بذر کمیاب کاکتوس زیبای اچینو سرئوس ریجیدیسیموس (Echinocereus rigidissimus)
نام محصول: بذر کمیاب کاکتوس زیبای اچینو سرئوس ریجیدیسیموس (Echinocereus rigidissimus)
خانواده: کاکتوسهااصالت: اصالت: آمریکا (جنوب شرقی آریزونا، جنوب غربی نیومکزیکو)، مکزیک (شمال سونورا، شمال غربی چیهواهوا)
نامهای دیگر:کاکتوس خارپشت، کابزا دویجوتوضیح مختصر: این نوع کاکتوس به خاطر نوع گل دهی فوق العاده دیدنی خودش طرفدار بسیار زیادی دارد کافی هست که فقط یکبار گلدهی آن را مشاهده کنید تا پی به گفته های این حقیر ببرید.
مشخصات کاکتوس زیبای اچینو سرئوس ریجیدیسیموس (Echinocereus rigidissimus)
زیستبوم: بر روی تپه دانه، تپهی عمیق و باریک شیبدار، مراتع نیمهبیابانی، جنگلهای بلوط، چاپارل داخلی و لایههای آذرین، در ارتفاع 1200-1600 متر رشد میکند. به اشتباه گزارش شده که این گیاه به زیستبوم سنگ آهک علاقه دارد؛ این گونهها خیلی به خاک آهکی علاقه ندارند و معمولاً در خاکهای آهکی و اسیدی عملکرد ضعیفی برجا میگذارند.
نکته: اچینوسرئوس ریجیدیسیموس فاقد خارهای مرکزی میباشد و به گروه اچینوسرئوس ریچنباچی تعلق دارد. درحالیکه گروه اچینوسرئوس پکتیناتوس، حداقل دارای درختچههایی از خار مرکزی مرئی میباشد.
توصیف: یکتکه (به ندرت شاخه خواهد داشت)
ساقه: شق، کوتاه و استوانهای با ارتفاع 20 الی 30 سانتیمتر و عرض 4-11 سانت
دندهها: بین 18-23 عدد، اندکی موجدار
خار: بدون خار مرکزی؛ دارای 16 الی 22 عدد خار شعاعی و شانهای سفت، فشرده، صاف یا اندکی دارای انحنا به سمت ساقه میباشد که رنگهای قرمز-قهوهای، صورتی روشن، یا صورتی و سفید در نوارهای رنگی یکیدرمیان حول ساقه دارند و درازایشان به 5-10 سانتیمتر میرسد. گیاهان بالغ در نور خوب میتوانند خارهای قرمز و صورتی عمیق داشته باشند که حول ساقه شکل میگیرند. رشد هرسالهی این کاکتوس با نوارهای رنگی متفاوتی از خارها مشخص میشود و به همین دلیل آن را تحت عنوان رنگینکمان آریزونا هم میشناسند.
گلها: صورتی روشن با گلویی به شدت کمرنگتر دارای طول 6-7 سانتیمتر و قطری که نهایتاً به 10 سانتیمتر میرسد. این گل در اواخر بهار و تابستان شکوفه میزند.
میوه: کروی، رنگ متمایل به سبز یا بنفش تیره که به قهوهای نیز نزدیک میشود؛ بدن این میوه به شدت خاردار بوده و 3 سانتیمتر قطر دارد، گوشت آن سفید است و 3 ماه پس از شکوفهزنی، میوه میدهد.
کاشت: پرورش اچینوسرئوس ریجیدیسیموس خیلی راحت نیست، اما وقتی که رشد کرد خیلی فعال میشود. به شدت به آب زیاد حساس است و به راحتی میپوسد، پس نیاز به زهکشی خوبی دارد. کمپوست خنثی و اندکی متمایل به اسیدی را با شن فراوان ترجیح میدهد. بهتر است که با استفاده از آب باران آن را آبیاری کنید و هرچند وقت یکبار به آن آهن مخصوص خاک اضافه کنید. در تابستان آنها هوای بیرون و نور آفتاب احتیاج دارند. وقتی که هوا گرم است، آنها را خوب آبیاری کنید. برای دستیابی به خارهای خوشرنگ آن را زیاد در معرض آفتاب قرار دهید. در زمستان آن را در شرایط خنک، پرنور و صدالبته خشک قرار دهید. مقاومتش در برابر سرما زیاد است و میتواند در دورهی زمانی کوتاه تا دمای 12- درجه و حتی پایینتر را نیز تجربه کند. در اقلیمهای ملایم، اگر آنها را در خاک دارای زهکشی خوب و خارج از گلدان بکارید، رشد خوبی دارند.
تکثیر: بذر.
منبع: cactus-art.biz
کاشت کاکتوس
برای دیدن لینک آموزش کاشت بذر کاکتوس می توانید از لینک زیر کمک بگیرید روی لینک کلیک کنید:
پروانه خداوردی –
نحوه کاشت کاکتوس ا
چینوسریوس ومدت سبر شدن ان چقدر است ممنون هستم
ناشناس –
درود خدمت شما نحوه کاشت هر محصول قرار داده شده .تقریبا 1 ماه
– شاهین بهرامی –
شش تا بذر کلا موجوده و حد اقل رو زدید 7 عدد
نمیشه انتخواب کرد
ناشناس –
با سلام موجودی را چک خواهیم کرد و در صورت موجود بودن شارژ خواهیم کرد
علی امیری –
چه وقت بعد از جوانه زدن بذرها میتوان پلاستیک را از دور انها باز کرد؟
چه زمانی بعد از سبز شدن بذرها انها را زیر نور افتاب بذاریم؟
ناشناس –
با سلام
بعد از جوانه زدن مراقب ناراحتی های قارچی باید باشید هر 15 روز یکبار با محلول قارچ کش کاربندازیوم جوانه ها باید قارچ کشی شوند البته دوز کم. اگر جلبکی دیدید روی ؟آن را شنگ ریزه کوچک ریخته تا از بین برود هر از گاهی بصورت کم نایلون باز شود تا هوا تعویض کردد (هر روز یکی دوبار به مدت چند دقیقه) به محض سبز شدن آنها را درمکانی با نور متوسط قرار دهید تا نوردهی انجام شود