بذر کاهو جوی چوی (Chinese Cabbage Joi Choi)
نام لاتین: Bok Choy
زمان رسیدن: 55 روز
عرض: 30 سانتیمتر
روش کاشت: کاشت در محیط درونی
نیاز به نور: نور کامل آفتاب
ارتفاع: 45 الی 50 سانتیمتر
زمان کاشت: پاییز، بهار
توضیح مختصر:این واریته از کاهو با نام کلم چینی جوی چوی نیز شناخته می شود واریته ای جالب که دارای ساقه های ضخیم تر و گوشتی تر نسبت به کاهو های دیگر می باشد برگ ها نیز کم پشت تر بوده دارای طعمی واقعا دلپذیر بوده که عمده مصرف در سالادها و آشپزی دارد
پروش کاهو جوی چوی (Chinese Cabbage Joi Choi)
پرورش این گیاه آسان بوده و خیلی سریع میرسد. آن را تحت عنوان بوک چوی یا کلم سفید چینی نیز میشناسند و به واسطهی ساقههایش پرورش داده میشود. از این ساقهها در آشپزی آسیایی بهره میگیرند. همچنین مصرف خام آنها نیز خوشمزه است. هر گیاه بین 10 الی 14 ساقهی شق را حمل میکند که بین 20 الی 25 سانتیمتر طول دارند. این گیاه در آبوهوای خنک به بهترین شکل رشد کرده و میتواند تحت عنوان یک محصول بهاری یا پاییزی مطرح شود.
نحوهی کاشت:
دقت کنید قبل از کاشت بذرها حتما آن را به مدت 12 الی 24 سات درون اب ولرم قرار دهید
کلم یا کاهو جوی چوی میتواند به صورت مستقیم درون خاک کاشته شود یا اینکه برای دریافت محصولات بهاری و پاییزی، ابتدا در محیط داخلی کشت شده و سپس به محیط بیرون انتقال داده شود..
کاشت بذر در محیط درونی
در مناطق شمالی دانهها را از بهار تا ابتدای تابستان بکارید؛ در جنوب و سایر نواحی عاری از سرمازدگی، کاشت باید از پاییز تا بهار باشد.
8 هفته پیش از انتقال به محیط بیرون، کاشت را در محیط درونی انجام دهید.
بذرها را ابتدا به مدت 24 ساعت درون اب ولرم قرار دهید سپس در عمق 6-7 میلیمتری و در خاک مخصوص جوانهزنی بذر بکارید.
خاک را در دمای 21 درجهی سانتیگراد و در شرایط مرطوب نگهداری کنید.
جوانهها باید بین 10 الی 21 روز ظاهر شوند.
از زمانی که جوانهها ظاهر شدند، میزان زیادی نور را در کنار یک طاقچهی آفتابگیر فراهم نمایید یا جوانههای 7-10 سانتیمتری را روزانه 16 ساعت در زیر لامپهای فلوئورسنت مخصوص رشد گیاه بگذارید. با افزایش ارتفاع گیاه، نور را افزایش دهید. لامپهای رشتهای برای این فرایند عمل نمیکنند، زیرا بیش از حد داغ میگردند. اکثر گیاهان نیاز به یک دورهی تاریکی دارند تا پرورش پیدا کنند و هیچگاه 24 ساعته به آنها نور ندهید.
جوانهها نیاز به کود زیادی ندارند و هر 3-4 هفته یک بار با استفاده از دستورالعملهای سازنده به آنها کودرسانی نمایید.
پیش از اینکه کاشت در باغچه را انجام دهید، جوانهها باید سختیسازی شوند. گیاهان جوان را یک هفته به مناطق محصور ببرید تا به شرایط بیرون عادت کنند. اوایل کار حتماً از آنها در برابر باد و آفتاب داغ محافظت نمایید. اگر سرما در شبها عامل تهدید است، گلدانها را پوشانده یا به داخل بیاورید و صبح دوباره آنها را به بیرون ببرید. این فرایند سختیسازی ساختار سلولی گیاه را قوی کرده و از شوک آن میکاهد.
کاشت مستقیم در باغ
در مناطق شمالی، از بهار تا ابتدای تابستان بذرها را بکارید؛ در مناطق جنوبی و سایر مناطق عاری از سرمازدگی، کاشت را از پاییز تا بهار ادامه دهید.
در اواسط تابستان، کاشت را در خاک متوسط و در یک منطقهی آفتابگیر انجام دهید تا محصول پاییزی داشته باشید.
میان ردیفهای کاشت 60 سانتیمتر فاصله در نظر بگیرید، بذرها را در عمق کم بکارید و روی آنها 6-7 میلیمتر خاک نرم بریزید.
خاک را نسبتاً مرطوب نگه دارید و آبیاری را به آرامی انجام دهید.
جوانهها طی 10 الی 21 روز ظاهر میشوند.
وقتی که جوانهها به ارتفاع 5-8 سانتیمتری رسیدند، آنها را هرس کنید به گونهای که میانشان 60 سانتیمتر فاصله باشد.
نحوهی پرورش
در طول فصل رشد، رشد علفهای هرز را تحت کنترل نگه دارید. علفهای هرز بر سر به دست آوردن آب، فضا و مواد مغذی با گیاهان میجنگند، بنابراین یا با استفاده از کاشت مداوم و یا بهرهگیری از مالچ کنترلشان کنید تا از جوانهزنی بذرهایشان جلوگیری شود. در هنگام جداسازی علف هرز، مزاحمتی برای خاک پیرامون گیاه ایجاد نکنید.
گیاهان را به خوبی در دورههای خشک آبیاری نمایید تا رشد سریع و بدون مزاحمت ارتقا پیدا کند.
بیماریها و آفات را رصد نمایید. در صورت نیاز با کمپانیهای مربوط به سمپاشی تماس بگیرید. در زمانی که جوانهها کوچک هستند، بر روی آنها روکش بیاندازید تا آفات دور نگه داشته شوند.
نکات برداشت و نگهداری
سر گیاه را در زمانی که سفت شد، جدا نمایید.
ساقهها را مطابق با سطح خاک ببرید و برگهای بیرونی را جدا نمایید. هنگامی که سر مرکزی برداشت شد، سرهای کوچکتر در پایه رشد پیدا میکنند.
سرها را به صورت خام یا پخته مصرف نکنید.
کلمی که در پاییز برداشت شده را اگر در دمای 5 درجهی سانتیگراد و در رطوبت بالا نگهداری کنید، به مدت چند ماه خواهد ماند.
greenvegetableseed
johnnyseeds
burpe
هادی –
سلام
من این محصول رو در چین خوردم،خیلی مصرف میشه در چین حتی در صبحانه و واقعا خوشمزه است،خیلی دارم تلاش میکنم که در ایران این محصول هم وارد چرخه مصرف سبزیجات بشه مثل کلم بروکلی که قبلا نبود
خواهش میکنم تلاش کنیم این محصول هم بیاد روی سفره مردم عزیزمون
خیلی خوشحال شدم که این وبسایت بذر این محصول رو میفروشه
میتونه کارآفرینی هم با این محصول ایجاد کرد بخدا کار فراوونه باید مرد عمل باشیم