بذر ریحان تایلندی کاپرائو یا ریحان مقدس | KAPRAO HOLY BASIL
نام محصول: بذر ریحان تایلندی کاپرائو یا ریحان مقدس | KAPRAO HOLY BASIL
نام علمی: Ocimum sanctum L.
نام لاتین: HOLY BASIL
نام فارسی : ریحان مقدس کاپرائو
خانواده: Lamiaceae
نام های دیگر: Thai holy basil
نوع بذر:خام ارگانیک
قوه نامیه : بالای 95 درصد
تولید: وارداتی از تایلند از شرکت کاملا” معتبر بین المللی
گیاه بسیار محبوب در غذاهای تایلندی.برگ های سبز معطر و خوش بو .طعم تند و شیرین داشته این گیاه به دلیل استفاده در معابد هندوها به ریحان مقدس نام گرفته.این نوع ریحان بدلیل اینکه در پخت و پز در دمای بالا پایداری بیشتری نسبت به ریحان شیرین دارد، استفاده بیشتری در شرق آسیا دارد.همچنین عمده تفاوت ظاهری این ریحان با ریحان شیرین در لبه های برگهای خشن آن می باشد.
مشخصات ریحان تایلندی کاپرائو یا ریحان مقدس | KAPRAO HOLY BASIL
انواع مختلفی از واریته های ریحان های مقدس تایلندی وجود دارد ، گاهی ریحان های مقدس تایلندی ممکن است با نام Cinnamon basil یا همان ریحان دارچین نیز نامگذاری شود که اصالتا نام ویتنامی دارد . این نوع ریحان نقش بسیار مهمی را در پخت و پز در کشور تایلند ایفا می کند و مردم تایلند به شدت عاشق آن هستند
واریته ریحان تایلندی کاپرائو یا ریحان مقدس | KAPRAO HOLY BASIL یک گیاه قوی با رشد گسترده و بالایی است که عملکرد بسیار بالایی داشته و در تمام سال می توان آن را کشت نمود .اندازه گیاه حدود 45 سانتی متر رشد کرده دارای بوی معطر و بسیار اشتها آور بوده ساقه های بنفش و سبز تولید کرده طعم تند و شیرین جالب داشته .
نمونه یک غذای پخته شده تایلندی با نام Phat kaphrao که با سبزی ریحان مقدس تایلندی کاپرائو پخته می شود
تحمل به بیماری بذرها و واریته مورد نظر بسیار بالا بوده دارای برگ های سبز روشن و بزرگتر نسبت به واریته های دیگر ریحان های مقدس می باشد در هنگام رشد شاخ ههای زیادی را پراکنده و رشد می کند و تنها در عرض 40 الی 50 روز بعد از کاشت به بلوغ می رسد
فواید سبزی ریحان مقدس کاپرائو برای سلامتی:
مصرف ساقه این سبزی باعث جلوگیری از استفراغ و کاهش نفخ اسهال و تهوع می شود. ریحان مقدس نقش موثری در کنترل کلسترول خون و هضم معده دارد همچنین در برابر کولیک می تواند کمک کند .برگها شامل بتا کاروتین، کلسیم، آهن و فسفر می باشد
استفاده از ریحان مقدس، در غذاهای دریایی باعث عطر و طعم جالب و اشتها آور خواهد بود این ریحان در انواع غذاهای تایلندی از جمله Tom Zap Kra Dook Moo ، Pad Krapow Gai و انواع سوپ های (Gang Kiew Wan Gai بکار می رود.
همچنین می توانید با کمی خلاقیت در غذاهای ایرانی نیز بکار برد.یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی هست که دارای آشپزخانه های شرقی هستند میتوانند این سبزی را خود را بصورت حرفه ای یا آماتور کاشته و در رستوران های خود بکار ببرند
آموزش کاشت بذر سبزی ریجان
ایتدا این مقدمه را عرض می کنم که با توجه به موارد ناسالمی که در کاشت سبزیجات این روزها شایعه شده توصیه میکنیم حتما بذر یک سری از موارد سبزیجات و صیفی جات در منزل کاشته و استفاده کنید اینطوری خیالتان راحت خواهد بود یک سبزی کاملا” ارگانیک و سالم را مصرف می کنید.
موارد زیر را تهیه کنید:
یک گلدان بزرگ : بر اساس تعداد بذر خریداری شده گلدان را تهیه کنید بذرها باید با فواصل یک و نیم سانتی متری از هم فاصله داشته باشند
فلاور باکس چوبی: می توانید به جای گلدان از یک باکس چوبی استفاده کنیم من خودم همیشه از جعبه های میوه استفاده می کنم بدین صورت که داخل آن را با یک نایلون سیاه می پوشانم با چسب کل نایلون سیاه و مشکی را دور داخل آن می پوشانم سپس سوراخهایی را در ته نایلون درقسمت انتهایی برای خارج شدن آب اضافی ایجاد میکنم سپس بستر( خاک را درون آن باکس) پر میکنم این کار بسیار کم هزینه و با بازدهی بالا می باشد
از نظر بنده بهترین بستر برای کاشت سبزیجات مخلوط خاک برگ و کود پوسیده می باشد البته می توانید از خاک باغچه هم استفاده کنید اما در نظر داشته باشید خاک باغچه سنگین می باشد اگر از خاکی که قبلا” استفاده کردید و مشکلی نداشته می توانید استفاده کنید اما ترجیحا سعی کنید بستری که نوشتیم به همراه کمی پرلیت تهیه کنید
بذر مناسب: بذرهای مناسب را از فروشگاه معتبر تهیه کنید برای تهیه می توانید به ما اعتماد کنید (فروشگاه بذرکو)
بستر را درون گلدان ریخته کمی فشار دهید تا سخت شودسپس آن را آبیاری کرده حال بذرها را روی بستر پخش کرده و به اندازه یک لایه نیم سانتی متری روی آن خاک نرم ریخته سپس مجددا با آب پاش لایه را اسپری کرده دلیل اینکه عرض کردیم این کار در دو مرحله انجام شود این است که بعضی ها در آبیاری دقت نمی کنند با فشار آب زیاد ممکن است بذرها به عمق رفته و جوانه زنی صورت نگیرد.
حال بذرها را در مکانی با دمای 18 الی 25 درجه قرار دهید ترجیحا نور ملایم در مکان هوای آزاد یا پشت پنجره با نور فیلتر شده با تهویه هوای مناسب
هر زمان خاک شما خشک شده مجددا” آبیاری سبک انجام دهید تا زمانی که بذرها جوانه زنی کنند
بذرها بعد از گذشت 4 الی 10 روز جوانه زنی می کنند این مدت بستگی به شرایط و دما دارد
همچنان رویه قبلی را ادامه دهید اما گلدان را در مکانی با تهویه مناسب با نور ملایم قرار دهید مدت زمان نوردهی در روز باید حدود 4 الی 5 ساعت باشد چون گیاه ضعیف هست ممکن است نور دهی زیاد باعث پژمرده شدن آن شود
چنانچه گیاه کمی قوی شد میتوانید نوردهی را بیشتر کرده تا زمانی که گیاه قوی و آماده برداشت شد می توانید آنها را قیچی کرده و نوش جان کنید
موارد زیر را رعایت کنید»
کاشت در باغچه و مزارع نیز ساده می باشد میتوانید هم بصورت غیر مستقیم (کاشت در سینی نشاء و انتقال آن به زمین) و هم بصورت غیر مستقیم انجام دهید در نظر داشته باشید زمین با باغچه ای که انتخاب می کنید دارای نور زیاد باشد چون گشنیزها و سایر سبزیجات آفتاب دوست بوده
برای کاشت ابتدا زمین را شخم زده مقدار کمی به آن کود حیوانی کهنه پوسیده اضافه و مخلوط کرده بذرها را پخش کرده و یک لایه نازک خاک به زمین اضافه می کنیم حال آبیاری انجام می دهید و هر زمان زمین خشک شد مجدد عمل آبیاری را انجام دهید دقت کنید در زمین و باغچه خود از حملات پرندگان یا مرغ و خروس های خانگی جلوگیری کنید چون آنها به شدت علاقمند خوردن دانه های سبزیجات هستند
چند نکته:
1- مکان پر نور را انتخاب کنید که حدود 6 الی 8 ساعت آفتاب کامل به آن بتابد
2-شویدها ؛آبیاری زیاد را دوست ندارند این بدان معنا نیست که خاک را خشک نگه دارید به محض اینکه رطوبت خاک به مرحله کمی قبل از خشکی رسید آبیاری را انجام دهید
3-بهترین کود برای شویدها کود 15-5-10 است که 15 درصد نیتروژن، 5 درصد فسفر و 10 درصد پتاسیم دارد. طریقه استفاده نیز هر 450 گرم برای هر 10 متر مربع می باشد
4-اگر هدف شما خوردن سبزی می باشد اجازه ندهید گل شکل بگیرد اگر گل های شوید رشد کند باعث میشود عطر و طعم شویدها کم شود اما نه اگر هدف شما بذرگیری هست میتوانید بعد از گل دهی عمل گرده افشانی را انجام داده تا بذر گیری کنید
5-اجازه به رشد علف های هرز ندهید آنها را برداشت کنید
6- درمزارع ردیف قرارگیری 9 سانتی متری در فاصله 25 سانتی متری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.