بذر انار زینتی کوتوله یا انار مینیاتوری (Punica Granatum Nana )
نام محصول: بذر انار زینتی کوتوله یا انار مینیاتوری (Punica Granatum Nana )
خانواده : Lythraceae
راسته: Myrtales
زیستگاه اصلی: جنوب غربی آسیا عموما ایران
توضیح مختصر: درختچه ای فوق العاده زیبا که تمامی امکانات و زیبایی ها رادر اختیار خود قرار داده اعم از میوه دهی، گل دهی شیپوری قرمز بسیار زیبا، برگ های ظریف و شکیل، تنه کوچک که مناسب ترین گزینه برااری دوستداران بونسای می باشد چون بدون هیچ دستکاری خود شبیه به بونسای می باشد.
توصیف انار زینتی کوتوله یا انار مینیاتوری (Punica Granatum Nana )
زیستگاه اصلی پونیکا گراناتوم نانا یا Punica granatum nana ، از ایران تا کشورهای اطراف هیمالیا میباشد. این گیاه گزینهی خوبی برای ایجاد درخت بونسای است، زیرا نهایتاً قدش به یک متر میرسد. شاخوبرگ این گیاه ذاتاً دارای پیچوخم میباشد و به همین دلیل میتوان به آن سروشکلی باستانی و مارپیچی داد. برگهای ریز این گیاه سال را با رنگ برنزی آغاز میکنند، کمکم به رنگ سبز درخشان تغییر میدهند و سال را با سایهی جذابی از رنگ زرد به پایان میبرند. برگها تا اواخر هر سال بر روی درخت باقی مانده و با آغاز فصل بهار، کمکم به جایگاهشان برمیگردند. در مناطق زیر خط استوا، این گیاه معمولاً همیشهبهار است، اما گونههای معمول این گیاه در مناطق نیمکرهی شمالی، برگریزان دارند. نهتنها ساختار و قامت این گیاه کوتاه است، بلکه گلها و میوههایش نیز کوتوله هستند. گلهای آن رایحهی شیرینی دارند و میوههایش قابل خوردن میباشند. این گیاه دیدنی و پرشاخوبرگ در سالیان اولیهی عمرش، گلهای شیپوری فرمز-نارنجی میآورد که در انتهای تابستان-پاییز میرویند. در ادامه، میوهها هستند که از پی گلها میآیند. میوهی گرد درخت انار کوتوله، حدود 5 سانتیمتر عرض دارد و وقتی برسد، رنگ پوستش قرمز میشود. هر میوه به نیم دو جین بخش جداگانه تقسیم میشود که در هر بخش نیز صد دانه یاقوت پرآب در داخل روکشهای سفید قرار گرفتهاند. دانهها با فشردگی زیادی در کنار یکدیگر قرار میگیرند. اگر درخت در منطقهای کاشته شود که دمایش در طول سال به ندرت زیر 4 درجه میآید، حتماً این میوههای مینیاتوری و جالب را خواهد آورد. اما اگر میوه هم ندهد، گلهایش آنقدر زیبا هستند که گیاه را جذاب کنند. این گیاه میتواند تا دمای 15- درجهی سلسیوس را تحمل کند. آن را در محلی قرار دهید که دچار سرمازدگی نشود و در معرض بادهای خشک قرار نگیرد. خاکی که این درخت در آن کاشته میشود، از جنس لوم غنی و سبک است. خاکِ دارای زهکشی مناسب و شرایط آبیاری نیمهخشک را دوست دارد. انار کوتوله در جو نیمهخشک رشد میکند و وقتی که جا افتاد، نیاز به هفتهای یک بار آبیاری دارد. اگرچه آنها شرایط خشک را دوست دارند، اما حتماً در دوران گلدادن و میوهدهی، میزان آبیاری را افزایش داده و دو الی 3 بار در هفته به انار آب بدهید. این درخت به شرایط آفتابی و داغ واکنش خوبی نشان میدهد. انار را در موقعیتی قرار دهید که بتواند نور خوبی دریافت کند.
مشخصات ظاهری انار زینتی کوتوله یا انار مینیاتوری (Punica Granatum Nana )
نام گیاهشناسی: پونیکا گراناتوم «نانا»
انار کوتوله یک گیاه جمعوجور است که پرورش آن به عنوان یک گیاه خانگی آسان است.
این درخت همیشهبهار بوده و در تمام طول سال، میتوانید انتظار داشته باشید که شاخههای چوبیِ انار با لایههای 2.5 سانتیمتری از برگ پوشانده شوند.
در تابستان میتوانید از گلهای استوانهای و قرمز-نارنجی و پس از آن میوههای کوچک گیاه لذت ببرید. بله، آنها خوردنی هستند اما دانههای خیلی ریزی دارند. همچنین این دانهها نسبت به انار معمولی، شیرینی کمتری دارند. انار کوتوله را بیشتر به عنوان یک گیاه تزئینی نگاه کنید.
درختی زیبا و کوچک، دارای برگها، گلها و میوههای ریزاندام
شاخوبرگ پرپیچوخم و جذاب
انتخابی خوب برای ایجاد درخت بونسای
تولید میوههای جالب و دارای رنگ قرمز/قهوهای
میتوان از این گیاه، درخت بونسای خوبی درست کرد، زیرا برگها و گلها و میوههای ریزی داشته و ذاتاً پیچوخمهایی در شاخوبرگش دارد که شکل بونسای را در ذهن تداعی میکنند.
این گیاه به صورت بومی در مناطق مدیترانهای و آسیا وجود دارد و حقیقتاً حیرتانگیز است.
در مصر باستان، انار کوتوله را یک گیاه مقدس میدانستند که میبایست پرستیده میشد.
درختچهی برگریز
ذات جمعوجور و گرد
گلهای شیپوریِ قرمز-نارنجی
میوههایی قهوهای در فصل پاییز
خودش را بارور میکند
ارتفاعش به 90 الی 120 سانتیمتر میرسد
قرارگرفتن در معرض نور کامل آفتاب را دوست دارد
خاک بارور و دارای زهکشی خوب را ترجیح میدهد
شاخههای قرارگرفته در مسیر را در فصل بهار حذف کنید
گیاه را در تمامی اوقات مرطوب نگه دارید (هرچند اگر در اواخر بهار بگذارید که مقداری خشک بماند، میتواند گلهای بهتری را به عمل بیاورد، اما هیچگاه نگذارید که خشکیِ کامل را تجربه کند)
مقاومت خوب در برابر بیماری
موقعیت به دور از سرمازدگی را ترجیح میدهد
اگر آن را در گلدان میکارید، موارد عمیق را ترجیح میدهد
کاشت و پرورش انار زینتی کوتوله یا انار مینیاتوری (Punica Granatum Nana )
مقداری نور به آن بتابانید. گیاهی که شکوفه نمیدهد، نور کافی را دریافت نکرده است. درختتان را در جایی قرار دهید که نور کافی و مقداری از تابش مستقیم آفتاب را دریافت کند. اگر بتوانید در فصل تابستان آن را به محیط بیرون انتقال دهید، عالی است. اما در شبهایی که دما زیر 10 درجهی سانتیگراد است، آن را به داخل خانه بیاورید.
شکوفه دارید، اما میوه ندارید؟ شاید باید عملیات گردهافشانی را انجام دهید. درختهای میوه که در محیط بیرون رشد میکنند، به صورت طبیعی توسط باد یا حشراتی که گردهها را از یک گل به گل دیگر حمل میکنند، گردهافشانی میشوند. اما اگر گیاهتان را در داخل خانه نگه میدارید، میبایست عملیات گردهافشانی با دخالت مستقیم خودتان انجام گیرد. نگران نباشید؛ این کار آسان است.
نحوهی گردهافشانی: با استفاده از یک قلمموی نقاشی تمیز و کوچک، بر روی پرچم موجود در مرکز گلها ضربه بزنید و از یک گل به گل دیگر بروید تا گرده در اطراف پخش شود.
گیاهتان را هرس کنید. هرسکردن درخت انار به آنها شکل داده و جمعوجوربودنشان را حفظ میکند. همچنین با این روش باعث میشوید که غنچههای بیشتری روییده شوند. هرسکردن را در بهار انجام دهید، چوبهای قدیمی و شاخههای بلند جانبی را جدا کنید. اگر به هرسکردن سالیانهی گیاه عادت کنید، میبینید که خیلی کار سختی نیست.
در بهار گلدان را تعویض کنید. وقتی که ریشههای انار گلدان را پر کردند، آن را تعویض کنید. در این شرایط، گلدانی که فقط یک سایز بزرگتر است را انتخاب کنید. از گلدانی استفاده کنید که سوراخ تخلیه دارد تا آب زیادی در آن جمع نشود و ریشههای گیاه پوسیده نشوند.
نکات مراقبتی دربارهی انار کوتوله
اصالت: مناطق مدیترانهای
ارتفاع: تا حدود 90 سانتیمتر. درختهای بونسای انار در قد کوتاهتری متوقف میشوند.
نور: شرایط نورگیر تا آفتاب کامل
آب: مرطوب نگهداشتن خاک به صورت یکنواخت
رطوبت: رطوبت معمولی اتاق
دما: دمای معمول اتاق در محدودهی 16 الی 24 درجه
خاک: هر مخلوط گلدانی که خوب باشد
کود: هر دو هفته از شروع فصل بهار تا پاییز به آن کود مایع و متعادل بدهید که با حجم مساوی از آب رقیق شده است.
تکثیر: نوک ساقهها به مقدار 7.5 الی 10 سانتیمتر بریده شده و عموما در بهار کاشته میشوند ولی در هر فصلی در خزانه در دمای 20 درجه میتوانید بدون سرمادهی بذرها را کشت کرده و جوانه زنی کنید و بعد از بهبود دما در محیط خارج ، به بیرون انتقال دهید.
آموزش کاشت:
ابتدا بذرها به مدت 24 ساعت درون آب ولرم قرار دهید سپس لابلای دستمال مربوط تمیز قرار داده و دستمال را درون زیپ پک یا قوطی درب بسته قرار داده به مدت 30 الی 40 روز درون یخچال قسمت جامیوه ای قرار دهید
سپس بعد این مدت بذرها را خارج کرده و درون یک خاک سبک به عمق یک سانتی متر فرو برده آب پاشی کرده و آن را کاشت کنید میتوانید از لینک زیر برای کاشت نیز کمک بگیرید
نمونه فیلم هایی از بونسای انار :
– مهدی سیاوشی –
درود.طرز کاشتش رو میگین
ناشناس –
درود خدمت شما.چنانچه عضو سایت باشید میتوانید درهمین صفحه در قسمت تب ” دانلود” کلیک کرده و. درا نتهای صفحه فایل pdf را دانلود نمایید.دقت نمایید هر بذر اندازه دو برابر قطرش زیرخاک باشد
هادی ماکویی –
با سلام. آیا بذرها نیاز به رفع دوره سرمایی دارن یا نه و اگه دارن چه مدت؟
ناشناس –
درود خیر احتیاجی ندارد
– مهدی سیاوشی –
درود.من این بذرو چن وقت پیش از شما خریداری کردم.میخواستم بدونم زمان کاشتش کیه.؟!
ناشناس –
درود شما هر زمانی در دمای 20 درجه میتوانید این بذر را کاشت کنید.
– مهدی سیاوشی –
درود .الان هم میشه کاشت؟
ناشناس –
درود بله برای کاشت در نظر بگیرید فضای کاشت دمای حدودی 20 الی 25 درجه باشد ثابت
Hamzeh mahmoudi –
باسلام. میخواستم بدونم هر دانه بذر را باید جداگانه کاشت؟ یا می توان چسبیده به هم کاشت؟ چه تفاوتی دارد؟ با تشکر
ناشناس –
درود فاصله حدود 5 سانتی متر برای هر بذر را رعایت کنید زمانی که بزرگ شدن جدا کنید
مصطفی –
سلام میخواستم بدونم بعد از چهل روز اگر بذر ها جوانه نزدن باید چیکار کرد ؟دیگه جوانه نمیزنن
ناشناس –
درود این بذرها در عرض یک ماه باید جچوانه زنی کنند اگر جوانه زنی ایجاد نشد در یک بستر مجدد کاشه آن را مرطوب کرده و روی آن را با مشمبا فریزر بسته به مدت یک ماه درون یخچال در قسمت جامیوه ای قرار دهید سپس مراحل را اجرا کنید
Amirreza elmi –
سلام
یا موجودی را زیاد کنین یا اینکه حداقل تعداد سفارشها رو کم کنین
اینطوری که نمیشه خرید
ناشناس –
درود خدمت شما بذر این درخت موجود می باشد میتوانید خرید بفرمایید از مشکلی که بوجود امده بود عذخواهی میکنیم
Amirreza elmi –
خیلی ممنونم بابت سایت بسیار خوبتون
امین –
سلام
طی چه مدتی این گیاه به شکل تصویر بالا در میآید؟
ناشناس –
درود بالای دو سال
حمید –
با سلام من چند روز پیش بذر درختچه انار مینیاتوری رو ازتون خریدم می خواستم بدونم این درخت به طور طبیعی بیش تر از یک متر رشد نمی کنه با باید مراحل تبدیل به بونسای رو روش انجام بدیم تا بلند در نشه؟
ناشناس –
درود خدمت شما این درخت از نوع کوتوله میباشد و بیشتر از یک متر نمیشود نژادش به همین صورته
hamid –
با سلام من چند روز پیش بذر انار مینیاتوری رو از شما خریدم می خواستم بدونم این درختچه به طور طبیعی بیشتر از یک متر بلند نمیشه با باید روش عملیات بونسای انجام بدیم که بلند تر نشه؟ ممنون
ناشناس –
درود خدمت شما خیر این واریته کوتوله می باشد
– Mohammad hossein Ardaghi –
سلام بر شما
من بذر این گیاه رو خریدم و کاشتم
پس از حدود ۲ هفته جوانه زده و حدود ۷ سانتی متر بالا اومده
میخواستم بدونم این بذر رو کی از محل کاشت بیرون آورم
با تشکر از محبتتون
ناشناس –
با سلام
اجازه بدهید گیاه قوی تر شده و در فرصت مناسب انتقال دهید به گلدان .در زمان انتقال هم باید با خاک همراه دور ریشه کمپلت انتقال دهید