این درخت یک گونه از جنس ارس و از خانواده سروها و بومی مناطقی از آمریکا می باشد و شباهت زیادی به درخت هایی مثل pine وسایر کاج ها دارد.درخت سرو کوهی فوق العاده جذاب با نام های مختلف از قبیل: سرو کوهی، ارس، جونیپر، هُورَس، اَورَس، اُرسا، اَریس،اَرچا و اردوج و نام هاتی دیگر انگلیسی JUNIPER نیز شناخته می شود.عمر این بونسای بسیار بالا می باشد و گاها تا 800 سال هم دیده شده و تخمین زده یم شود که حتی تا دو برابر آن هم می باشد.بونسای این درخت واقعا جذاب و دیدنی است و با حوصله و آرامش و هرس و تربیت کردن درخ بونسای سرو کوهی بسیار جالبی میتوان پرورش داد .
روش کاشت بذر سرو کوهی: روش کاشت برای خریدار بصورت کامل ایمیل خواهد شد.
برای دیدن کلیپ بسیار زیبا از بونسای سرو کوهی لطفا کلیک کنید
توضیحات بیشتر از درخت ارس یا سرو کوهی:
اُرس یا وَرس یا سرو کوهی که به نام های هُورَس، اَورَس، اُرسا، اَریس،اَرچا و اردوج نیز خوانده میشود، گونهای سرو بسیار با ارزش و دیرزیست که در مناطق کوهستانی و بیشتر در ارتفاعات بیش از 2500 متر میروید.این گونه که بومی ایران نیز هست در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز، از آذربایجان تا خراسان و به ویژه در شرق کشور و در ارتفاعات به صورت گسترده یافت میشود. اُرس بسيار پایدار و سازگار با هر نوع آب و هوا است و برگ هايش مانند دیگر گونه های سرو به شکل سوزنی می باشد. این درخت دارای عمر طولانی بیش از دو هزار سال است و در برابر بیماری ها و انگل های طبیعی بسیار مقاوم است، چنانکه آسیب انگلها تنها موجب دیسه مندی این گیاه و تنوع رخ و ریخت تنه و شاخه های آن شده اند که این خود به زیبایی و جوراجوری اشکال اُرس در گذر میلیون ها سال فرگشت انجامیده است. پراکندگی این گیاه در سطح کشور ایران دو میلیون هکتار است که بیشتر در البرز تمرکز دارد. اُرس در ایران از جمله درختان حفاظت شده به شمار میآید که قطع آن ممنوع است. از دیرباز در فرهنگ ایران اُرس و سرو نماد جاودانگی و نامیرایی بوده است. اُرس در سه گونه درختی، درختچه ای، و خزنده یافت میشود که گونه اخیر آن را میتوان در دامنه های شمالی البرز که میزان بارندگی بیشتری دارد همچون ارتفاعات سماموس و ارفه کوه یافت. منطقه شهرستانک یکی از زیستبوم های گونه درختی اُرس است که شمار فراوانی از آن را اگرچه تُنُک در خود جای داده است که از آن میان برخی بسیار کهنسال اند. گمان میرود در روزگاری نه چندان دور سرتاسر البرز پوشیده از گونه های جوراجور اُرس بویژه گونه درختی بوده است که در گذر زمان به خاطر بیش بهره برداری از انبوهی آن کاسته شده چنانکه اکنون تنها نشانه هایی از آن پوشش گسترده یافت میشود که در برخی نقاط مانند هزارمسجد یا شهرستانک و منطقه ماز -دلیچایی میتوان بازمانده هایی از آن انبوهی گذشته را جُست. در فراسوی البرز در ارتفاعات جیرفت کرمان منطقه سربیژن نیز این گیاه به صورت انبوه یافت میشود. بهره برداری از این گیاه در گذشته و اکنون رواج داشته و دارد و موارد بهره برداری شامل: به کار بردن چوب بسیار سخت و استوار و مقاوم در برابر موریانه در خانه سازی؛ بهره بردن در مصارف عطرسازی و همچنین عطاری بوده است که مورد اخیر هنوز ادامه دارد. گفتنی ست در گذشته از شاخه اُرس در لابلای پارچه های پشمی برای گریزاندن حشرات موذی چون بیداستفاده میشده است. درخت اُرس به خاطر رشد اندکی که دارد-کمتر از یک میلیمتر در سال- میتواند اگرچه با قطری به ظاهر کم عمری دراز داشته باشد ازینرو در گستره البرز و دیگر نقاط ایران وجود اُرس هایی کهنسال تا دست کم 1000 سال معمول است هرچند برخی از این درختان اُرس، مانند درخت اُرس روستای ابرسیج و اُرس شهر دیباجقدمتی چند هزار ساله پیدا کرده و به واسطه در معرض دید بودن شناس میشوند.اُرس در رشته کوه زاگرس و رشته کوه های مرکزی ایران نیز یافت میشود. این درخت در ترکی آردئچ، آتوش و آردئش و در کردی (کرمانجی) مَرخ خوانده میشود و اعراب میوه آنرا ابهل نامند.
مصارف داروئی جونیپر یا سرو کوهی juniperus
ميوه يا مخروط ماده گياه و چوب آن مصرف دارويي دارند. اثرات دارويي و طرز استعمال :
1.به عنوان مدر: عرق گرفته شده از چوب و يا عصاره ميوه اين گياه اثر پيشاب آور داشته از اين رو در درمان خيز عمومي بدن و يا ناراحتي هاي کليوي تجويز مي گردد.
2.التيام زخم ها: استعمال عصاره چوب يا ميوه گياه به شکل خارجي در موضع باعث التيام زخم هاي دير علاج مي گردد.
3.درمان رماتيسم: جويدن ميوه هاي گياه و يا مصرف عرق گرفته شده از چوب آن در درمان رماتيسم مؤثر است.
روغن سرو کوهی یا اُرس متابولیسم بدن را تحریک و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و همین امر باعث میشود که بتوانیم سریعتر با ویروسها مقابله کنیم.بیماری خاصی سرو کوهی را تهدید نمیکند ولی بهتر است مراقب سوسک زنبورمانند ،سوسک پوستخوارسرو خمره ای، سوسک پوستخوار سرو ، شپشک آردآلود سرو باشید .
جنگل های اُرس در منطقه حفاظت شده پرور مهدیشهر
طبقه بندی
ارس (Juniperus) سرده بزرگی مشتمل بر ۶۰ گونهاست که به طور گسترده در نیمکرهٔ شمالی ، از مناطق سرد و قطبی مانند گرینلند ، شمال سیبری و آلاسکا تا کوههای بلند مناطق گرمسیری انتشار یافتهاست . گونههای این سرده همیشه سبز ، به صورت درختانی بلند ، کوچک و یا درختچهای و خزنده بوده ، دیر زیستی و عمر برخی درختان آن بسیار زیاد و حتی تا بیش از ۲۰۰۰ سال میرسد. به جز گونهٔ J. deppeana معمولا پوست به فلسهای طولی از تنه جدا میشود. شاخههای پیرامونی گسترده و نا منظم هستند ، برگها فلسی و آرایش انها متقابل متلاقی و یا در چرخههای ۳ تایی ، در درختان جوان همیشه سوزنی یا نیشتری شکل ، ولی در درختان مسن به صورت یکی از دو نوع نامبرده و یا هر دو با هم دیده میشوند. معمولا دو پایه ، به ندرت تک پایه ، گلهای نر شاتونی ، به شکل تخم مرغی یا واژ تخم مرغی و بر روی شاخهها ی کوتاه انتهایی و یا محوری هستند . گل آذین یا مخروط ماده به شکل کروی و از ۳ تا ۶ فلس تشکیل شدهاست در زیر بعضی و یا همهٔ انها ۱ یا ۲ تخمک وجود دارد. مخروط کروی شکل ، شفت مانن ، غیر شکوفا و در سال اول و یا دوم از رشد خود رسیده ، فلسها ۳ تا ۶ عدد ، کم و بیش گوشتی به صورت بسته و چسبیده به هم ، معمولا موقع رسیدن به رنگ آبی تیره و یا از غبار سفید رنگی پوشیده شده و خیلی صمغ دار هستند . در داخل هر مخروط ۱ تا ۱۰ دانه گرد ، تخم مرغی و یا گوشه دار با پوشش سخت و بدون بال قرار دارد. لپه ۲ یا ۴ تا ۶ عدد میباشد.گونههای این جنس قادرند سرمای شدید و خشکی هوا را به خوبی تحمل نمایند
برخی از انواع آن:
اردوج foetidissima Juniperus
ارس Juniperus polycarpos = Juniperus excelsa
ارس چینی Juniperus chinensis
ارس چینی هرمی Juniperus chinensis L. Pyramidalis(Male)
پیرو communis Juniperus
پیرو خزنده commmunis L.ssp hemisphaerica Juniperus
ارس ژاپنی conferata Juniperus
ارس خزنده horizontalis Moench Juniperus
ارس هیبریدی Xmedia Van Melle Juniperus
چتنه oblonga Bieb Juniperus
ریسoxycedrus L.ssp oxycedrus Juniperus
مای مرز Sabina Juniperus
ارس نپال squamata D.DON ‘Meyeri‘ Juniperus
ارس ویرجینیاvirginiana Juniperus
منابع:
//forestry.about.com/od/conifers/tp/the_juniper_tree.htm
//nargil.ir/Plant.aspx?Name=juniperus-virginiana&cid=5801
https://en.wikipedia.org/wiki/Juniperus_virginiana
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D8%B3_(%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87)
Ali yazdani –
لطفا طریقه کاشت و نگهداری این گیاه را برام بفرستین
ناشناس –
درود خدمت شما.دوست عزیز روش کاشت هر محصول در همان صفحه خود محصول در تب دانلود قرار داده شده این کار را برای راحتی کاربران انجام دادیم میتوانید دانلود نمایید.توجه نمایید روش کاش بصورت فایل pdf می باشد و باید برنامه adobe reader یا برنامه های مشابه را نصب نمایید تا بتوانید فایل رو بخواند
– شاهین بهرامی –
سلام
موجود کنید
ناشناس –
با سلام
سعی خاهیم کرد این بذر را موجود کنیم