کوتاهی همراه آن است و این طول عمر کوتاه باعث خواهد شد تا گیاه علاقه به رشد حداکثری در زمانی کوتاه داشته باشد. این رشد سریع در ذات گیاهان پیازی نهادینه است و شما به عنوان باغبان باید مقدمات این خصوصیات ذاتی گیاه را فراهم آورید. یکی از این مقدمات در کاشت پیاز نرگس تامین خاک سبک است. خاکی که بتواند کمترین ممانعت در رشد سریع ریشه های پیاز را داشته باشد.
در آموزش کاشت پیاز نرگس خاک را هرگز از انواع رسی و یا سنگین انتخاب نمی کنند. یک خاک سبک زهکشی شده، بسیار مطلوب برای رشد پیاز نرگس می باشد. اگر در گلدان قصد کاشت پیاز نرگس را دارید، می توانید خاک گلدان را با اندکی شن مخلوط ساخته تا یک خاک سبک حاصل شود. ترکیب کمپوست با خاک به جهت تقویت خاک نیز توصیه خواهد شد.
آبیاری زیاد مطلوب برای گل نرگس نمی باشد. از این رو در مسیر آموزش کاشت پیاز نرگس از همان ابتدا توصیه می شود که پیاز های کاشت شده خود را زیاد آبیاری نکنید. حتی اگر پیاز نرگس را اندکی خشکی بدهید، می توانید نتایج مطلوب تری بگیرید. البته این خشکی دادن مستلزم مهارت های باغبانی است. به طوری که باغبان آگاه گیاه را مقاوم خواهد کرد؛ اما این مقاومت را تا مرز خشک شدن گیاه مادامیکه گیاه سرحال است ادامه خواهد داد.
یکی از نکات کلیدی در آموزش کاشت پیاز نرگس علاقه این گیاه به محیط های اندکی سرد است. از این رو اگر می خواهید از زیبایی های گل نرگس در محیط خانگی بهره مند شوید، بهتر است این گل را همراه با دمای زیستی در خانه هایتان نکنید. دمای بالا مانند آنچه برای آسایش انسان مطلوب است، می تواند باعث پژمردگی در گل های گیاه نرگس شود.
در آموزش کاشت پیاز نرگس همواره این نظر وجود دارد که که در حین کاشت پیاز متوجه نیاز های آتی گیاه نرگس باشید. نرگس گیاه زود رشدی است و می تواند به شکل یک بوته بزرگ ظاهر شود. از این رو گلدانی بزرگ برای زیبایی هایش می خواهد. از طرفی این گلدان باید به خوبی در ایجاد یک فضای شبیه زهکشی موفق باشد. یعنی آنکه از یک سوراخ در انتهای خود بهره مند شود تا بتواند آب اضافی و رطوبت زیاد خاک را از اطراف پیاز نرگس دور سازد.
کاشت پیاز نرگس در گلدان
اما در کاشت پیاز نرگس این طور اقدام کنید که گلدان مطلوب را که از عمق کافی برخوردار است تا نیمه از خاکی سبک پر کرده، پیاز را از سمت ریشه در خاک نهاده و اطراف آن را با خاک پر کنید. نوک جوانه زن پیاز نرگس را از خاک بیرون بگذارید، سپس گلدان را به خوبی آب دهید و آن را در جایی گرم درست در زیر نور خورشید قرار دهید. آب دهی بعدی برای پیاز گل نرگس در زمانی است که شاهد رشد ساقه های آن هستید. آن هم به این ترتیب است که با خشک شدن خاک، آن اندازه که احساس کنید رطوبت اندکی در خاک مانده است، آنقدر آب بدهید که خاک را در رطوبتی ملایم نگه دارد. این عمل را تا زمان گلدهی گیاه نرگس ادامه دهید. در این بین می توانید به جهت تغذیه گیاه در بازه هایی از فرایند آبدهی، محلولی از آب و کود را در پای گیاه بریزید.
https://www.sarahraven.com/articles/how-to-plant-narcissus-bulbs.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Narcissus_(plant)