کاشت بذر گردو : درخت گردو صاحب میوه هایی است که در عین مغذی بودن خوشمزه هستند و از این حیث بسیار مورد توجه قرار می گیرند. به این ترتیب باید این انتظار را داشته باشیم که سطح قابل توجهی از زمین های زراعی در سراسر جهان، زیر کشت درخت گردو رفته باشد. این سطح از استقبال لازمه آموزش کاشت بذر گردو را باعث خواهد شد.
گردو از گیاهان بسیار مقاوم است که با توجه به گونه های متنوع و قابلیت سازگاری بالا در اکثر نقاط جهان، توانایی رشد کردن دارد. از طرفی دیگر، درخت گردو صاحب میوه هایی است که در عین مغذی بودن خوشمزه هستند و از این حیث بسیار مورد توجه قرار می گیرند. به این ترتیب باید این انتظار را داشته باشیم که سطح قابل توجهی از زمین های زراعی در سراسر جهان، زیر کشت درخت گردو رفته باشد. این سطح از استقبال لازمه آموزش کاشت بذر گردو را باعث خواهد شد.
اما وقتی باغبانی، تصمیم به کسب آموزش کاشت بذر گردو دارد، باید متوجه این نکته باشد که گردو می تواند اکثر گیاهان داخلی و یا اطراف باغ را از بین ببرد و از طرفی دیگر حداقل تا ۱۰ سال پس از کاشت بذر قادر به باردهی نخواهد بود. لذا کاشت بذر گردو همراه با چالش های جدی خواهد شد. به هر حال لااقل به مدت ۱۰ سال نمی توانید از زمین مورد نظر آورد مالی داشته باشید.
با وجود چنین ریسک هایی که در مسیر کاشت بذر گردو وجود دارد، همواره تعداد قابل توجهی از صاحبان مزارع هستند که همچنان در پی کسب آموزش کاشت بذر گردو می باشند. تمام آنها حاضر هستند که زمین خود را به مدت طولانی عاری از هر گونه محصول بدانند؛ اما در نهایت بتوانند آن مقدار قابل توجه از گردو را داشته باشند. به هر صورت در این مقاله هستیم و می خواهیم همراه با چالش های جدی در کاشت گردو، مسیر آموزش کاشت بذر گردو را تدوین نمائیم.
مراحل مقدماتی در آموزش کاشت بذر گردو
یکی از نکات در مقدمات آموزش کاشت بذر گردو، درک این نکته است که روش کاشت از طریق دانه در این گیاه بسیار سخت و دشوار است. برای همین دلیل است که خرید نهال گردو به نسبت کاشت و ازدیاد از طریق دانه های گردو، فضای محبوب تر و معقول تری پیدا کرده است
اما اگر می خواهید از طریق کاشت دانه های گردو، این درخت را کاشت کنید، در مرحله اول لازم است که این درخت را همراه با گونه های بومی از منطقه توسعه دهید. یک راه منطقی آن است که در شعاع چند صد کیلومتری باغی که قصد کاشت بذر گردو را در آن دارید، در جستجوی بذر مناسب خود باشید. به این ترتیب مطمئن خواهید شد که گونه ای از درخت گردو را می کارید که به مقدار سطح بالایی می تواند با شرایط محیط و آب و هوای حاکم بر زمین شما سازگار شود.
یک نکته دیگر در مراحل کاشت بذر گردو، تعیین هدفی است که از کاشت این درخت در سطح باغات خود دارید. اصولاً باغبانانی که می خواهند درخت گردو را کشت کنند، با دو هدف بهره برداری از میوه های گردو و یا رسیدن به چوب این درخت است که کاشت بذر گردو را به انجام می رسانند. از این رو لازم است تا هدف خود را قبل از آموزش کاشت بذر گردو تعیین کنید تا در مرحله کاشت، سراغ گونه هایی باشید که بتوانند در آینده نیاز شما را تامین سازند.
پوسته سبز گردو را حذف کنید
بعد از آنکه گونه مورد نظر خود را که همراه با سطح آب و هوای منطقه سازگار است، انتخاب کردید، باید مراحل مقدماتی در کاشت بذر گردو را آغاز کنید. برای این منظور باید پوسته سبز دانه های گردو را حذف کنید. این پوسته ها در دراز مدت باعث خواهند شد که گردو بپوسد. از این رو برای شما که می خواهید دانه های مذکور را در آینده ای نزدیک در زمین خودتان بکارید، لازم است که این پوسته های سبز را حذف کنید.
دانه های گردو را در خواب زمستانی بگذارید
اگر این طور فکر کنید که هر دانه گردو که قرار است تبدیل به یک نهال و در نهایت درختی تناور شود، موجودی زنده است و این موجود نیاز هایی دارد، منطقی است که نیاز های آن را تامین سازید. مثلا میوه گردو باید دوره خواب زمستانی خود را بگذراند. برای تکمیل این پروسه در آموزش کاشت بذر گردو بهتر است تا به مدت سه ماه در فصل زمستان، گردو های خود را به شکل مرطوب همراه با مقداری ماسه نگهداری کنید.
برای این منظور غالباً گودالی کم عمق را در زمین حفر کرده و دانه ها را همراه با ماسه هایی مرطوب در داخل آن نگهداری می کنند. و یا آنکه در یک کیسه پلاستیکی در داخل یخچال به مدت سه ماه قرار دهید. به این شکل توانسته اید دوره خواب زمستانی دانه های گردو را فراهم آورید.
آغاز مراحل جدی در کاشت بذر گردو
پس از دوره سه ماهه که با هدف خلق یک خواب زمستانی برای گردو حاصل شده است و توانستید از دانه هایی همراه با جوانه هایی کوچک بهره مند شوید، می توانید این دانه ها را از فضای خواب زمستانی خارج ساخته و راهی کاشت در زمین های زراعی کنید.
در انتهای دوره خواب زمستانی، دانه ها بایستی صاحب یک جوانه کوچک باشند. در ادامه لازم است تا دانه های گردو را به مدت یک هفته در فضایی مرطوب قرار دهید. خاک در کاشت بذر گردو باید از سطح کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد. بهتر است خاک کاشت گردو به اندازه کافی زهکشی شده باشد. از طرفی این خاک نباید کاملاً رس و یا سنگی باشد. زمین های شیبدار نیز برای کاشت بذر گردو مناسب نیستند.
PH مطلوب خاک برای کاشت بذر گردو در بین اعداد ۶ الی ۸ می باشد. از طرفی دیگر، لازم است تا محل کاشت بذر گردو قبل از کاشت دانه های جوانه زده، کاملا از حضور گیاهان مزاحم پاک شده باشد. بهتر است که دانه های گردو را در حفره های کوچک قرار دهید. حفره هایی که به اندازه ی ۵ سانتیمتر عمق داشته باشند.
البته در کاشت بذر گردو می توانید بیش از یک دانه را در هر حفره بکارید. با این کار شانس آنکه یکی از دانه ها موفق به رشد شود بسیار زیاد خواهد شد. به این ترتیب پس از کاشت بذر گردو طبق اصولی که قید شد می توانید با شانس بالایی منتظر جوانه زدن گردو های زیر خاک باشید. البته پس از جوانه زدن مسیر نگهداری تا بزرگ کردن یک نهال جوان گردو چندان امر ساده ای نخواهد بود.