میوه های استوایی از خوشمزه ترین و عجیب ترین میوه های موجود در جهان هستند. آنها در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله آسیای جنوب شرقی، آمریکای جنوبی و آفریقا رشد می کنند. این میوه ها مملو از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که آنها را به بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند. در این مقاله در بذرکو به بررسی دنیای میوه های استوایی طبق تجربه شخصی خودم، نام و فواید آنها می پردازیم.
میوه های گرمسیری چیست؟
میوه های استوایی میوه هایی هستند که در مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری رشد می کنند که با آب و هوای گرم و مرطوب آداپته هستند. این میوه ها به دلیل طعم های منحصر به فرد، رنگ های روشن و بافت های متنوع خود شناخته شده اند. برخی از محبوب ترین میوه های استوایی عبارتند از انبه، پاپایا، آناناس، موز و گواوا.
اسم میوه های گرمسیری
صدها میوه استوایی در سراسر جهان یافت می شود که هر کدام طعم، بافت و فواید سلامتی منحصر به فردی دارند. در اینجا به تعدادی از محبوب ترین میوه های استوایی و آنها می پردازیم در این تجربه شخصی بعضی از آنها را در کشورهای آسیایی جنوب غربی مزه کردم که براتون کامل شرح می دهم.
این میوه ها عجیب هستند اگر خوش شانس باشید شاید چند مورد آن از قبیل آناناس، انبه یا کامکوات را دیده باشید .هر چند همین الان در کشور خودمان در مناطقی خاص این میوه ها با نام میوه های استوایی یا میوه های لاکچری و لوکس با قیمتهای بالا بفروش می رسند . ما در این مقاله تعداد ۶۶ میوه عجیب را در مقاله ای با نام اسم میوه های استوایی همراه با مختصر توضیحی کوتاه همراه با عکسهای میوه استوایی لیست کرده ایم. در این لیست بعضی ها را در کشورهای خارجی دیدم خوردم و طعم آن را لمس کردم و برای شما بازگو می کنم اگر دلتون آب افتاد مارو حلال کنید هدف اینه که آگاهی رو تو این زمینه افزایش بدهم. شما هم لطفا” اگر میوه استوایی خوردید و براتون جالب بوده حتما” تو نظرات برای ما کامنت کنید.
- Pacay – (بستنی لوبیا)
ممکن است تا به حال اسم میوه های استوایی را نشنیده باشید. به این میوه بستنی لوبیا هم گفته می شود، و به Pacay نیز معروف است. از این میوه در رستوران ها برای طعم دادن به غذا استفاده می شود.
- Chayote – چایوت
Chayote به خانواده ی کدو تنبل ، خربزه و خیار تعلق دارد و این گیاه بومی مکزیک استاین میوه را میتوان به صورت خام میل کرد و بعضی اوقات در سالاد استفاده می شود. این میوه به راحتی پخته می شود و این کار به حفظ بافت میوه کمک می کند. نیازی به برداشتن پوست قبل از پختن نیست.این میوه تجریه خوبی تو طعم دارد که باید امتحان کنیدش
- Fuyu Persimmon – خرمالو فویو
از میان اسم میوه های استوایی، اسم میوه خرمالو برای همه ما آشنا است. این میوه بافت نرمی دارد. خرمالو فویو در دسترس ترین نوع خرمالو است زیرا غیر قابض است. این بدان معنی است که وقتی میوه سالم است ، شیرین و خوشمزه است.
- Lucuma – لوکوما
بیشتر مردم این میوه را نمی خورند، چون بافت خوشنمایی ندارد، اما طعم این میوه شیرین است. از این میوه در کیک ، شیرینی ، پودینگ ، بستنی استفاده می شود.
- دوریان – Durian
دوریان یکی از میوه های استوایی است. ممکن است بسیاری از افراد این میوه را دوست داشته باشند. قسمت بیرونی این میوه خاردار است، و درون این میوه حالت خامه ای و نرم است و رایحه ای بسیار شدید دارد. در حقیقت ، حتی وقتی پوسته دست نخورده باشد ، اغلب می توانید بوی میوه را حس کنید. این میوه دارای بود بد عین لاشه ماهی هست البته اینطور میگن ولی حقیقتا من از نزدیک که بو کردم بوی بدی احساس نکردم!! حتی هتل ها ورود این میوه را به داخل ممنوع کردن اگر با هواپیما پرواز کنید حملش مشکل خواهید داشت و نمی گذارند با خودتون ببرید داخل!! توی کشورهایی مثل تایلند این میوه رو واقعا دوست دارند و از آن بعنوان سلطان میوه ها بخاطر خواص معجزه آورش یاد می کنند
- پوملو – pomelo
همانطور که در تصویر میبینید، پوملو یک میوه عضو خانواده مرکبات است و از جنوب شرقی آسیا سرچشمه می گیرد. هنگام رسیده شدن، به زرد یا سبز کم رنگ است، گوشتی سفید و پوست ضخیمی دارد. طعم آن مثل گریپ فروت شیرین است و ممکن از بعضی از خواص گریپ فروت را دارا باشد.
- میوه ی ستاره ای – Star fruit
ممکن است بیشتر شما اسم میوه های استوایی را نشنیده باشید، Star fruit یکی از میوه های جالب و دوست داشتنی مناطق استوایی می باشد. این میوه، نوعی میوه گرمسیری است که در آمریکا رواج دارد. وقتی این میوه را برش دهید، پنج گوشه دارد و مانند ستاره است، از این رو به این اسم شناخته می شود. گوشت این میوه ترد و آبدار است و طعم آن ترش و شیرین است در میان میوه متفاوت باشد. میوه رسیده را میتوان به صورت خام میل کرد، اما گاهی اوقات از میوه نرسیده در پخت و پز استفاده می شود. زمانی که تو یخچال زیاد بمونه آبدار بودنشو از دست میده سعی کنید تازه و رسیدشو بخورید وسط هر برشی که میزنید احتمال اینکه دونه داشته باشه هست شاید هر میوه دو یا سه تا بذر بده پس بهتر اینه بذرشم بکارید لذت ببرید!
- خیار آفریقایی – Kiwano
ممکن است اسم میوه های استوایی برای شما عجیب باشد، اما ظاهر این میوه حتی گیج کننده تر است. گوشت این میوه در حقیقت ترکیبی از مزه های میوه کیوی ، کدو سبز و خیار است. طعمش کمی ترش هست عین انار خودمون البته دقت کنید میگن یه نوع سمی تو بازار هست که رنگ پوستش سبزه قسمت نکنه به شما! منکه رنگ نارنجیشو خوردم اونطور بود دونه های عین خیار هم داخلش داره
- آتمویا – Atemoya
آتمویا ترکیبی از دو میوه مختلف است ، یعنی چریمویا و سیب شکری است. این میوه به راحتی آسیب می بیند ، بنابراین باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که گوشت میوه خاصیت خوراکی دارد و خوشمزه است. اما دانه ها این میوه برای بدن مضر هستند و باید از خوردن آن پرهیز کرد
- ساپوت سیاه – Black Sapote
درون میوه به رنگ قهوه ای یا سیاه است. وقتی میوه رسیده و آماده است، فضای داخلی میوه به این شکل می شود. بافت ، طعم و رنگ میوه مانند پودینگ شکلات است و همین باعث می شود میوه هم جذاب باشد و هم بسیار غیرمعمول.تا حالا نه دیدم نه خوردم :))
- دست بودا – Buddha’s Hand
اسم میوه های استوایی ممکن است از طبیعت نشات گرفته باشند. این میوه به نام دست بودا می باشد، با توجه به این که بودا چندین دست مختلف دارد. این میوه به عنوان میوه زینتی، دسر ها و وعده های غذایی استفاده می شود. این میوه رو اولین بار درخت و میوش رو تو نمایشگاهی تو تهران دیدم میوه واقعا قیافه جذابی داره ولی تا حالا طعمش رو نچشیدم
- کیوکاملون- Cucamelon
کیوکاملون بسیار کوچک مانند هندوانه است. آنها میوه ای خوشبو و مزه ی ترشی دارند. این میوه به صورت خام و در سالاد ها استفاده می شود. میوه خوشمزه و از همه مهتر قیافه دوست داشتنی داره آدم دلش نمیاد بخوردش تو کشور ما بعنوان هندونه موشی میشناسن
- فیجوا – Feijoas
این میوه محصول فصل پاییز است و میوه ای شیرین با طعمی شبیه نعنا ، آناناس و سیب است. طعمش جالب است بد نیست سعی کنید تو جای گرم زیاد نگه ندارید زود داخلش کرم میزنه. این میوه را نصف میکنند و با قاشق محتوای درون آن را می خورند. این میوه در اسموتی ها هم استفاده می شود.
- سورسوپ – Soursop
قسمت داخلی این میوه دارای حالت خمیری به رنگ سفید و حاوی دانه هاییست که قابل هضم نیستند. میوه ای ترش مزه است و در اسموتی ها و نوشیدنی های میوه ای استفاده می شود. داخلش عین شوگر اپل خامه ای است ولی طعمش بنظرم به اون نمی رسه حالا هر کی نظری داره دیگه!
- چریمویا – Cherimoya
ممکن است اسم میوه های استوایی مانند چریمویا را شنیده باشید، چون این میوه در سراسر جهان شناخته شده است. این میوه بافت خامه ای دارد. طعمی از ترکیب میوه هایی مانند جمله موز ، توت فرنگی و آناناس دارد عین طعم شوگر اپل است اما میوه کمیابیه و به سختی گیر میاد
- انگور برزیلی – Jabuticaba
مانند عجیب و غریب بودن اسم میوه های استوایی، این میوه به طور غیر معمول و عجیب به صورت مستقیم روی تنه درخت رشد می کند. میتوان این میوه ها را مستقیما از درخت کند و خورد. همچنین از این میوه در تهیه شراب در کشور های مختلف استفاده می شود. طعمش رو هم نمیدونم چطوره اگر نظری داشتید و یا خورده بودید تو نظرات عنوان کنید
- جک فروت – Jackfruit
این میوه گرمسیری است که بیشتر در ویتنام و تایلند تولید می شود ، طعمی که شبیه میوه هایی مانند موز ، انبه و آناناس دارد. این میوه همچنین از نظر ویتامین B ، پتاسیم و پروتئین بسیار غنی است. میوه ای که من خوردم حدود ۲۰ کیلو وزنش بود بزور بردمش هتل!! تا یک هفته خوردم تموم نمی شد.دقت کنید باید رسیدش رو بخرید کالش اصلا عطر و طعم نداره داخلش یه مایعی داره که وقتی با چاقو میزنید میاد بیرون عین چسب چول به شدت چسبنده است به حدی آزاردهنده هست که ساعتها طول میکشه با آب شسته بشه! برای بریدنش به دستاتون نمک بزنید بعد ببرید تا به دستتون نچسبه
- گاس – gac
این میوه از بیون مانند یک جک فروت کوچک است ، اما ظاهری متفاوت دارد. اسم میوه هایی استوایی مانند میوه گاس را ممکن است تا به حال نشنیده باشید، چون میوه ای کمیاب است و بیشتر در مراسمات و جشن ها استفاده می شود.
- کالامانسی – Calamansi
شکل این میوه ترکیبی بین لیمو و پرتقال است. این میوه ها اغلب سبز و نسبتاً کوچک هستند ، با این حال ، می توانید آنها را با پوست نارنجی نیز پیدا کنید.
-
کِمپِداک – Cempedak
ظاهر کِمپِداک شبیه میوه جک فروت است و ساختار داخلی این دو میوه مشابه است اما شیرین تر از میوه جک فروت می باشد. این میوه همچنین بوی بسیار قوی دارد. حتما تجربش کنید چیز خوبیه
لانگست میوه هایی گوی مانند هستند پوستی شبیه سیب زمینی دارند، اما قسمت داخلی میوه کاملاً متفاوت است. میوه ی رسیده مزه ای شیرین و طعمی مانند گریپ فروت دارد. دقت کنید این میوه رو نیز باید سریا بخورید زود خراب میشند
- لیچی – Lychee
لیچی یک میوه ی تابستانی می باشد. پوست خارجی این میوه خوراکی نیست ، اما به راحتی کنده می شود. لیچی نیز در اکثر دسرها استفاده می شود. میوه طعم لذیذی داره توی کشور چین خیلی زیاد است میتونید گیر بیاریدش
- لوکات – Loquat
میوه لوکات مانند زردآلو است. بطور غیرمعمول ، درختان لوکات در پاییز یا اوایل زمستان گل می دهند. وقتی میوه کاملاً زرد باشد ، برای برداشت آماده است. طعمش هم عین زرداۀو است اما گوشتش سفت تر است و طعمشم کمی ترش تر است خیلی خوشمزش
- مانگوستین – Mangosteen
ممکن است اسم میوه های استوایی برای برخی میوه ها برای شما آشنا باشد. این میوه در بیشتر فروشگاه های جهان یافت می شود. همچنین آبمیوه این میوه بسیار طرفدار دارد. دهه شصتیا یادتون هست عکس رودگولیت رو با ۵۰ تا عکس ارزش داشت:)) من حاضر نیستم با همه این میوه ها این میوه رو عوض کنم ! این میوه هم همینطوره هر کسی که این میوه رو خود طعمش براش یادگاری موند طعمش یکی از ماندگارترین طعم های میوه ای است که لذت میبرید ازش. باید دقت کنید تو خریدش زود کهنه میشن و خراب از پوستش میتونید تازگی آن را بفهمید.داخل اون حالت ژله ای داره بعضی وقتا داخل همون ژله ای ها بذر هست .
- مونسترا – Monstera
این میوه از دسته ی میوه های گرمسیری می باشد، و شبیه بلال می باشد. نمای بیرونی این میوه، پوسته پوسته سخت و غیر قابل خوردن است. پوست آن به رنگ سبز و گوشت سفیدی دارد. گوشت آن از نظر ظاهری بافت و طعم مشابهی با آناناس دارد. این میوه فقط مواقعی باید خورده شود که کاملا رسیده باشد. اگر اطلاعات بیشتری ازش داشتید قرار بدهید
- میوه نونی – Noni Fruit
میوه نونی بومی استرالیا ، آسیا و جزایر پولینزی است. این میوه تقریباً به اندازه یک انبه است. محتوای آنتی اکسیدانی بالای میوه نشان می دهد که ممکن است مزایایی به همراه داشته باشد. آبمیوه این میوه تلخ است ، بنابراین افراد تمایل دارند از آن به عنوان بخشی از آبمیوه یا اسموتی استفاده کنند ، این کار می تواند طعم تلخ آن را مهار کند.
- میوه اژدها – Dragon Fruit
ممکن است، اسم میوه های استوایی مانند دراگون فروت یا میوه اژدها برای شما آشنا باشد، اسم های دیگر اون هم پیتایا هم خونده میشه این میوه در سال های اخیر محبوبیت زیادی داشته است. گوشت سفید میوه به همراه دانه های سیاه آن بخشی است که خوراکی است. دانه های این میوه طعم و مزه ی آجیلی دارند در حالی که گوشت میوه تقریبا مزه خنثی دارد. انواع مختلفی هم داره مثلا نوع بنفش یا قرمز اون کمی گرونتره رنگ خفنی داره یاد لواشک های ترش میندازه ولی خب بازم میشه گفت مزش خنثی هست البته نوع قرمز باز یه مقدار طعمش نسبت به سفیدها بهتره.میگن انواع زردش که تو قاره آمریکا هست طعم بهتری دارند که من تجربشو نداشتم و نمی دونم .این میوه یکی از میوه های بسیار بسیار پرخاصیت هست چون کالری بسیار کمی هم داره برای افرادی که میخان لاغر بشند عالیه بزودی از خواص و … برای شما مطلب تخصصی میزارم تا کیفیشو ببرید
برای خرید بذر میوه اژدها می توانید در رنگ های مختلف از فروشگاه بذرکو تهیه نمایید
بذر میوه دراگون فروت بنفش | پیتایا | میوه اژدها بنفش | هلئوسرئوس
بذر دراگون فروت سفید | میوه اژدها | بذر پیتایا pitaya
- پوها بری – Poha Berry یا فیسالیس زرد
میوه ای زرد-نارنجی مانند انگور است که در داخل پوسته های نازک کاغذی رشد می کند. میوه تقریباً به اندازه یک گیلاس و شکل یک گوجه فرنگی رشد می کند ، اگرچه رنگ و داخل میوه بسیار متفاوت است. این میوه خیلی خوشمزه است ترش و ملس. داخلش دانه ای زیادی داره که ریز هستن و با میوه خورده میشه .میوه فیسالیس زرد جدیدا در کشورمان در فروشگاه دیده شده من حتی در محله های پایین هم این میوه رو در میوه فروشیها دیدم که می فروشن حتما” طعمشو تجربه کنید
- رامبوتان – Rambutan
میوه ای بیضی شکل، با گوشتی سفید و شیرین است. میوه را میتوان به راحتی با بریدن به پوست یا با ایجاد برش باز کرد. گوشت نرمی دارد. این میوه دارای پوست بسیار زیبا می باشدک آن را نسبت به سایر میوه ها متمایز کرده طعمش عین لونگان و سایر میوه های ژله ای است تقریبا”.
- بیریبا – Birbia
قسمت بیرونی میوه هنگام رسیده شدن به رنگ زرد در می آید. گوشت میوه طعمی شیرین و ترش دارد. این میوه دارای ماندگاری فوق العاده کوتاهی است که یافتن آن بسیار دشوار است.
- سیب گلی – Rose Apples
این میوه به هیچ وجه شبیه سیب معمولی نیست و شکل و اندازه آن بیشتر شبیه گلابی ای کوچک است. سیب گلی مانند سیب های معمولی مزه دار هستند و به همان روش قابل خوردن هستند. با این حال ، دانه های سیب غیر قابل خوردن هستند ، بنابراین باید هنگام خوردن میوه از این موارد اجتناب کرد.
- سالاک – Salak
این میوه در اندونزی به مقدار زیاد یافت می شود. این میوه به اندازه توت فرنگی است و طعم پیچیده ای دارد که شامل مزه هایی مانند عسل ، مرکبات و آناناس است یه کمی هم حالت اسیدی دارد البته من اینطور حس کردم.. بافت میوه اسفنجی است و برای افرادی که به آن عادت ندارند کمی غیر معمول است. با وجود این ، این میوه ای است که مردم به سرعت عاشق آن می شوند.
- سانتول – Santol
سانتول میوه ای غیرمعمول است که پوست بسیار ضخیمی دارد و گوشت سفیدی است. مزه میوه ترکیبی از طعم های شیرین و ترش است. رایج ترین روش برای خوردن میوه ، مکیدن گوشت از دانه ها است ، زیرا خمیر حاصل از میوه به شدت به دانه ها می چسبد.در کل خوردنش سخته و میوه عجیب هم هست
- سیب کاستارد یا شوگر اپل – Custard Apple
این میوه طعمی ملایم و شیرین دارد.انواع مختلفی از سیب کاستارد وجود دارد که رایج ترین آنها آفریقایی است. میتونید اون رو کشورهای شرقی نیز به وفور یافت کنید موقع خرید دقت کنید معمولا فروشندها بر طبق سلیقه شما نوع رسیده و یا کال اون رو به مشتری میدهند نوع رسیده اون رو بخرید چون کالش توش هنوز شکل نگرفته.داخلش عین خمیر مانند هست طعم بسیار لذیذ مثل موز و آناناس و … داره خیلی خیلی خوشمزس حتما” تجربش کنید.زمانی که دارید میبرید دقت کنید نوع رسیدش خیلی زود میترکه چون سنگین هستن کمی فشار بیاد از داخل متلاشی میشه و ممکنه شیرش کل کیف تون رو درگیر کنه پس با احتیاط حملش کنید
- میوه چروکیده – Ugli Fruit
میوه ugli یک میوه از خانواده مرکبات است که ترکیبی از نارنگی ، پرتقال و گریپ فروت می باشد. به این میوه میوه ی چروکیده هم میگویند، چون ظاهر نامناسبی دارد.
یانگمی – yangmei
میوه yangmei در چین بسیار رایج است و غالباً به صورت خام خورده می شود همچنین از میوه در تولید نوشیدنی های الکلی استفاده می شود. این میوه کمی بزرگتر از گیلاس است و طعم و بافت مشابهی با توت فرنگی دارد.
https://bazrco.ir/mag/%da%af%d9%84-%d8%b1%d8%b2-%da%af%d9%84-%d8%b3%d8%b1%d8%ae-%da%af%d9%84-%d9%85%d8%ad%d9%85%d8%af%db%8c-%da%af%d9%84-%d9%88%d9%8e%d8%b1%d8%af/
- گلابی خاردار – Prickly Pear
میوه کاکتوس به گلابی خاردار معروف است. این میوه در میان مردم بسیار محبوب است اما بسیاری از افراد آبمیوه این میوه را ترجیح می دهند.من به وفور این میوه را تو ایران دیدم که در فروشگاههای غیر معتبر هم حتی می فروشن البته باید تازه اش رو بخرید که طعم خوب داشته باشه.پوسته روی اون دارای تیغ های بسیار ریز است که اگر دستتون بره کمی اذیت داره درآوردنش و باید با سوزن و موچین و .. تیغش رو بکشید.تو کشورهای مختلف از آب میوه اون استفاده تهیه انواع نوشیدنی ها و ترشی دارند
- لانگان – Longan
پوسته میوه هم محکم و هم نازک است. این امر باعث می شود که پوست میوه به راحتی جدا شود.طعم واقعا لذیذی داره شیرین است. داخلش یه هسته سیاه داره وقتی گوشت میوه رو بشکافی عین چشم میشه از این رو بهش چشم گربه یا چشم اژدها هم میگند.
- سیب چوبی – Wood Apple
به نظر می رسد سیب چوبی نام خود را از پوست بسیار سخت این میوه گرفته است. پوست آن نیز اغلب به عنوان یک گلدان یا کاسه استفاده می شود. گوشت میوه می تواند به عنوان غذای طبیعی خورده شود.
https://bazrco.ir/mag/%da%af%d9%84-%d8%a8%d8%b1%da%af-%d8%a7%d9%86%d8%ac%db%8c%d8%b1%db%8c/
- برد فروت – Breadfruit
وقتی میوه رسیده شود، میتوان آن را خام خورده و از طعم شیرین و خامه ای آن لذت برد همچنین برای استفاده در دسر ها گزینه ی مناسبی است. همچنین باعث جایگزین مناسبی برای بیشتر سبزیجات نشاسته ای ، مانند سیب زمینی باشد.
- سیب آبی – water apple
سیب آب یک میوه گرمسیری است. از عطر و طعم نسبتاً ملایم یا ضعیفی برخوردار است که شباهت زیادی به یک سیب دارد ، با این حال بافت داخل آن بیشتر شبیه یک هندوانه است.
- دانه های نیپا – Nipah seeds
دانه های نیپا از نخل نیپا سرچشمه می گیرد.از همه اجزای این گیاه برای کارهای مختلف استفاده می شود. از این میوه نیز به عنوان ماده ای در دسرها استفاده می شود.
- پولاسان – pulasan
از نظر ظاهری ، بسیار شبیه میوه رامبوتان است. یک تفاوت بین این دو گونه در این است که بذر پولاسان را میتوان با خیال راحت به صورت خام میل کرد و از طعمی مشابه بادام دارد. این گیاه بومی مالزی است و میوه ها به ندرت در خارج از جنوب شرقی آسیا یافت می شوند.
- لیمو کفیر – Kaffir Lime
این نوع لیمو به عنوان لیمو مارگوت هم شناخته میشود و پوست زخمت و برجسته ای دارد. این میوه در طیف میوه های سنتی قرار میگیرد.
- باکوری – Bacuri
این میوه پوستی ترکیب از رنگ هایی مانند زرد و قهوه ای می باشد. میوه ای زیبا ، همچنین گوشت این میوه به طرز شگفت آوری خوشمزه است و طعمی شیرین و ترش دارد. همچنین این میوه در درست کردن مربا و ژله استفاده می شود.
- دوکو – Duku
دوکو در واقع عضو گونه میوه لانگست است. با این حال ، این دو ارقام مختلف محسوب می شوند. گونه های دوکو برگهای سبز و ضخیم هستند.
- میوه سافو – Safou
این میوه به دلیل داشتن کالری و چربی بسیار حائز اهمیت است ، همچنین دارای تعداد قابل توجهی از مواد مغذی است. این میوه در مناطقی که غذای محدودی دارند بسیار مهم است و می تواند منبعی برای کاهش گرسنگی باشد.
- تمشک سرخ – Salmonberry
از نظر ظاهری ، بسیار شبیه تمشک است. رنگ میوه ها می تواند متغیر باشد. میتوان این میوه ها را در رنگ های صورتی و قرمز مشاهده کرد و طعم جذابی دارد.
- سیب ستاره ای – Star apple
پوست اطراف میوه غیر قابل خوردن است و نباید آن را خورده کرد. یکی از ساده ترین راه ها برای خوردن این میوه ، برش دادن نصف میوه و استفاده از یک قاشق برای بیرون ریختن خمیر میوه است.
- میوه معجزه – Miracle Fruit
یکی دیگر از انواع میوه های استوایی. این توت غیرمعمول بسیار جالب است، زیرا گلیکوپروتئینهای موجود در آن به طعم دهنده های موجود در زبان متصل می شوند. به این صورت که تقریباً برای یک ساعت ، هر غذایی دیگر که امتحان می کنید طعم شیرینی به خود میگیرد. این ویژگی میوه می تواند طعم کاملاً جدیدی ایجاد کند. این تأثیر به این معنی است که می توانید این میوه را بخورید و سپس یک لیمو میل کنید و آن لیمو شیرین شود.
- توت فرنگی درختی – Strawberry Tree
این میوه را میتوان خورد و طعم شیرینی دارد، برخی این میوه را مانند انجیر میدانند. اگرچه ، به طور کلی طعم این میوه جالب نیست و همچنین از محبوبیت زیادی برخوردار نیست.
- لیمو انگشتی استرالیا – Finger Lime
نوعی میوه از گروه مرکبات بومی استرالیا است. به عنوان یک میوه لذیذ شناخته شده اند، همچنین به این میوه خاویار لیمو گفته می شود. هنگام جویدن، مانند یک چاشنی جذاب است.
- مدلار – Medlar
بهترین زمان برای خوردن مدلار زمانی است که میوه بسیار نرم باشد. میوه می تواند برای غذا چالش برانگیز باشد ، اما یک رویکرد این است که به سادگی سوراخی در پوست ایجاد کنید و هم دانه ها و هم از طریق آن سوراخ مکیده شوید.
- تمشک شمالی – Cloudberry
این نمونه تمشک طعمی نرم و آبدار دارد. وقتی رسیده می شوند ، طعم تند این میوه ممکن است برای بسیاری از افراد جالب باشد. وقتی که این میوه بزرگتر می شود، بیشتر خورده می شوند. چون که از بافت خامه ای تری برخوردار بوده و همچنین شیرین تر نیز می شوند. در محصولاتی مانند آبمیوه ، مربا و تارت، بستنی و پنکیک مورد استفاده قرار می گیرند.
- توت سیاه – Crowberry
یکی دیگر از انواع میوه های استوایی.به طور سنتی ، توت فرنگی ها با وعده های غذایی مانند ماهی خشک ، شیر ترش و گاو ریخته شده جفت شده اند ، زیرا توت نسبت به بسیاری از انواع دیگر انواع توت ها تنک است. همچنین از آن به بهترین شکل پخته شده استفاده می شود و وقتی میوه ها به صورت خام خورده می شوند ، طعمی ندارند.
- میوه ایمبه – Imbe
Imbe از نزدیکان میوه mangosteen است. این میوه شبیه به یک زردآلو است، دارای طعم شیرین و دلپذیری است که شبیه به زردآلو است.
- آلو ناتال – Natal Plum
آلو ناتال میوه ای بسیار خوشمزه است ، اما این گیاه از خانواده ای سمی است که همین علت باعث شده مردم از این میوه دوری کنند. تنها بخشی از گیاه آلو ناتال، خوردن آن ضرری ندارد.
- هانی بری – Honey berry
میوه مانند یک زغال اخته ای می باشد که آن را گرفته و کشیده باشند. پوست نازکی دارند و به راحتی خورده می شوند.
- کاکتوس بشکه ای – Barrel Cactus
کاکتوس بشکه ای خطرناک به نظر می رسد اما این میوه اغلب یکی از خوشمزه ترین میوه ها هستند. از این میوه در پخت و پز استفاده می شود.
- ساگوارو – Saguaro
ساگوارو گونه ای از کاکتوس ها می باشد، که در آریزونا رایج است. این کاکتوس میوه ای به رنگ قرمز روشن دارد. بیشتر اوقات از میوه برای تهیه شربت استفاده می شود، که این شربت بسیار کمیاب است.
- کوپواکو – Cupuacu
این میوه از خانواده کاکائو است و معمولاً برای نوع جدیدی از شکلات از آن استفاده می شود. از این میوه به جای دانه های سنتی کاکائو استفاده می کند. این میوه یک جایگزین عالی برای شکلات است، به خصوص برای کسانی که سعی دارند از کاکائو دوری کنند.
- خربزه پپینو – Pepino Melon
از قسمت خام این میوه برای سالاد استفاده می شود و یا به سادگی خورده می شود. بسیاری از انواع خربزه به جای پوست بنفش دارای رنگ زرد هستند. برای خوردن حتما” رسیده آن را انتخاب کنید
- پاندانوس – Pandanus
پاندانوس نوع خاصی از درخت در مناطق ساحلی اقیانوس آرام است. میوه می تواند کمی خوراکی باشد ، زیرا باید بعضی از بخش های این میوه را جدا کرد.
- آکبی – Akebi
یکی دیگر از انواع میوه های استوایی .خمیر این میوه ملایم و نرم است و طعمی شبیه به نارگیل دارد. این میوه دوره باردهی بسیار کمی دارد. این بدان معنی است که خیلی به صورت گسترده در دسترس نیست و یافتن آن دشوار است.
- آکی – Ackee
Ackee میوه ای از اعضای خانواده soapberry است. خوردن این میوه دشوار است زیرا اگر به درستی خورده نشود ، میوه می تواند منجر به استفراغ ، اغما یا حتی مرگ شود. تنها قسمت خوراکی میوه ، گوشت زرد دارد که دانه ها را احاطه کرده است.
- میوه آکیوت – Achiote
یکی دیگر از انواع میوه استوایی دانه های این میوه در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین به عنوان ادویه در غذا ها استفاده می شود. همچنین برای تهیه رنگ زرد به مواد غذایی مانند برنج نیز استفاده می شود.
- میوه پاپایا
یکی از خوشمزه ترین میوه های استوایی و گرمسیری می باشد . شکل آن شبیه به خربزه خودمان اما با ابعاد متر با وزن حدودی ۱ کیلو گرم می باشد. این میوه استوایی دارای واریته های مختلف بوده که معروفترین آنها پاپایا هلند و رد لیدی بوده. میوه پاپایا دارای خواص بسیار شگفت انگیز بوده
در اینجا میتوانید مقالات مربوط به پاپایا و خواص آن را مشاهده نمایید
خواص پاپایا برای سلامتی | مزایای سلامتی میوه خربزه درختی
پاپایا یا خربزه درختی | کاشت تا برداشت محصول
نحوه پرورش نهال کوچک پاپایا | نگهداری خربزه درختی
آموزش تصویری کاشت بذر پاپایا | کاشت بذر خربزه درختی
همچنین می توانید واریته های مختلف آن را در لینک زیر خرید نمایید:
بذر پاپایا واریته هلند | papaya varieties holland seed
بذر پاپایا رد لیدی | papaya red lady tree seed
بذر پاپایا بلک کوئست | Black guest papaya Seed
بذر درختچه خربزه درختی پاپایا (PAPAYA)
- میوه پشن فروت:
این میوه واقعا خوشمزه است طعم لذیذی دارد خصوصا نوع ارغوانی آن .حاصل این میوه از یک درخت رونده تولید می شود که معروف به گل ساعتی نیز می باشد بندرت میتوان گیاهی را پیدا کرد که م جنبه زینتی داشته باشد هم میوه بدهد این گیاه شامل آن هست گلهای زیبای آن در نوع خود بی نظیر بوده و میوه تولید شده آن بسیار مقوی و خوش خوراک با طعم لذیذ می باشد
آیا میوه های استوایی را می توان در ایران یافت؟
تقریبا درصد کمی از آنها در مغازه های بالای شهر های تهران از جمله تجریش بفروش می رسند .
نام و عکس انواع میوه ها و مشخصات آنها را چگونه می توانیم ببینیم
در مقاله ای که برای شما نوشتیم عکس و اسم آنها را با توضیحاتی که می دانستیم برای شما نوشتیم
آیا می توان این میوه های استوایی و خارجی را در ایران پرورش دارد؟
بله براحتی در مناطق گرم حتی در تهران هم میتوانید با ایجاد شرایط مناسب پرورش دهید
چگونه میوه استوایی پرورش بدهم
براحتی از طریق کاشت بذر و خرید آن از فروشگاه بذرکو می توانید
منبع : https://foodfornet.com/66-exotic-fruits-from-around-the-world-with-pictures/
۲۱ نظرات
سلام بسیار ممنون از مطالب زیبا,مفید و خوبتون
یه نکته کوچک که در متنها به چشم میخوره اشتباههای املاییه و توی بعضی عکسها اسم داخل عکس با اسم تیتر فرق داره(اشتباه املایی)لطفا متنها رو یه بار دبگه بررسی کنید.مطالب سایت بسیار زیبا و عکسها نیز بسیار جالب بود و من خیلی لذت بردم,اینکه تجربه خودتون رو نوشتین وبذرهایی که دارین رو هم گفتین خیلی جالبه.ممنون از سایت بسیار خوبتون.🌹🍤🍕🍡🍢🍦🍑🍒🍇🍍🍐🍏🍪…
سلام وقت بخیر بابت غلط املایی معذرت می خواهم چون به شخصه این مطلب را نوشتم متاسفانه غلط املایی چند تایی داشت که سعی می کنم دوباره بازبینی کرده و رفع کنم . از اینکه کامل خوندید و براتون مفید بود خوشحال شدم و همین خوشحالی شماست که به ما انگیزه کار می دهد.سپاس از شما
واقعا جذاب بود ممنونم که انقد وقت گذاشتی و با این دقت وصفشون کردی به قول معروف وصف العیش نصف العیش در پناه حق شاد و سرزنده باشی
سلام وقت بخیر مظر لطف شماست خوشحالم که از مطلب راضی بودید
بسیارعالی و مفیدبود
با سلام. خوشحالم که مطالبم مفید بوده سعی می کنم همچنان اگر میوه ای بود تجربه را قرار دهم
از خواندن این مطلب لذّت بردم.
حظِ صرفِ بعضی از این میوهها نصیب من هم شده و بدینوسیله بازآوریِ خاطرات شد.
سپاسگزار از پیگیری و ذوق هنری شما.
سلام وفت بخیر. یکی از انگیزه مسافرت شخصی بنده همین میوه ها است.میدونم که درک می کنید منظورم چیست لذت خوردن اینها و تجربه آنها در گرمای شدید استوایی غم همه چه را ازیاد می بره
خیلی جاب بود من که نمیدونستم اصلا همچین میوه هایی وجود داره
و یه نکته خوب دیگه اینکه تجربه خودتو هم نوشتی ایول دمت گرم خسته نباشی
سلام ممنون از اینکه مطلب را مطالعه فرمودید سعی می کنم هر انچه که میبینم در کشورهای مختلف را حتما” تجربم رو قرار بدهم
سلام چقدر قشنگ توصیف کردید خصوصا تجربه شخصی خودتان واقعا حظ کردم
سلام خوشحالم که مفید بوده براتون
منم چند تاشو تو تایلندخوردم دقیقا” همین مزه ها رو که نوشتید مخصوصا پاپایا .وای خدا آبش رو بگیر با چند تا میوه قاتی کن بخور در مورد اون معجون مخلوط پاپایا هم که گفتم بگو توروخدا .بگم خدا چیکارت نکنه منو یاد خاطرات خوردنش انداختی
سلام اون معجون که می فرمایید ترکیبی از پشن فروت و دراگون فروت و پاپایا و … هست خیلی خیلی خوشمزه و البته مفید خصوصا اگر خنک میل شود. میوه پاپایا من خودم عاشقش هستم خصوصا” رد لیدی طعم و عطر خاصی دارد.خدا قسمت کنه دوباره میل کنید.
سلام اینکه چه طمعی دارن بنویسید
سلام اونهایی که تجربه خوردن را داشته ام رو نوشته ام
درود و وقت بخیر خیلی عالی و مفید بود با تشکر فراوان از وقتی که گذاشتید و معرفی کردین و دست شما درد نکنه که داری کاری میکنی که جامعه ات جای بهتری برای زندگی با کیفیت باشد تشکر..
حتما همه این میوه ها رو گیر بیارم میخورم..
سلام کاش بذر همش موجود بود میخریدیم.چندتا هم که لینک داشتن موجود نبود بذرشون.خیلی ممنون از مطالب خوبتون
عالی بود و خیلی خوب گفته و توصیف شود ممنون از اینکه تجربهی خودتونو گفتید
خوب بود.من همشونو خوردم .صدرحمت ب میوه های خودمون.
خب بستگی به ذائقه و نوع عادت غذایی است. الان قورمه سبزی خودمون رو بده به یه تالندی بخوره قطعا خوشش نمیاد! ولی یه غذای پر از فلفل که ما خوشمون نمیاد رو میخوره. چون اینطوری بزرگ شدن عادت کردن. از نظر بنده خیلی از میوه هاشون واقعا طعم جذابی دارند خصوصا میوه های Mangosteen و پسن فروت و لانگست و … طعم عالی دارند.