بذر شمعدانی پاکوتاه پر گل هلندی رنگ سفید (Pelargonium hortorum F1 Maverick White)
بذر شمعدانی پاکوتاه پر گل هلندی رنگ سفید (Pelargonium hortorum F1 Maverick White)
خانواده: GERANIACEAE
نام علمی: Pelargonium hortorum F1 Maverick
چرخهی عمر: چندساله
یکی از گیاهانی که در اکثر مناطق پاسخ گوی خوبی برای بالکن و منازل شما می باشد گیاه شمعدانی می باشد این گیاه دارای ارقام مختلفی می باشد.رقم ماوریک یک واریته بسیار پر گل و انبوه از گل بوده که اگر مراقبت خوبی بعمل آید حتی در افراد مبتدی تا 5 شاخه در هر گلدان گلدهی می کند و اگر در گلخانه نگهداری شود تا 10 شاخه نیز گل می دهد.این واریته پاکوتاه بسیار زیبا دارای رقم های بسیار متنوع و زیبایی هست که میتوانید انواع رنگ های آن را از سایت خریداری کرده و با ترکیب رنگها مناظر شگفت انگیزی را در دکوراسیون منطل خود ایجاد کنید.رنگ مورد نظر این تایپیک رنگ سفید است این رنگ تمام سادگی و لطافت فرد مورد علاقه رو نشان می دهد سفید همیشه یک رنگ عامه پسند بوده که ظاهر ساده اما بسیار زیبا و آرام بخشی در شما ایجاد خواهد کرد
بستری ترکیبی زیر را تهیه کنید:
بستر کاشت بذرها :
پیت ماس 50 درصد + 50 درصد کوکوپیت
یا 50 درصد پیت ماس + 30 درصد خاک + 20 درصد ماسه
یا 60 درصد خاک باغچه+ 20 درصد کود دامی+20 درصد ماسه
بذرها را قبل کاشت به مدت 6 ساعت درون آب ولرم قرار داده (اگر این کار را هم انجام ندهید مشکلی ایجاد نمی شود )
سپس گلدانی تهیه کرده که دارای سوراخ ته آن باشد .بستر کاشت را مخلوط کرده داخل گلدان بریزید بنا بر سلیقه میتوانید رنگهای مختلف بذرها را مخلطو کرده در فواصل مشخص قرار دهید یا هر گلدان را یک بذر قرار دهید.بذرها را روی بستر پخش کرده روی آن را با یک لایه نازک سنگ ریزه یک میلی متری یا دو میلی متری پرلیت پخش کرده تا رطوبت را افزایش و از حرکت بذرها بعد از آبیاری جلوگیری کرده..با آب پاش خوب اسپری و مرطوب و کمی خیس کنید (سعی کنید دمای آب ملایم باشد) و روی آن یک لایه نایلون سیاه بکشید (بذرهای شمعدانی احتیاج به نور برای جوانه زنی ندارند) همچنین با کشیدن نایلون سیاه میتوانید رطوبت را به 100 درصد رسانده و عملکرد بذرها را در جوانه زنی تقویت کنید
دمای مطلوب : گلدان را در مکانی با دمای 22 الی 25 درجه قرار دهید توجه کنید دما شرط اول جوانه زنی می باشد حتما با دماسنج دمای مطلوب محل را بررسی کرده اگر دما بیش از این باشد شرایط را برای ایجاد قارچ و علفهای هرز مهیا میکنید و اگردما کمتر باشد نرخ جوانه زنی کاهش پیدا می کند.
هر روز به بستر کاشت سر کشی کنید چنانچه رطوبت در بستر کاهش یافته بود مجددا با آب پاش اسپری کنید
مدت جوانه زنی: معمولا بین 3 الی 7 روز بذرها جوانه زنی خواهند کرد زمانی که جوانه زنی شروع شد آنها احتیاج به نور ملایم خواهند داشت نایلون سیاه را میتوانید برداشته یک نایلون فریزر شفاف روی آن کشیده و یک سوراخ کوچک در نایلون ایجاد کرده تا رطوبت را کاهش دهید به مرور این سوراخ در هفته دیگر دوتا خواهد شد تا گیاه به فضای بیرون عادت کند.
راهنمای کاشت حرفه ای بذرهای شمعدانی طبق ترجمه شده از کاتالوگ اورجینال شرکت فلورانوا برای مقاصد تجاری و گلخانه های حرفه ای:
شمعدانی هوریزون
مجموعههای پرشاخوبرگ و طبیعی هوریزون باعث میشود که از سایر واریتههای رقیب خود فاصله بگیرد و برای رشد، به هزینهی کمتر و میزان پایینتری از تنظیمکنندههای رشد نیاز داشته باشد. هوریزون انتخاب اول هر پرورشدهنده برای دریافت بیشترین تراکم در تولیدات انبوه است، زیرا زود گل میدهد و ساقههای گل آن یکنواخت، کوتاه و تنومند هستند. محدودهی وسیعتر رنگهای آن، انتخاب بیشتری را در اختیارتان میگذارد. این محصول بهصورت 360 درجه در تمامی جهتها شاخه میدهد و رشد آن چهرهی زیبایی را در اواخر تابستان به وجود خواهد آورد.
ارتفاع در باغ: 30-35 سانتیمتر
میزان رشد عرضی در باغ: 25-30 سانتیمتر
گل: 10-12 سانتیمتر
کاشت/خاک: از خاک دارای زهکشی خوب، عاری از بیماری و مبتنی بر تورب بهره بگیرید که pH بین 6-6.2 داشته باشد. بذر را با ورمیکولیت بپوشانید.
مرحلهی 1 و 2 جوانهزنی (7 روز): بستری ترکیب از پیت ماس 60 درصد + کوکوپیت20 درصد+ 20 درصد پرلیت یا خاک باغچه (عاری از بیماری ) 50 درصد + کود کهنه دامی یا وردمی کمپوست 20 درصد+ ماسه 20 درصد آماده کنید خاک را بهصورت یکنواخت مرطوب نگه دارید، برای این منظور بسترها را قبل کاشت به مدت 6 ساعت درون آب ولرم قرار دهید سپس روی بستر پخش کرده و با فشار انگشت بذرها را به بستر بچسبانید و روی آن را یک نایلون شفاف کشیده و با یک کش خوب بسته شود دقت نمایید دمای خاک باید بین 22 تا 24 درجهی سانتیگراد باشد، اما نه بیشتر از این مقدار چون رکود دمایی رخ میدهد، میزان نور را زیر 1500 پا-شمع نگه دارید.(نور ملایم) البته نور برای جوانهزنی ضرورتی ندارد، اما میتواند مفید باشد برای این منظور پس در پشت پنجره نور دار قرار دهید که دمای مطلوب 20 الی 24 درچه داشته باشد و شبها نیز دما بین 15 الی 18 درجه شود . در این مدت هر روز بستر را کنترل کنید چنانچه بستر مرطوب نبود مجددا با آب پاش خوب آب پاشی کنید.
در زمان جوانه زنی میبتوانید درما را کاهش داده و به 18 الی 20 درجه رسانده و یک کود 15-15-15 خیلی غلظت کم استفاده کنید همچنین با یک مداد نایلون را سوراخ کرده تا گیاه به محیز بیرون آداپته شود این عمل هر چند روز یک بار تکرار کنید تا زمانی که به طور کامل این نایلون برداشته شود.
جوانهزنی مرحلهی 3: بعد از جوانه زنی و چهار برگی شدن دمای خاک میتواند تا 16-18 درجه پایین آورده شود. سطح نور باید حدود 3000 پا-شمع نگه داشته شود. بین آبیاریها خاک را خشک نگه دارید تا پژمرده نشود. از 100-150 ppm نیتروژن 13-2-13 بهره بگیرید تا جوانه شکل درستی بگیرد. وقتی سه برگ حقیقی ظاهر شدند، میتوانید اسپری با سایکوسل (250-750 ppm) یا B-Nine بیناین (800-1500) بهاضافهی Cycocel سایکوسل (250-500 ppm) را آغاز کنید تا رشدش کنترل شود. بهتر است که خودتان آزمون و خطا کنید تا گیاه دچار اوردوز نشود، زیرا آبوهوا و رژیمهای کاشت میتوانند بر نیازمندیهای گیاه تاثیر بگذارند.
یک سری نکات در پرورش شمعدانی ها :
ادامهی فرایند رشد تا انتها: بهصورت گروهی، گلدانهای 10 سانتیمتری
خاک: از مخلوط خاک دارای زهکشی خوب، عاری از بیماری و مبتنی بر تورب با pH بین 6-6.2 (نه کمتر) بهره بگیرید.
دما: پس از تعویض گلدان، دمای مطلوب برای ریشهدوانی باید بین 18-20 درجه باشد. دما برای ادامهی رشد باید به 16-18 درجهی سانتیگراد کاهش بیابد.
نور: بهعنوان یک دستورالعمل، میزان نور باید بین 3 تا 5 هزار شمع-پا باشد. لامپهای HID میتوانند طی دورههای کمنور استفاده شوند تا مجموع نور بیشتر شود و فرایند گلدهی تشویق گردد.
آبیاری: چرخهی رطوبت مرطوب/خشک را در نظر بگیرید تا از پژمردگی جلوگیری شود. شمعدانیها رطوبت زیاد را دوست ندارند، اما نمیتوانند پژمردگی را هم تحمل کنند.
کود: 1-2 بار در هفته با 150-200 ppm نیتروژن 15-5-15، 17-5-17 یا 13-2-13 محصول را تغذیه نمایید. بهتر است که از کودهای مبتنی بر کلسیم بهره بگیرید. در صورت نیاز، آهن اضافی را به گیاه تغذیه کنید. pH خاک را بین 6 تا 6.8 نگه دارید، زیرا هرگونه مقدار بالاتر میتواند منجر به آسیب دیدن ریشه شود.
تنظیمکنندههای رشد: از اسپری سایکوسل (350-1500 ppm) یا بیناین (800-1500) بهاضافهی سایکوسل (350-1000 ppm) برای کنترل رشد بهره بگیرید. اسپری بونزی (2-5 ppm) نیز میتواند در زمانی استفاده شود که شاخوبرگ سطح خاک را پوشانده است، اما خاک را با بونزی خیس نکنید زیرا تاثیر شدیدی بر رشد شمعدانی دارد. بهتر است که آزمایشهای خودتان را انجام دهید تا از اوردوز اجتناب شود، زیرا آبوهوا و رژیمهای کاشت میتوانند بر ملزومات آن تاثیر بگذارند.
آفات: شته، تریپس
بیماریها: پیتیوم، بوتریتیس، لکبرگ کپک سیاه، زنگار. نکروز در برگهای پایینتر میتواند احتمالاً بهواسطهی پایینتر بودن pH خاک از 6 باشد، اما زرد شدن برگها به خاطر بالاتر بودن pH از 6.8 یا کمبود آهن است.
– ایمان محمدزاده –
با سلام چرا بذر ها بعد یک هفته سبز نشدن درظرف خزانه کاشتم پلاستیک روش کشیدم اما خبری نیست
ناشناس –
با سلام بذرهای شمعدانی ما برای یکی از بهترین های دنیا می باشد و در عرض 4 الی 7 روز جوانه زنی میکنند شما باید روش درست کاشت کنید و در دمای 30 الی 30 درجه قرار دهید اگر جوانه زنی انجام نشده قطعا عرض میکنیم که مشکل از روش کاشت شما میباشد تمامی کاربرهایی که بذرهای شمعدانی کاشت کردند همگی موفق به جوانه زنی این گیاه شدن میتوانید در عکسهای ارسالی محصولات هم خودتان وریت فرمایید
روش درست:
1-بذرها در بستر کوکوپیت و پیت ماس مخلطو شده قرار دهید
2-بذرها به اندازه دو برابر قطرش زیر خام باشد نه بیشتر نه کمتر
3-با اسپری آب پاشی نمایید بستر رو و نایلون سفید روش بکشید
4-مهم ترین بخش :دمای 20 الی 30 درجه باشد
– ایمان محمدزاده –
سلام دوست عزیز تمام این کار ها رو کردم دماش بین 19 تا 25 درجه هست تلگرام هم جواب نمیدهند فکر نکنم هم بین 7 روز جوانه بزنه بذر شمعدانی معمولا میگن 20 روز طول میکشه
ناشناس –
بذرهای شمعدانی ما همگی در عرض یک هفته ج.انه زنی شده به شما این اطمینان را میدهیم که بذرها کاملا تازه و تمامی مشتریانی که خریداری کردند همگی بذرهای شمعدانی رو سبز کرده اند
معصومه تبار –
سلام. خسته نباشید. بذرهای من کمتر از یک هفته درومدن. الان حدودا پنج شیش سانت بزرگ شدن. ولی احساس میکنم برگاش قبلا سبزتر بودن. الان سبز کمرنگه. ایا کود خاصی لازم داره بدم بهش؟خاکش کوکوپیته،و پشت پنجره اتاقه.من هر دوسه روز بهش اب میدم .کافیه؟
ناشناس –
درود خدمت شما احتمال زیاد در آبدهی افراط شده شما باید زمانی آبدهی نمایید که که کمی مرطوب باشد
Tree nature (مالک تایید شده) –
سلام و درود
بعد از پنج روز فقط یکی از بذرها جوانه زد که دو روز بعدش اینقدر قدش بلند شد که خود به خود شکست یعنی حدودای سه و نیم سانت رشد کرد و بعدش ساقش تحمل نکرد و از وسط خم شد، الان بعد از دو هفته هیچ تغییری نکرده ، بقیه بذرها هم جوانه نزدن، بستر هم طبق چیزی که شما قبلا فرمودی 60 درصد ورمی کمپوست، 20 درصد کوکوپیت 20 درصد پرلیت. باید چکار کنم؟ روزانه حدودا پنج ساعت هم جلوی نور غیر مستقیم میزارم و دمای اتاق هم کاملا رعایت شده
ناشناس –
با سلام دوست عزیز بذرهای f1 فروشگاهی ما همگی تهیه شده از معتبرترین فروشگاههای مطرح دنیا می باشد که بصورت مستقیم از خود نمایندگی توسط ما خرید می شوند اینکه خیلی از بذرهایی که زدید و تایپ کردید اینجا و نتیجه نگرفتید یقینا مشکل از کاشت شماست لطفا روش درست را اجرا کنید و طبق این روشی که بذرهای خود را کاشته اید اجرا نفرمایید در مو.رد بذرهای شمعدانی ها نیز تمام مشتریانی که از ما خرید کرده اندجواب مثبت گرفته اند
نازنین عباسی (مالک تایید شده) –
در پاسخ به یکی از دوستان در مورد کاشت درست هیچ صحبتی از خیس کردن بذرها نکردید. ولی من شنیدم ۲۴ تا ۷۲ ساعت در آب ولرم قرار بدیم بعد بکاریم.
نازنین عباسی (مالک تایید شده) –
سلام
در پاسخ به سوال یکی از دوستان روش درست کاشت رو نوشتید که هیچ صحبتی از خیساندن بذرها نکردید. لزومی به خیس کردن بذرها نیست؟ چون قبلا خوندم ۲۴ تا ۷۲ ساعت در آب ولرم قرار دهید بعد بکارید.
ناشناس –
با سلام
هر بذری را نباید خیس کرد فقط بذرهای درشت.بذرهای شمعداین بطور مستقیم کاشته شود.بذرهایی که در میکروتویوپ هم برای شما ارسال شده (بذرهای پوشش دار) به هیچ وجه نباید خیس کرد. بذرها رو طبق روشی که نوشتیم تو فاکتور عمل کنید