میوه گواوا به دلیل طعم و عطر دلپذیر آن بسیار ارزشمند است. گواوا به دلیل داشتن ویتامین C زیاد و مواد معدنی ، به عنوان “سیب استوایی” در نظر گرفته می شود. بومی در مناطق گرمسیری آمریکا است. اکنون به طور گسترده ای در مناطق استوایی و نیمه گرمسیری پرورش می یابد.
معرفی تاریخچه و مشخصات میوه گواوا
Guava نام رایج برای هر یک از درختچه های مناطق گرمسیری و درختان کوچک تشکیل شده است. این میوه از خانواده myrtle (Myrtaceae) است که با برگهای محکم، تیره تشکیل شده است. همچنین با توجه به مشخصات میوه گواوا این میوه در غذا ها هم استفاده می شود. نام علمی این میوه Psidium guajava که به دلیل شیرین و آبدار بودن برای تجارت هم مورد استفاده قرار میگیرد. Psidium littorale یکی دیگر از گونه های شناخته شده است که دارای دو گونه قابل توجه است: میوه گواوا به رنگ قرمز و زرد.
مشخصات میوه گواوا و نقش آن در طبیعت
حدود ۱۰۰ گونه گواوا وجود دارد که میوه بومی برای منطقه های مکزیک ، کارائیب ، آمریکای مرکزی و آمریکای شمالی شمالی هستند، اما اکنون در بخش هایی از ایالات متحده و سایر مناطق گرمسیری کشت می شوند. میوه گواوا ، برای تولید مثل گیاهان بسیار مهم است ، به عنوان یک ماده غذایی مفید برای انسان ها و همچنین برای پرندگان و پستانداران مختلف مناسب است. در طب عامیانه از برگ گواوا برای معالجه بیماری های مختلف از سرطان گرفته تا التهاب و دیابت استفاده می شود. این گیاه به صورت تزئینی هم مورد استفاده قرار میگیرد.
مشخصات میوه گواوا از نظر ظاهری
مشخصات میوه گواوا از نظر ظاهری به صورت گرد و گلابی شکل می باشد و به طول ۵/۵ سانتی متر رشد می کند. پوستی نازک دارد، و به رنگ های رنگ سبز، زردِروشن و در بعضی مواقع قرمز است. این میوه گوشتی شیرین و طعم دار با رنگ های متفاوت مثل سفید ، زرد ، صورتی روشن ، صورتی تیره یا قرمز است. هنگامی که این میوه نارس است سبز و سفت است. بعضی از گونه ها وقتی رسیده می شوند ، مانند یک سیب ترد هستند. حالت خمیری ای که در قسمت مرکزی این میوه، می تواند از همان رنگ یا تیره تر از گوشت اطراف آن باشد و به طور معمول با دانه های زرد پر شده است.
پیشنهاد می کنیم مطلب مربوط به آناناس | معرفی و مشخصات میوه آناناس را هم مشاهده نمایید
گونه های گواوا و ویژگی های آن:
: (Lucknow-49) L-49 مشخصات میوه گواوا برای این نمونه رنگی سبز مایل به سبز دارد و گوشته ی درون آن حالت خمیری با طعمی شیرین دارد. از آنجا که تعداد دانه های این میوه کمتر است، کیفیت نگهداری آن متوسط است.این میوه در ماهاراشترا و آندرا پرادش کشور هند از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
هاریجه: این رقم از مشخصات میوه گواوا به ارتفاع حدود ۳.۵ تا ۴.۵ متر می رسد و انشعاب های کمی دارد. میوه های آن گرد ، رنگی سبز مایل به زرد و طعمی شیرین دارند.
الله آباد صفدا (Allahabad Safeda): مشخصات میوه گواوا از این نمونه در اوتار پرادش بسیار محبوبیت دارد و از آن در مهمانی ها و مراسم های بزرگ استفاده میکنند. این درخت دارای ارتفاع متوسط (۵.۸-۵.۵ متر) با انشعاب های زیاد و شاخ و برگهای متراکم است. میوه ها در اندازه متوسط (۱۸۰ گرم) ، به شکل گرد و تعداد کمی دانه دارند. این میوه به رنگ سفید یافت می شود.
معرفی و مشخصات میوه گواوا با گوشتی سفید
بیش از ۱۲ رقم با گوشتی سفید شناخته شده است. گوشت این میوه می تواند ترد یا نرم باشد. گواوهای “شیرین سفید اندونزیایی” میوه ای بزرگ با گوشتی ضخیم ، نرم و خوشمزه دارند. درختان در طول سال چندین بار محصول تولید می کنند. گواوا های غول پیکر میوه هایی با وزن بیش از یک پوند و رنگی متمایل به سبز دارند.
ارقام گواوا با گوشتی صورتی
انواع مشخصات میوه گواوا با توجه به رنگ گوشت طبقه بندی می شوند. بیش از ۱۰ رقم با گوشت قرمز و صورتی وجود دارد. ” Beaumont ” و “” Ka Hua Kula به صورت تجاری در هاوایی کاشته می شوند. “سرخ هندی” در سال ۱۹۴۶ در فلوریدا سرچشمه گرفت.
Arka Mridula
این رقم از مشخصات میوه گواوا گزیده ای از نهال های گرده افشانی الله آباد صفدا است. مشخصات میوه گواوا برای این نمونه به شکل گرد بوده و حدود ۱۸۰ گرم وزن دارند. پوست آن به رنگ زرد و صاف است. گوشت آن به رنگ سفید است.
کمک به پایین آمدن قند خون
با مطالعه در مورد مشخصات میوه گواوا و خواص آن می توان دریافت که این میوه توانایی بهبود قند خون را دارد. عصاره برگ گواوا باعث افزایش سطح قند خون ، کنترل طولانی مدت آن و مقاومت به انسولین را فراهم می آورد. در یک گزارش درباره مشخصات میوه گواوا و خواص آن دریافت شده که برای بعضی از افراد که نوشیدن چای برگ گواوا بعد از وعده غذایی میزان قند خون را کاهش داده است.
سلامتی پوست با خوردن میوه گواوا
با توجه به مشخصات میوه گواوا و خواص آن ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه ممکن است برای پوست مفید باشد. آنتی اکسیدان های این میوه از پوست شما در برابر آسیب محافظت کند که می تواند روند پیری پوست را کند و چین و چروک شدن پوست را به تعویق بیاندازد. همچنین عصاره برگ گواوا به دلیل خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی آن می تواند برای از بین بردن باکتری های ایجاد کننده آکنه موثر باشد.
پیشنهاد می کنیم آموزش تولید توت فرنگی | کاشت و پرورش در گلدان را هم حتما مطالعه کنید
مشخصات میوه گواوا و برداشت آن
گیاهان از ۲-۳ سالگی بارور می شوند و در طول ۸-۱۰ سال به ظرفیت کامل می رسند. عملکرد این درخت به سن ، الگوی کشت و عملکردهای فرهنگی بستگی دارد. گواوا را می توان در طول سال برداشت کرد. بهترین طعم و عطر گواوا هنگام رسیده شدن آن است. در اکثر واریته های تجاری ، رسیده بودن این میوه با زرد شدن پوست مشخص می شود. برای بازارهای محلی ، گواواهای زرد اما سفت برداشت می شوند ، در حالی که گواوا با رنگ زرد کم رنگ برای بازارهای دورتر برداشت می شوند. میوه ها با دست و همراه ساقه و برگ ها برداشت می شوند.
آفات این میوه
آفات هایی که برای میوه گواوا مشاهده شده بیشتر شامل مگسهای میوه ای، کرم ها ، تریپس و نماتد ها هستند. استفاده از اسپری دفع آفات برای از بین بردن این آفات بسیار مؤثر است. بیماریهای اصلی این میوه عبارتند از: پژمردگی، پوسیدگی میوه و لکه های خاکستری روی برگ.
منبع : https://www.itfnet.org/v1/2014/05/guava-introduction-agronomy/
https://www.healthline.com/nutrition/8-benefits-of-guavas
https://www.newworldencyclopedia.org/entry/Guava
http://agropedia.iitk.ac.in/content/guava-varieties-its-characteristics
https://homeguides.sfgate.com/guava-varieties-28294.html