بذر کاکتوس اچینوسرئوس کارمننسیس لاکوئستا (ECHINOCEREUS carmenensis La Cuesta)
- خانواده: کاکتوس
- اصالت و زیستبوم: لاکوئستا، پاسو سیرا دل کارمِم و کواهویلا از کشور مکزیک
- توصیف: اچینوسرئوس کارمننسیس به عنوان یکی از گونههای محلی پرشمار در دستهی اچینوسرئوس ویریدیفلوروس قرار میگیرد که با توجه به خارهای زردرنگ، فشرده و کندش و همچنین گلهایی که رایحهی شکلات دارند از سایر موارد جدا میشود. تعدادی از جوانههای نابالغ با کرکهای سفید و انعطافپذیر پوشانده میشوند. خارهای زرد-سفید تنها در زمانی تولید میشوند که ارتفاع گیاه به 2-3 سانتیمتر برسد. پایههای گیاهان مسنتر معمولاً کمربندی از کرک سفید را نشان میدهد که خارهای معمول در بالای آن قرار دارند. البته تمامی جوانهها این مرحلهی کرکی را از خود نشان میدهند.
نکاتی در مورد کاشت
کاشت: در زمینهی کاشت، این گیاه بدون مشکل بوده و در صورتی که دورهی استراحت کافی برای آن در زمستان فراهم شود، معمولاً گلهای سبزرنگ و کوچک خود را نشان خواهد داد. آنها گیاهان کوچک با گلهای معطر هستند و بهتر است که این گلها در نزدیکی دماغه رشد کنند. نمایش کاکتوس در قفسهها کار مناسبی است، زیرا آنها را از زمین دور کرده و نمیگذاریم که جوندگان و حلزونها به آن نزدیک شوند.
خاک: از زیرلایهی دارای قابلیت رسوخ عالی و مادهی ارگانیک (تورب، حمص) برای آن استفاده کنید.
تعویض گلدان: هر 2-3 سال فرایند تعویض گلدان را انجام دهیم. باید از گلدانی با عمق کافی استفاده کنید تا توان نگهداری تاپ روت در گیاه را داشته باشد. از آنجایی که کاکتوس به پوسیدگی حساس است، در صورت قرار گرفتن در گلدان کوچک با کمپوست بسیار متخلخل میتواند به پوسیدگی تحریک شود. از گلدان دارای زهکشی مناسب بهره بگیرید.
آبیاری: آبیاری را به صورت پراکنده در حدفاصل فروردین تا آبان انجام دهید. آن را در زمستان خشک نگه داشته و دمایی بین 5 الی 15 درجهی سانتیگراد را برایش فراهم نمایید. در دورهی استراحت رطوبت هوا را از آن دریغ کنید! باید در زمینهی آبیاری دقت کنید، زیرا در صورت دریافت آب و سایه به میزان زیاد، متورم و نامنظم خواهد شد.
نور: در محیط بیرون به نور روشن آفتاب، آفتاب فیلترشده یا سایهی بعدازظهر نیاز دارد. در محیط درونی نیز نور روشن و مقداری نور مستقیم آفتاب را میخواهد. اگر به مدت زیاد در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد، احتمال سوختگی آن وجود دارد. در نور شدید رنگ آن به برنزی تغییر پیدا خواهد کرد و در این صورت، گل و خار به میزان زیاد روی آن تولید میشود.
جانسختی: آن را در زمستان خشکتر و خنک نگه دارید. در برابر سرما بسیار مقاوم بوده و در دورههای زمانی کوتاه میتواند دمای منفی 10 درجه یا کمتر را تحمل کند.
کودرسانی: در طول فصل رشد، خاک را با استفاده از کود غنی از پتاسیم و فسفر و دارای نیتروژن پایین تغذیه نمایید؛ زیرا نیتروژن به رشد گیاهان ساکولنت کمکی نمیکند و آنها را بیش از حد نرم و آبدار خواهد کرد.
بیماریها و آفات: این کاکتوس میتواند تعدادی از حشرات را به خود جلب کند، اما گیاهانی که شرایط خوبی دارند قاعدتاً عاری از هرگونه آفت میمانند، علیالخصوص اگر در مخلوط خاک معدنی پرورش داده شده و از تهویه و نور خورشید کافی بهره بگیرند. درهرحال مواظب عنکبوتهای قرمز و شپشک باشید.
تکثیر: از طریق بذر یا قلمه (در صورت وجود) انجام میگیرد. دانهها در فصل بهار طی 7 الی 14 روز و در دمای 21 الی 27 درجهی سانتیگراد جوانه میزنند. پوشش شیشهای را به تدریج و با رشد گیاه جدا نمایید. تهویهی کافی را فراهم کرده و گیاهان جوان را در معرض نور کامل آفتاب قرار ندهید. جوانهها نباید دست زده شوند مگر اینکه ریشهشان به صورت کامل شکل گرفته باشد. پس از شکلگیری ریشه به صورت کامل، میتوانید هر کاکتوس را به صورت جداگانه در گلدانهای کوچکتر بکارید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.