بذر افوربیا استلاتا یا یوفوربیا استلاتا Euphorbia stellata seeds
بذر افوربیا استلاتا یا یوفوربیا استلاتا Euphorbia stellata seeds
خانواده: یوفوربیاکائه (فرفیونیان)
اصالت: کِیپ شرقی (نواحی پورت الیزابت، آلبانی و پدی) از کشور آفریقای جنوبی
زیستبوم: این گیاه در میان علف و سنگریزهها رشد میکند. همانطور که نام اصلی این گیاه نشان میدهد، شاخههای آن از میان غدهی برآمده بیرون آمده و دمر بر روی زمین میافتند.
افوربیا استلاتا یا یوفوربیا استلاتا گونه ای خاص و غده ای می باشد در نظر داشته باشید خانواده افوربیاها از سری هایی هستند که هم جزو کاکتوس ها بوده هم ساکولنت ها و در این مورد ما نیز این گیاه را در منابع نتوانستیم تشخیص دهیم که جزو کدام گروه هستن. در کل این گونه جزو گرانترین گیاهان به خاطر کمیاب بودن هستن تنه های جالب شبیه به بونسای که کاملا قطور بوده و همین امر شکل فوق العاده جالبی به گیاه داده و شامل گیاهان کلکسیونی علاقمندان شده است
توصیف افوربیا استلاتا یا یوفوربیا استلاتا Euphorbia stellata seeds
این گونه از نظر بدنه شباهت زیادی به همخانوادهی خود یوفوربیا اسکواروزا دارد.
تنهی اصلی: ساقهی کوتاه و مخروطی به همراه ریشهی کلفت و تربشکل گیاه یک تنهی چوبی با ارتفاع 5 الی 15 سانتیمتر و قطر 6-7 سانتیمتر (یا بیشتر) را شکل میدهد. این ارگان به عنوان مخزن آب زیرزمینی محسوب میشود، زیرا مقاومت زیادی در برابر خشکسالی دارد. در نمونههای کاشتهشده این قسمت از دل خاک بیرون میزند و میتوان آن را با چشم مشاهده نمود و خیلی از افراد به همین دلیل سراغ کاشت این محصول میروند.
شاخهها: این شاخهها تا 15 سانتیمتر طول و 14 میلیمتر عرض دارند، به شکلی مسطحشده قرار دارند، دو دنده در میانشان مشاهده میشود، رنگشان سبز تیره است و علامتهایی سفیدرنگ روی بدنهی آنها وجود دارد. لبههای شاخه نیز دندانهدار بوده و میان هر دو دندانه 6 میلیمتر فاصله وجود دارد.
خارهای قاعدهمند: به صورت جفتی، مدور و کاملاً جدا از یکدیگر تا طول 4 میلیمتر مشاهده میشوند.
گل: رنگ آن زرد و متمایل به سبز بوده و پایک یا ساقهی گل 5 میلیمتر طول دارد. غدد حاوی نکتار تخممرغی و زردرنگ هستند.
میوه: ابعاد آن 3*5 میلیمتر بوده و به شدت لایهلایه است.
دانه: ابعاد آن 2 در 1.7 میلیمتر بوده و شکل بیضوی دارد.
نگهداری افوربیا استلاتا یا یوفوربیا استلاتا Euphorbia stellata seeds
افوربیا استلاتا به عنوان یک گیاه تزئینی کاشته شده و از محصولات مورد پسند مشتاقان ساکولنت محسوب میشود. کاشت این گیاه همانند سایر واریتههای غدهدار یوفوربیا میباشد.
نرخ رشد: این گونه رشد کندی دارد، اما میتوان با فراهمسازی آب، حرارت و کود کافی در طول دورهی فعال رشد، سرعت این فرایند را تا حدی افزایش داد. البته اگر رطوبت بیش از حد فراهم شود احتمال پوسیدن وجود خواهد داشت و در صورتی که محصول در دوران استراحت باشد به آب زیاد نیاز ندارد.
خاک و گلدانها: این گیاه به گلدانی نیاز دارد که سوراخ تخلیهاش بزرگ باشد. همچنین مخلوط خاک گیاه باید اجازهی عبور هوا به میزان کافی را بدهد و عمدتاً از مواد غیرارگانیک نظیر خاک رس، پومیس، ریگهای آذرین و تنها مقدار اندکی از تورب یا خاک برگ تشکیل شده باشد.
کودرسانی: این گیاه به رژیم کود عالی در تابستان احتیاج دارد. از یک کود کاکتوس و ساکولنت عالی با میزان پتاسیم بالا و دارای تمامی مواد ریزمغذی لازم یا کودهای آهسته رهش بهره بگیرید.
نوررسانی: این گیاه تحمل فوقالعادهای در برابر گرما دارد و نور کامل آفتاب و سایهی خفیف را میپسندد. محصولی که در سایه پرورش داده شده باید به تدریج زیر نور کامل آفتاب برده شود و در غیر این صورت و با جابجایی ناگهانی، دچار آفتابسوختگی خواهد گردید. در صورتی که گیاه زیر نور آفتاب قرار بگیرد، رنگ آن واضحتر خواهد شد.
آبرسانی: در طول فصل فعال رشد به صورت مداوم گیاه را آبیاری کنید. نباید بگذارید هیچ میزان از آبی پیرامون ریشه بماند. آن را در زمستان کاملاً خشک نگه دارید. درهرحال این فرفیون میتواند خشکی را تحمل کند و حتی در خاکهای ضعیف و خشک هم رشد نماید، هرچند که بهتر است آن را در خاک غنی از مواد مغذی و با آبیاری منظم پروش دهید.
جانسختی: برخی گونهها توان تحمل سرما را دارند. این فرفیون دماهای تا منفی 6 درجه را تحمل میکند. در هر صورت اگر حرارت و نور خورشید کافی را برای گیاه فراهم نکنید، به دشواری میتوانید بهترین شمایل و عملکرد محصول را مشاهده نمایید.
پوسیدگی: پوسیدگی در یوفوربیاها مشکل بزرگی محسوب نمیشود، البته اگر آبرسانی و هوارسانی به درستی انجام بگیرد. اگر شرایط اینگونه نباشد، قارچکشها هیچ کمکی نخواهند کرد.
نگهداری: هر دو سال گیاه را تعویض گلدان کرده و شاخههای مرده را اصلاح کنید.
خطرات شناختهشده: صمغ گیاه سمی بوده و میتواند خارش پوستی و ناراحتی کلی ایجاد کند و باید گیاه را با احتیاط دست بزنید، علیالخصوص اگر قصد هرس کردن آن را دارید.
کاشت و تکثیر افوربیا استلاتا:
تکثیر: این گیاه میتواند با استفاده از بذر یا قلمه تکثیر شود. بهتر است که جوانه را رها کنید تا بزرگتر شود و اگر ریشهی آن مدفون نشود رشد سریعتری خواهد داشت. گیاه میتواند با قلمه زدن از شاخه تکثیر شود که بدین صورت رشد کرده و گل خواهد داد. زمانی که رشد شدت گرفت، قسمت سبز بالای شاخه باید مجدداً چیده شود تا گیاه به ایجاد تنهی اصلی تحریک شود. برخی گیاهان در صورتی که از طریق بذر پرورش داده شوند، تنهی قطور و اصلی را به شکلی متقارن میسازند اما در صورت قلمهزنی تنهی دارای اعوجاج و انحنا را شکل میدهند. اگر یک شاخه را جدا کردید، حتماً چند روز آن را رها کنید تا خشک شود و زخمهایش بهبود بیابد (گیاهان بریدهشده به زودی و پیش از اینکه ریشه بزنند پوسیده خواهند شد). آن را بر روی خاک خوابانده و انتهای ساقه را به صورت جزئی داخل بستر فرو کنید. سعی کنید قلمه را به نوعی سرپا نگه دارید تا ریشهها بتوانند به سمت پایین رشد کنند. بهتر است که قلمه را بشویید تا صمغها زدوده شوند.
– علیرضا بیدویی نژاد –
سلام طریقه کاشت این بذر رو میگین؟
من طبق دستورالعملی که تو فایل پی دی اف بود رفتم و موبه مو انجام دادم ولی جوانه نزدن. روش دیگه ایی هست که بهم بگین
ناشناس –
با سلام وارد صفحه اصلی سایت شوید/ستون سمت راست آخرین آموزشها/روی نمایش آخرین آموزشها کلیک کنید/نحوه کاشت و پرورش بذر کاکتوس ها مطالعه شود قبل کاشت به مدت 7 الی 10 روز درون یخچال قسمت جامیوه ای قرار دهید سپس خارج و یک روز استراحت و سپس کاشت کنید
سیدمحمدمهدی موسوی نژاد –
سلام وقت بخیر
گیاه جالبی بنظر میاد. قوه نامیه این بذر بالاست؟
بذرها آماده کاشت هستند؟
ممنون
حامد کرمانی –
سلام
من نه عدد از این بذر گرفتم و با رعایت همۀ شرایط کاشتم ولی بعد از یک ماه هیچکدام جوانه نزده. بستر کوکوپیت و پیت ماس با پرلیت، رطوبت 80-100 درصد، دما بین بیست تا بیست و پنج. بذرهای دیگه ای که گرفته بودم رو در همین بستر کاشتم و با نرخ قابل قبولی جوانه زدند؛ پیشتر هم کاکتوس زیاد کاشتم و تازه کار نیستم. راهنمایی بفرمایید باید چکار کنم.
محمد –
ببخشید این سوال ها جوابشون و ندادینبفهمیم میشه شما قدرت فروش و صحبت و نوشتن بالا دارینبی زحمت جواب نظرات و بدین ببینیم یالااقلبذارید ببینیم