آموزش کاشت پسته : این مقاله با رویکرد کاشت بذر پسته در محیط های خانگی، آموزش کاشت بذر پسته را تدوین نموده است. هر چند که می توان این آموزش کاشت بذر پسته را با اندکی تأمل در ابعاد تجاری نیز مورد استفاده قرار داد.
پسته از جمله میوه های بسیار اقتصادی است. قیمت قابل توجه از این میوه باعث خواهد شد تا طیف گسترده ای از باغبانان سعی داشته باشند تا مسیر باردهی زمین های زراعی خود را همراه با کاشت بذر پسته نمایند. در این بین شاید برخی از علاقه مندان به پرورش گل و گیاه نیز مایل باشند که در محیط های آپارتمانی، همراه با کاشت گلدانی، میزبان درخت هایی از پسته باشند. فرقی نمی کند، برای هر دو هدف تجاری و یا تزیینی، لازم است که به طور جدی و حرفه ای آموزش کاشت بذر پسته را دیده باشید.
این مقاله با رویکرد کاشت بذر پسته در محیط های خانگی، آموزش کاشت بذر پسته را تدوین نموده است. هر چند که می توان این آموزش کاشت بذر پسته را با اندکی تأمل در ابعاد تجاری نیز مورد استفاده قرار داد.
مقدمات در کاشت بذر پسته
در آموزش کاشت بذر پسته، قبل از هر چیزی باید به گونه ای این بذر ها را برای کاشتن آماده سازید. برای این منظور لازم است که به مدت ۲۴ ساعت بذر پسته را در ظرف آبی که دائماً آن را عوض می کنید، قرار دهید. در انتهای این دوره ۲۴ ساعته، همراه با آخرین باری که آب ظرف را خارج می سازید، لازم است که از کمی وایتکس به مقدار ۵۰ سی سی به ازای هر یک کیلو بذر در آب استفاده کنید. بذر ها را به مدت ۲ دقیقه در محلول به دست آمده قرار داده و خارج سازید. سپس لازم است تا بذر های خیس خورده را در پارچه ای ضخیم پوشانده و در جایی نیمه تاریک و البته کمی گرم نگهداری کنید.
در تمام این مدت لازم است که سطح پارچه را همراه با آبپاش هایی مرطوب نگه دارید. البته این مرطوب نگه داشتن سطح پارچه نباید به گونه ای باشد که باعث تجمع آب شود. این مرحله تا زمانی ادامه دارد که شاهد نیش زدن در بذر ها باشید. با مشاهده جوانه های کوچک در بذر می توانید مسیر کاشت بذر پسته را در مراحل جدی تری دنبال کنید.
حضور در خاک همراه با آموزش کاشت بذر پسته
همان طور که گفته بودیم، پس از مشاهده اولین جوانه ها در بذر پسته می توانید مقدمات کاشت در خاک را حاصل آورید؛ اما بهتر است قبل از کاشت در خاک، تمامی بذر های جوانه زده را همراه با یک محلول قارچ کش به شکل اسپری آغشته کنید. این محلول های قارچ کش به شکل استاندارد با مقدار تعریف شده در سطح فروشگاه های باغبانی فروخته می شوند و باعث خواهند شد تا بذر های مانده در اعماق خاک از خطر هجوم قارچ ها در امان باشند.
مرحله کاشت بذر پسته در خاک همراه با خلق سوراخ هایی به اندازه یک بند انگشت در خاک همراه خواهد شد. سپس لازم است تا بذر های جوانه زده را به شکلی که سمت جوانه رو به اعماق خاک باشد، در سوراخ مذکور قرار دهید و بعد از آن می توانید سوراخ را از خاک کنید.
شرایط در کاشت بذر پسته
خاک در کاشت بذر پسته نباید از انواع سنگین باشد. چرا که جوانه ها توانایی سر برآوردن نخواهند داشت. مادامیکه ریشه ها نیز در خاک های سنگین به سختی رشد می کنند. خاک مطلوب در کاشت بذر پسته، ترکیبی از ماسه، خاک زراعی مرغوب و کود دامی پوسیده می باشد. به جای کود دامی پوسیده می توانید از خاک برگ پوسیده نیز استفاده کنید.
اگر فکر می کنید که در تهیه دقیق و مطلوب این خاک برای کاشت بذر پسته، توانمندی های لازم را ندارید و شاید نتوانید آن ترکیب ایده آل را به دست آورید، می توانید از سطح فروشگاه های فعال در عرصه های مختلف باغبانی کمک بگیرید. آنها یا خاک مورد نظر شما را به شکل آماده به فروش می رسانند و یا اینکه می توانند خاک مطلوب شما را از ترکیب خاک های گوناگون به دست آورند.
چگونگی آبیاری در کاشت بذر پسته
دقت داشته باشید که درخت پسته از گونه های مقاوم در مقابل خشکی است و ذاتاً در دشت های نیمه خشک رشد می کند. از این رو این گیاه، ذاتا نیاز چندانی به آب فراوان ندارد. برعکس در آبیاری هنگام کاشت بذر پسته لازم است تا همراه با ذات این گیاه، آن شرایط خشک و نیمه مرطوب محیط های گرمسیری را فراهم آورید. از این رو اساس کاشت بذر پسته همراه با آبیاری فراوانی نخواهد بود.
شرایط دمایی همراه با کاشت بذر پسته
پسته از زمان جوانه زدن تا بزرگ شدن و در نهایت خلق یک درخت تناور، لازم است که در یک محیط گرم و خشک قرار گیرد. اگر چه درخت پسته می تواند دما های بسیار سرد در فصل زمستان و یا خیلی گرم در اوج روز های تابستان را تحمل کند؛ اما دمای مطلوب به جهت رشد بذر گیاه تا بازدهی مطلوب درخت، همراه با یک شرایط به نسبت معتدل می باشد.
سطح نور خورشید در کاشت بذر پسته
هرگز نمی توانید با قرار دادن گلدان های حاوی بذر پسته، در فضا های تاریک و یا نیمه روشن، این بذر ها را تشویق به درخت شدن نمایید. درخت پسته، بومی سرزمین های پر آفتاب است. از این رو اگر در فضا های خانگی و یا آپارتمانی، کاشت بذر پسته را به انجام می رسانید، لازم است که آفتاب بسیار زیاد مورد نیاز این گیاه را در همه حال تامین سازید.
همواره این نکته را در نظر داشته باشید که پسته از گیاهان دو پایه می باشد. این یعنی آنکه این گیاه از درختان نر و ماده به شکل مجزا از هم برخوردار است. در این صورت به شکل عمومی همراه با کاشت بذر پسته، نیمی از درختان آینده همراه با جنس نر و نیمی دیگر ماده خواهند شد. نکته در عدم کاشت انفرادی از این درخت است. در این صورت همراه با یک درخت، هرگز نمی توانید از گیاه، باری مانند پسته را انتظار داشته باشید. از این رو اگر در گلدان و یا باغچه ای کوچک می خواهید کاشت بذر پسته را به انجام رسانید و در آینده می خواهید از لذت داشتن درختانی بارور بهره مند شوید، بهتر است به هر ترتیبی شده دو درخت پسته را در کنار هم پرورش بدهید.