بذر کوماتسونا قرمز یا اسفناج خردل ژاپنی | Japanese mustard spinach red Komatsuna
کوماتسونای قرمز
آن را خام یا پخته میل کنید
برگهای آن گرد، صاف و بنفش هستند
تحمل خوبی در برابر سرما و گرما دارد
بذرهای هیبرید هستند
طی 21 الی 40 روز بالغ میشود
توصیف:
بذرهای خردل کوماتسونای قرمز گرما را بهخوبی تحمل میکنند و میتوانند از بهار تا پاییز کاشته شوند. بذرها برای جوانهزنی به خاک گرم نیاز دارند، بنابراین میتوانند در انتهای زمستان هم کاشته شوند تا برداشت بهاری انجام گیرد. مقداری از آن را روی گلدان بکارید و داخل بالکن بگذارید. برگهای آن گرد، صاف و دارای قسمت فوقانی بنفش هستند، درحالیکه بخشهای پایینی آن و ساقههایش سبزرنگ میباشند. آنها در سالاد، ساندویچ و خوراک سبزیجات سرخکرده خوب هستند. آن را بهعنوان یک برگ زیبا در سالاد مخلوط استفاده میکنند. کوماتسونا برای بسیاری از باغبانهای غربی چندان آشنا نیست. گیاهان رشد سریعی دارند، خوب به عمل میآیند، خوشمزه هستند و پرورششان ساده است.
نحوهی پرورش برگ خردل
این گیاه که پرورش ساده، تنوع کاربرد در آشپزخانه و ویتامین و املاح پرشمار را در خود دارد، برگها و ساقههای خوردنی تولید میکند که میتوانند در سرتاسر سال میل شوند. ارزش دارد که این واریتهها را بهتر بشناسیم!
فصل: فصول سرد
نور مورد نیاز: نور کامل آفتاب الی سایهی مقطعی
زمانبندی
خردلها گیاه فصل سرد هستند که بهسرعت رشد میکنند و سپس پیچ میخورند. کاشت مستقیم بذر را میتوانید خیلی زود در ماه بهمن و با استفاده از محافظ انجام دهید یا اینکه بدون محافظ آن را در اوایل فروردین تا اواخر خرداد بکارید. کاشت در ردیفهای کوتاه هر سه هفته یک بار انجام میگیرد تا برداشت برگچه و گیاه کامل بهصورت متوالی انجام بگیرد. آن را در ماه مهر بکارید تا برداشت زمستانی و پاییزه انجام بگیرد. دمای بهینهی خاک 21 درجهی سانتیگراد است. بذرها باید طی 5 الی 10 روز جوانه بزنند.
شروع کار
اگر پرورش قرار است تا اندازهی کامل انجام بگیرد، 3-4 بذر را در هر حفره بکارید. بذرها را در عمق 5 الی 10 میلیمتر بکارید و پس از رشد، قویترین جوانه را از میانشان انتخاب کرده و باقی را بیرون بیاورید. فاصلهی 10-15 سانتیمتری میان جوانهها را در هر ردیف رعایت کنید. تمامی خردلها میتوانند در گلدان پرورش بیابند تا برگهای سالادی را حاصل دهند. در این شرایط میتوانید بذرها را در نزدیکترین فاصلهی ممکن و حدود 1 سانتیمتر بکارید.
پرورش
pH ایدهآل 6 الی 6.5 است. یک پیمانه کود ارگانیک کامل، مواد مغذی را برای یک ردیف 3 متری فراهم خواهد کرد. آبیاری بهصورت منظم انجام بگیرد. انتظار پیچ خوردن خردلها را در هوای گرم داشته باشید. با استفاده از کاور ردیفی سنگین یا کلاه، محافظت زمستانی را فراهم کنید. در سایر اوقات، برای پرورش و برداشت سریع برنامهریزی کنید (مثل اسفناج). کاشت ردیفهای کوتاه هر دو هفته یک بار، برای برداشت مداوم و باغداری خانگی جواب میدهد.
برداشت
یا برگها را بهصورت جداگانه ببرید یا زمانی که گیاه به بلوغ رسید، میتوانید کل آن را برداشت کنید. برگهای جوان تردتر بوده و طعم ضعیفتری نسبت به برگهای بالغ دارند. برخی واریتهها در شرایطی که برگهایشان کاملاً بالغ شده، اندکی به تلخی میزنند. برگها میتوانند سفید و سپس منجمد شوند یا اینکه خشک شده و بهصورت ریزریز در مخلوط سوپ استفاده گردند. اما گیاهان مقاومت زیادی در برابر سرما دارند و برگ تازهی محصول میتواند در سرتاسر 12 ماه سال موجود باشد.
آفات و بیماریها
امکان دارد حلزون و خرخاکی جوانههای کمسنوسال را گاز بزنند، اما در مجموع این گیاهان عاری از مشکل هستند. باغ را عاری از آثار مخروبه و آب اضافی نگه دارید، زیرا این آفات در طول روز سراغ همین بخشهای باغ میروند. اگر برگها سوراخهای ریز زیادی داشته باشند، احتمالاً ککهای نباتی مشکلساز شدهاند. با استفاده از روکش ردیفی نازک، از آلودگی در ابتدای بهار بکاهید.
عکس اینترنتی از کوماتسو قرمز
هاشم خدابخشی –
سلام بذرهای من جوونه زدن اکثرشون الان تقریبا 5سانتی شدن بنظرتون بردارم نایلون رو نورش رو چیکار کنم همون پشت پنجره باشه؟میتونم ببرم حیاط
ناشناس –
درود خدمت شما
بله روی آن را باز کرده میتوانید در فضای باز قرار دهید ولی مراقب پرندکان باشید اگر بستر کود ندارد میتوانید آنرا تقویت کنید البته با احتیاط و دوز کم شروع کنید
هاشم خدابخشی –
کیفیت خوب و راضی هستم