بذر کاکتوس دم سگی یا اچینوسرئوس پنتالوفوس | Echinocereus pentalophus subs. procumbens
بذر کاکتوس دم سگی یا اچینوسرئوس پنتالوفوس | Echinocereus pentalophus subs. procumbens
- خانواده: کاکتوس
- اصالت و زیستبوم: از ریو گرانده در تگزاس تا نیومکزیکو و نهایتاً تامالیپاس از کشور مکزیک به عنوان زیستبوم گیاه محسوب میشود.
- نامهای رایج انگلیسی یا لاتین: Lady Finger Cactus, Dog Tail, Alicoche انگشت بانو، دم سگی و آلیکوچه
- نامهای دیگر:
Echinocereus pentalophus (DC.) H.P.Kelsey & Dayton
Cereus pentalophus DC.
Cereus pentalophus var. radicans DC.
Cereus pentalophus var. simplex DC.
Cereus pentalophus var. subarticulatus
توصیف کاکتوس دم سگی یا اچینوسرئوس پنتالوفوس | Echinocereus pentalophus procumbens
کاکتوس دم سگی یا اچینوسرئوس پنتالوفوس | Echinocereus pentalophus procumbens به واسطهی ساقههایی که روی زمین افتادهاند در خیلی از نقاط با نام کاکتوس د دم سگی یا کاکتوس انگشت بانو نیز نامیده می شود این واریته نازکتر از سایرین واریته ها می باشد همچنین کاکتوس دم سگی یا اچینوسرئوس پنتالوفوس | Echinocereus pentalophus procumbens انشعاب تولید میکند و رنگ سبز پررنگ به همراه 4 الی 5 دنده دارد. این کاکتوس به ازای هر هاله بین 5 الی 7 خار دارد. زمانی که شکوفه بدهد، یکی از برتریهای این گونه بخاطر گلهای منحصر بفرد آن است که به جرات میتوانم عرض کنم که نظیر آن در سردهی اچینوسرئوس به ندرت یافت میشود.
عکس : گلهای بسیار زیبای کاکتوس Echinocereus pentalophus procumbens
نحوهی رشد: این کاکتوس سرتاسر مرتع را پر کرده و ساقههای انگشت مانند و شلوغ دارد. گیاهان جاافتاده میتوانند به ارتفاع 20 و عرض 100 سانتیمتر برسند.
ساقهها: میتوان گفت که تقریباً روی زمین افتاده و از قسمت بالای خاک شروع به تولید انشعاب میکنند. رنگ آنها قرمز-بنفش بوده و رنگی متمایل به سبز تیره دارد. ساقههای این کاکتوس ضعیف بوده و قطری حدود 2 سانتیمتر دارند.
دندهها: بین 4 الی 5 دنده با برآمدگیهای کوچک مشاهده میشوند.
خارهای مرکزی: صفر الی 1 عدد خار مرکزی مشاهده میشود.
خارهای شعاعی: بین 5 الی 7 عدد خار کوتاه، قهوهای، زرد، برنزی یا خاکستری مشاهده میشوند که معمولاً سفت و صاف هستند.
گلها: این گلها عظیم بوده و تا 12 سانتیمتر طول دارند. رنگشان صورتی یا ارغوانی بوده و معمولاً گلویی به رنگ سفید متمایز دارند که میتواند گیاه را پنهان کند.
میوهها: سبز هستند و پالپ سفیدرنگ دارد. گیاه 3-4 ماه پس از گل دادن شروع به میوهدهی میکند.
کاشت و تکثیر: اچینوسرئوس پنتالوفوس کاکتوسی است که به راحتی پرورش داده میشود و برای گلدانهای آویز و معمولی مناسب است. این کاکتوس عمدتاً به خاطر گلهایش کاشته میشود. آن را در میان سادهترین گونهها برای کاشت، گل دادن و تکثیر نام میبرند.
نرخ رشد: این گیاه رشد نسبتاً سریعی دارد و از گونههایی با فرایند گلدهی ساده است که میتواند با حصول بهترین شرایط، تودههای بزرگی را ایجاد کند.
خاکها: این کاکتوس به خاک استاندارد کاکتوس با تخلخل بالا علاقه دارد. کمپوست pH پایین را ترجیح میدهد. از بسترهای آهکی دوری میکند؛ در غیر این صورت رشد کاملاً متوقف خواهد شد.
تعویض گلدان: از گلدان دارای زهکشی خوب بهره بگیرید.
عکس: کاکتوس Echinocereus_pentalophus نوع دفورمه شده آن که به ندرت میتوان یافت
آبیاری: نیاز به آبیاری متوسط و نسبتاً زیاد دارد، البته در این کار افراط نکنید (مشکل پوسیدگی). آن را در زمستان خشک نگه دارید.
کودرسانی: از کود دارای پتاسیم بالا در فصل تابستان بهره بگیرید.
جانسختی: این گیاه در برابر سرمازدگی نسبتاً مقاوم است، البته اگر در طول فصل سرما خشک نگه داشته شود (مقاوم تا دمای منفی 5 درجه به مدت کوتاه). این کاکتوس نیاز به دورهی استراحت زمستانی دارد تا بتواند گلهای فراوان تولید کند. بدون این دوره، معمولاً غنچه به تعداد بالا تولید نخواهد شد. اگر شرایط مناسب باشد، کاکتوس میتواند در محیط داخلی گل بدهد.
نور آفتاب: این گیاه میتواند موقعیتهای بسیار روشن را تحمل کند، اما در گرمترین مقاطع سال از نور فیلترشدهی آفتاب یا سایهی بعدازظهر لذت میبرد. در محیط داخلی نیز نور روشن و مقداری آفتاب مستقیم نیاز دارد. زیر نور شدید رنگ آن برنزی خواهد شد و در این شرایط تولید گل و خار به میزان بالا را موجب خواهد شد.
عکس: کاکتوس Echinocereus pentalophus procumbens بسیار زیبا
بیماریها و آفات: این کاکتوس میتواند تعدادی از حشرات را به خود جلب کند، اما گیاهانی که شرایط خوبی دارند قاعدتاً عاری از هرگونه آفت میمانند، علیالخصوص اگر در مخلوط خاک معدنی پرورش داده شده و از تهویه و نور خورشید کافی بهره بگیرند. درهرحال مواظب عنکبوتهای قرمز و شپشک باشید.
تکثیر: از طریق بذر یا (معمولاً) به صورت قلمه تکثیر میشود. ساقههای این کاکتوس انشعابات زیادی را تولید کرده و خیلی زود انبوهی از شاخهها را تولید میکند. سادهترین راه برای تکثیر این است که یک قطعه از ساقه را در تابستان جدا کنید، بگذارید چند روزی خشک شود و سپس آن را در گلدان بکارید. صرفاً آنها را بدون هیچگونه کمک و پشتیبانی روی خاک گذاشته و شروعی دوباره خواهید داشت.
F –
سلام.میشه بگید وجود قارچ کش برای پرورش کاکتوس حتما واجبه؟ بدون اون رشد نمیکنه؟من امروز چهارنوع بذر از سایتتون خرید کردم ولی خیلی میترسم درنیاد هیشکدومش????????
ناشناس –
درود خدمت شما در کاکتوسها تقریبا قارچ کش لازم می باشد.میتوانید قبل از کاشت بذرها برای درصد بالای اطمینان بستر را ماگروفر قرار دهید در صفحه اصلی سایت در قسیمت آخرین آموزش ها /آموزش و نحوه کاشت بذر کاکتوس کامل نوشته ایم حتما مطالعه کنید حدود 3تا 5دقیقه در ماکروفر بستر ضدعفونی ئو گرما بدید هر بار این کار را انجام دهید دوباره خوب بهم بزنید خاک رو مجددد گرما بدید تا کامل بستر ضدعفونی و باکتری ها از بین بروند سپس صبر کنید تا سرد شود