بذر تربچه گوشت قرمز یا تربچه هندوانه ای (Watermelon Radish)
بذر تربچه گوشت قرمز یا تربچه هندوانه ای (Watermelon Radish)
توضیح مختصر:تربچهی هندوانهای که آن را تحت عنوان گوشتقرمز نیز میشناسند، از ترکهی تربچهی دایکون چینی میباشد. آن را متعلق به خانوادهی کلمها میدانند که خردل، بروکلی و ترب نیز در همین خانواده حضور دارند.
تربچههای هندوانهای، ریشههای کروی و خوراکی هستند که به ساقههای نازک و برگهای مجعد سبزرنگ متصل میشوند. قسمت بیرونی آنها به رنگ کرم با شانههای سبز کمرنگ میباشد که این رنگ سبز نشانهای از کلروفیل دریافتی به واسطهی قرار گرفتن در معرض نور خورشید میباشد. گوشتهی تربچهی هندوانهای در قسمت نزدیک به ناحیهی بیرونی سفید است و با حرکت به سمت مرکز انشعاباتی از رنگ صورتی و ارغوانی در آن مشاهده میگردد. بنابراین به همین دلیل به آن هندوانهای میگویند.
گوشتهی این محصول ترد، آبدار و سفت است. طعم آن خوشمزاج است و صرفاً اندکی تندی توام با تهمزهی شیرینی در آن مشاهده میگردد. تربچههای هندوانهای بسته به زمان برداشت، میتوانند در گسترهی اندازهی یک توپ گلف تا توپ سافتبال قرار بگیرند. این تربچهها میتوانند به صورت خام یا پخته، سرد یا گرم سرو شوند. آنها با رازیانه، سیب، انواع پنیرها نظیر فتا و شاور (پنیر حاصل از شیر بز)، کره، چاشنیهای مبتنی بر خامه، سرکه، بیکن، ماهی سفید، خیار، سبزیجات سالادی و خوشمزاج، تخممرغ پخته، نودلهایی نظیر سوبا و اودن، مرکبات، گشنیز، نعناع و ترخون همخوانی دارند.
تربچههای هندوانهای عمدتاً در طول فصل بهار و اواخر پاییز موجود هستند، زیرا یک محصول فصل خنک هستند که دمای خاک کمتر از 20 درجهی سانتیگراد را ترجیح میدهند. خاکهایی که دمایشان زیاد است بر طعم تربچه تاثیر میگذارند و طعم تند خوشمزاج آن را به سمت تلخی میبرند.
پرورش تربچه گوشت قرمز یا تربچه هندوانه ای (Watermelon Radish)
از آنجایی که تربچههای هندوانهای واریتهی خاصی هستند، یافتن بذرهایشان نیاز به جستجوی بیشتری دارد و اینگونه نیست که بتوانید آنها را در هر گلخانه و بذرفروشی خاصی پیدا کنید. سفارش آنلاین آنها از طریق سایت بذرکو به آسانی صورت میگیرد. پرورش تربچههای هندوانهای به آسانی پرورش سایر انواع تربچه میباشد. البته آنها نسبت به سایر واریتهها به زمان بیشتری برای رسیدن احتیاج دارند که حدود 65 روز است. آنها را از ابتدا تا انتهای بهار بکارید. آنها میتوانند در فواصل دوهفتهای کاشته شوند تا برداشت به شکل مداوم انجام بگیرد.
تربچهها در خاکهای دارای زهکشی خوب، حاصلخیز، عمیق، ماسهای و غنی از مواد ارگانیک به خوبی رشد میکنند. پیش از کاشت بذرهای تربچهی هندوانهای، میتوانید به ازای هر 100 فوت مکعب، از 2-4 اینچ مادهی ارگانیک دارای کمپوست خوب و 2-4 پیمانه از کود همهکاره (16-16-8 یا 10-10-10) استفاده کنید تا خاک تقویت شود، علیالخصوص اگر خاک به سمت سنگین شدن برود. این موارد را در فاصلهی 6 اینچ از بالای خاک انجام دهید.
زمانی که دمای خاک بیش از 4 درجهی سانتیگراد شد، بذرهای تربچه میتوانند به صورت مستقیم در خاک کاشته شوند، اما بهترین جوانهزنی در دمای 12 الی 23 درجهی سانتیگراد اتفاق میافتد. بذرها را در خاک غنی، با فاصلهی 15 سانتیمتری و در عمق 1.5 سانتیمتری بکارید. به آرامی خاک را به سمت پایین فشار داده و بذرها را آبیاری نمایید. جوانهها طی 4-6 روز از خاک بیرون میآیند. آبیاری مداوم را انجام دهید تا تربچهها رشد کنند. وقتی که جوانهها به ارتفاع 1.5 سانتیمتری رسیدند، آنها را هرس کرده و جداسازی نمایید.
تربچههای زمستانی را در اواسط تابستان بکارید تا در اواخر پاییز و زمستان از آنها استفاده نمایید. آنها میتوانند تا ارتفاع چند اینچی رشد کنند به گونهای که ریشهی گیاه از روی خاک معلوم باشد. در طول فصل رشد علفهای هرز را کنترل کنید. این علفهای هرز بر سر به دست آوردن آب، فضا و مواد مغذی با گیاه به رقابت میپردازند، بنابراین آنها را با کاشت مداوم گیاه یا استفاده از مالچ کنترل نمایید.
در طول زمانهای خشکسالی گیاه را به خوبی آبیاری کنید تا رشد بدون وقفهای داشته باشد. تربچهی هندوانهای در طول فصل رشد به هفتهای 1.5 سانتیمتر آب باران نیاز دارد. از وسیلهی اندازهگیری آب باران برای بررسی نیاز گیاه به آب استفاده کنید. بهتر است که از سیستم قطرهای برای آبرسانی در فشار پایین و در سطح خاک استفاده کنید. اگر با استفاده از آبپاش به گیاه آب میدهید، در اوایل روز این کار را انجام دهید تا شاخوبرگ زمان کافی برای خشک شدن تا غروب را داشته باشند و از احتمال بیماریشان کاسته شود. خاک را مرطوب نگه دارید، اما نه به گونهای که اشباع شود.
تربچههای بهاری را زمانی که به اندازهی مناسب برای این نوع رسیدند برداشت کنید که معمولاً 25 روز پس از کاشت است. اگر بیش از حد برای برداشت صبر کنید، آنها پرمغز میشوند. خاک را کنار بزنید تا ببینید که آیا حباب تربچهها شکل گرفته و یکی دو مورد را بچشید تا آماده شدنشان را متوجه شوید. پیش از اینکه هوا گرم شود برداشت را انجام دهید. قسمت بالای تربچه را بریده و آن را در دمای صفر الی 4 درجهی سانتیگراد، در درون یخچال و داخل کیسههای پلاستیکی نگهداری کنید. با این روش آنها سه هفته دوام میآورند.
ss –
سلام من تربچه هندوانه ای کشت کردم اما با اینکه الان ۵۰ روز هست که گذشته هیچ غده ای تشکیل نشده علتش رو میخواستم بدونم!