گل بگونیا غده ای اسکارلت (Begonia tuberyhybrida f1 go-go)
نام محصول: بذر کمیاب گل بگونیا غده ای اسکارلت (Begonia tuberyhybrida f1 go-go)
خانواده: BEGONIACEAE – بگونیا
نام علمی: Begonia tuberyhybrida GO-GO
نامهای دیگر:بگونیا برو برو
رنگ”اسکارلتقرمز مایل به زرد
توضیح مختصر: این گونه از بگونیااز سری های غده ای یا همان tuberyhybrida می می باشد در ایران کمیاب و دارای گلهای فوق العاده دیدنی و جذاب و بزرگ می باشد که چشم هر رهگذر رو با دیدنش به سوی خود جذب خواهد کرد
گل بگونیا غده ای قرمز مایل به زرد (Begonia tuberyhybrida f1 go-go) از گیاه بگونیا، به عنوان مجموعهای از شکوفههای بزرگ، چشمنواز و تقریباً دوطبقه در گسترهای از رنگها مطرح میباشد که شاخوبرگی استوار، انبوه و فشرده دارد. آنها در گروه بگونیای غدهای قرار میگیرند. این گروه، مجموعهای از هیبریدهای استخراجشده از گونههای رویشیافته در کوه میباشد که بومی آند در آمریکای جنوبی هستند. این گیاهان از غدههای ریشه رشد میکنند و در فصل زمستان وارد دورهی رکود میشوند. گلهای چشمگیر این گیاه در تابستان و بر روی ساقههای باز و ساکولنت گیاه شکل میگیرند. آنها در قالب خوشهی سهتایی نمایان میشوند و دو گل مونث در کنار گل بزرگتر و چشمنوازتر مذکر قرار میگیرند. برگهای این گل، گوشتی، دندانهدار و نوکتیز بوده و رنگ سبز متوسط یا تیره دارند.
سری برو – برو همانند تمامی بگونیاهای غدهای نیاز به خاک غنی و دارای زهکشی خوب دارد که در منطقهای با نور آفتاب مقطعی قرار داشته باشد. از آنجایی که این گیاه گرمسیری بسیار حساس است، میبایست غالباً در محیط داخلی پرورش داده شود و اگر هم میخواهید آن را به محیط بیرون ببرید، میبایست اقلیم آن منطقه دارای زمستانهای متوسط و تابستانهای مطبوع (نه خیلی داغ) باشد.مناطقی همچون اردبیل و سایر شهرهایی که هوای نسبتا سردی دارند باید گیاه را در فضای داخل نگهداری کنند و در تابستانها به بیرون انتقال دهندهمچنین جنوبیهای عزیزدر تابستان دقت کنند حرارت و رطوبت زیاد در تابستان میتواند به رشد این بگونیاها ضربه بزند؛ البته این سری از بگونیا انطباق بیشتری با تابستانهای داغ دارد. این مسله خیلی مهم است گیاه بگونیا غده ای در زمستانها وارد دوره خواب می شود وقتی که گیاه در فصل پاییز و پس از گلدهی به رنگ زرد متمایل شد، میزان آبیاری را کاهش دهید تا بتواند وارد دورهی رکود طبیعی خود در زمستان شود. در اقلیمهای سرد، میبایست در همین زمان غدهی گیاه را برداشته آن را پیت ماس در دمای4-7 درجه نگاهداشته تا هوا گرم شود در گرم شدن هوا مجددا آن را در مخلوط پرلیت و کوکپیت و پیت ماس کاشته و بعد از دو ماه مجددا پر شاخه شده و گلدهی می کند
نحوه کاشت و پرورش بذر کمیاب گل بگونیا غده ای اسکارلت (Begonia tuberyhybrida f1 go-go)
روش کاشت بذر تا جوانه زنی به دستور سایت منبع این روش ترجمه شده است :
جوانهزنی
شرایط بهینه برای توسعهی جوانه از روز کشت محصول آغاز شده و تا روز بهوجودآمدن لپههای گیاه ادامه پیدا میکند. زمان قابل انتظار برای ظهور سرریشه یا همان ریشهی اصلی گیاه 7-10 روز میباشد.
پوشش: در این مرحله نیازی به پوشاندن روی بذر نیست.
خاک: میبایست دارای pH در محدودهی 5.5 الی 5.8 باشد.
نور: نور برای جوانهزنی لازم است. اگر از محفظهی مخصوص استفاده میکنید، منبع نوری در حد 1-10 شمع (100 تا 1000 لوکس) باعث ارتقای فرایند جوانهزنی میشود.
دما: میبایست تا زمان ظهور سرریشه حدود 23 درجه باشد. دمای بالاتر از 27 درجه باعث کندکردن فرایند جوانهزنی نهایی میشود. البته در زمان گسترش لپههای گیاه، دما را به حدود 18-20 درجهی سانتیگراد کاهش دهید.
آبیاری: در روز اول تا یازده میبایست سطح رطوبت در حالت اشتباع باشد. محیط اشباع و رطوبت بالا برای موفقیت در فرایند جوانهزنی بگونیا حیاتی است. از روز دوازدهم به آنطرف از میزان رطوبت بکاهید تا جلبک در آن رشد نکند. جوانهها به آبیاری سنگین حساس هستند و مانع رشدشان میشود. از آبپاش با اسپری ملایم برای آبیاری استفاده کنید تا فشار کمی بر روی بذرها وارد شود.
رطوبت: میبایست سطح رطوبت نسبی روی 100 درصد نگه داشته شود تا از خشکشدن ریشهها اجتناب شود.
شکلگیری گیاه/آغاز فرایند گلدهی
این دوره شامل شکلگیری پوشش گیاهی بوده و از زمان گسترش لپهها آغاز میشود.
خاک: میبایست دارای pH در محدودهی 5.5 الی 5.8 باشد.
نور: این گونه از بگونیا در دورهای شروع به شکلدهی غدهها و گلهای جداگانه میکند که مدتزمان روز کمتر از 12 ساعت است. پس سعی کنید دورهی 12 الی 14 ساعتهی شب را برای آن فراهم کنید. در مراحل شکلگیری اولیهی پوشش گیاهی، میبایست نوری معادل 350 الی 450 شمع (35000 الی 45000 لوکس) را مهیا کنید تا روند شکلگیری گل تسریع شود. اگر نور از این میزان کمتر باشد، روند تشکیل گل کند میشود. از این محدودهی نور فراتر هم نروید، زیرا برگهای گیاه دچار سوختگی میشوند.
دما: پس از ظهور سرریشه دما را در محدودهی 18-20 درجه نگه دارید. دمای برگ نباید از 30 درجه تجاوز کند، زیرا موجب خشکشدن جوانهها میشود. وقتی که اولین برگهای واقعی ظاهر شدند، دما را پایینتر برده و در محدودهی 16-20 درجه نگهدارید. دمای زیر 16 درجه میتواند منجر به تاخیر در فرایند گلدهی شود.
آبیاری: رطوبت را در سحط (4) و (3) نگه دارید. بگذارید که خاک به سطح رطوبت (3) برسد و سپس با آبیاری دوباره آن را به (4) برگردانید.
رطوبت: در روز چهاردهم و وقتی که تمامی بذرها جوانه زدند، دوباره رطوبت را به 40 درصد کاهش دهید.
کود: 1-2 بار در هفته از کود استفاده کنید. در شرایطی که نور زیاد است، از کودهای آمونیوممحور (17-5-17) در 50-100 ppm نیتروژن استفاده کنید. در شرایطی که نور کم است، از کودهای کلسیممحور (14-4-14) در 50-100 ppm هیدروژن استفاده کنید. در شرایط پرنور و وجود تاخیرهای زیاد نیز استفاده از کودهای آمونیوممحور (20-10-20) در 50-100 ppm نیتروژن ترجیح داده میشود.
آموزش کاشت بذرهای بگونیا به روش سایت بذرکو این روش تست شده می باشد:
برای کاشت بذرها از روش زیر استفاده کنید:
امیر گودرزی –
بایستی بگم من این بذر رئ از همین فرئشگاه خریدم و کاشتم و امروز هم سبز شد بسیار عالی و خیلی خیلی خوشحالم
امیر –
سلام و خسته نباشید.
میخواستم بدونم بذر ژربرا جامسونی هم ارائه میکنید یا خیر؟
ناشناس –
درود بذر این گیاه قیمت بالایی دارد به همین دلیل نتوانستیم تهه کنیم ان شالله سال بعد تو برنامه کاری هست
محسن –
سلام وقت بخیر
بذرهایی که از شما خریدم سبز شده
بذر بگونیا حدود ۳ ماه پیش کاشتم ولی رشد کمی داره. آیا طبیعیه ؟
و اینکه منظور از ۵۰-۱۰۰ ppm یعنی چقدر در لیتر؟
مدیر –
ضمن عرض درود و تبریک سال نو
باید به سایت صالی شرکت مراجعه کنید در قسمت راهنمای کاشت کودهای مورد نظر نوشته شده-خیر عادی نیست این گیاه در شرایط مطلوب گلخانه ای و حرفه ا باید در عرض 3 ماه بالغ شود